Thincal Yan Etkileri | rnc8.org

Thincal Yan Etkileri

Trincal Yan Etkileri

Thincal 120 gr 

Thincal obezite ilacı olup doktor tarafından verilerek reçete edilir. Thincal yan etkileri olan ve kesinlikle reçetesiz alınması gereken bir ilaçtır. İlaç yemeklerden 15 dakika önce günde 3 defa içilmektedir. Bol su ile içilen ilaç mide de şişerek tokluk hissi vermektedir. Yenen yiyeceklerdeki yağı bağırsakların emmesini engellediği için çok çabuk kilo vermeyi sağlamaktadır. Yenen yağ miktarının % 30 kadar miktarını dışkı yolu ile dışarı atmaktadır. 
İlacın etken maddesi orlistat olup başka ilaçlarla etkileşimi olabilir. Bu yüzden kullanımı ancak doktor onayı ile başlanabilir.
Kullanımı ve daha detaylı bilgi için Trincal 120 gr kullanımı hakkındaki  yazdığımız makalemize bakabilirsiniz.

Thincal Yan Etkileri

  • İlaç karaciğer ve böbrek yetmezliği olan kişiler tarafından denenmemiştir ve bu hastaların kullanması bu yüzden önerilmemektedir. Böbrek taşı oluşumuna neden olduğu için dikkat edilmesi gereklidir.
  • 18 yaşın altında kiler kullanmamalıdır.
  • Yaşlılar üzerinde denenmediği için ileri yaşlarda kullanımı sakıncalıdır.
  • Yağda çözülen vitaminlerin (A,D,E ve K) vücut tarafından alınmasını engellediği için bu ilacı kullanırken bir multi vitamin desteği alınmalıdır. Beta-koraten gibi vitaminlerin alınmasını engellediği için alınan vitamin desteğinin ilacı almadan iki saat önce yada iki saat sonrasında alınması gereklidir.
  • Kesinlikle hamileler kullanmamalıdır. Kullanırken hamile olduğunu anlayan anne adayları hemen ilacı kesip doktoruna kullandığı doz miktarını söylemelidir.
  • Kesinlikle emziren annelerin kullanması sakıncalıdır. İlaç süt ile bebeğe geçeceğinden bebeğin sağlığı açısından zararlıdır.
  • İçeriğindeki etken maddelere duyarlılığı olan kişilerin kullanması sakıncalıdır. Alerji yapabilir, dilde, yüzde, dudaklarda şişme oluşturabilir. 
  • Ciltte kızarıklar, döküntü, kaşıntı ve cilt lekeleri gibi cilt sorunları yaratabilir.
  • Başka ilaç kullanan kişiler ilaç miktarını doktorlarına söylemeli ve kullanılan ilaçlarla etkileşimine bakılmalıdır.
  • Baş ağrısı, karın ağrısı, devamlı tuvalete gitme isteği, gaz çıkarmak, gaz sancısı, yağlı dışkı, sıvı dışkı, kendini kötü hissetme ve halsizlik şikayetleri olabilir.
  • Diş ve diş eti rahatsızlıkları,
  • Aşırı yağlı bir beslenme düzeni uygulanmamalı ve yapılacak olan diyet programına uyulmalıdır. İlaç kullanımında protein, yağ ve karbonhidrat alımı 3 ana öğüne bölünerek beslenilmelidir. Çok yağlı yiyecekler yendikten sonra halsizlik gibi şikayetler oluşabilir.
  • Kendinizi kötü hissederseniz hemen doktorunuza başvurmalısınız.
  • İlacı kullanırken iç çamaşırlarınız da yağ lekeleri olabilir.
  • Kan şekerini düşürdüğü için diyabet hastalarının günlük kullandığı şeker ilaçlarının kullanımında doz ayarına gidilerek insülin miktarının düşürülmesi şeklinde kullanılmalıdır. 
  • Hastanın ilaç kullanırken aldığı besinlere çok dikkat etmesi gereklidir. Protein, karbonhidrat ve yağ alımını 3 ana öğün olarak bölmesi gereklidir. 
  • İlaç kronik malabsorbsiyon sendromu, kolestaz gibi mide bağırsak sistemi hastalığınız varsa kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Makattan kan gelmesi, karaciğer enzimlerinde bazı artışlar olabilir.
  • Safra taşı, bağırsak iltihabı, yorgunluk, hepatit, kan pıhtılaşması gibi ciddi durumlarda yaratabilir.
  • Bu ve benzeri trincal yan etkileri oluştuğunda hemen doktorunuza baş vurmalısınız. İlaç kesinlikle reçetesiz kullanılmamalıdır. Yan etkileri ciddi ve kalıcı olabilir. İç organlardaki yan etkileri çok uzun bir süre tedavi edilmek zorunda kalabilir.
  • 0 800 314 00 08 nolu hatta ilacın yan etkileri hakkında bilgi verebilir yada bilgi alabilirsiniz. Bu hat bütün ilaçların yan etkileri ile ilgili bir bilgi hattıdır.

Thincal 120 gr

Thincal Unutulursa Nasıl Alınmalıdır?

Unutulan ilaçlar bir saat içerisinde alınmalı yada hiç alınmamalıdır. Bir dahaki öğünde iki doz alımı sakıncalıdır. Unutulan ilaçlarda yemek yenmiş ise o ilaç alımı geçilir ve hiç alınmaz. İki ilaç birden almak çok tehlikelidir.
Bu ilaçlar obezite tedavisinde kullanılan ilaçlardır ve gerekli testler yapılarak kullanılır. Bir çok yan etkisi olan ilaç kullanımında doktor aralıklı olarak test yapabilir. İlaç kullanımında yapılan testler ile thincal yan etkisi olup olmadığına bakılır. Gerekli görülür ise ilaç kullanımı kesilerek ara verilir. Tedavi en az 6-12 kadar sürer ve istenilen kiloya erişildikten sonra kilonun sabit kalabilmesi için bir müddet daha kullanılabilinir.
Bu ilacı kullanırken gerekli diyet listesine uyulur ve egzersiz programı düzenlenir.

Kullanacak kişiler için örnek oluşturması için Thincal kullanıcı yorumlarını bekliyoruz. Yorum gönder bölümüne yorum ve ilaç hakkındaki şikayetlerinizi ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

10 yorum:

  1. ben olumden dondum aksam hala cok kotuyum bu ılactan dolayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor reçete etmedikçe kullanmamak gerekli. Doktor gözetiminde kullanılmalıdır.

      Sil
  2. Kesinlikle tavsiye etmiyorum makattan kan geldi çok korkuyorum inşallah birşey olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka doktorunuza danışınız. Doktor reçete etmedikçe kullanmak çok zararlıdır.

      Sil
  3. Benimde makattan kan geldi ve kasiklarim ariyor ve solborum arigor

    YanıtlaSil
  4. Ben ilk kez kullanacagımda tavsiye edermisiniz

    YanıtlaSil
  5. beni dahiliye dr endokorin dr yönlendirdi bir sürü test yapıldıktan sonra tavsiye eti 124 kiloyla gitim 1 ay oldu 121 kio oldum şimdilik bir sıkıntı yok insallah ta olmaz cok iyi gidiyorum hafifledim boyle giderse cok güzel kilo vercem hemde hic ac kalmadan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah istediğiniz kiloya erişirsiniz. Her ay doktora giderek testlerinizi yaptırmanız ve doktor gözetiminde kullanmanız çok önemli. Dikkatli olunuz.

      Sil