Thincal Zayıflatır Mı? | rnc8.org

Thincal Zayıflatır Mı?

thincal zayıflatır mı

Thincal Nedir?

Trincal 120 gr kapsül şeklinde satılan bir obezite tedavisi ilacıdır. Bağırsaklarda yağın emilimini engelleyerek vücudun yağ almasının önüne geçerek kişileri zayıflatmaktadır. Trincal 120 gr zayıflatır mı? Bizler de kullanabilir miyiz diye bir çok soru sorulmaya başlamıştır. Doktor onayı olmadan kullanımını önerilmemektedir. Trincal kullanımı nasıldır? Gıdalar midede öğütülür ve bağırsaklarda emilimi sağlanır. Yağların emilimini en aza indirerek vücudun yağ almasını engeller. Bu sayede çok yüksek oranlarda kilo kaybına neden olur. Obezite ilacı olarak üretilen nadir iki ilaçtan biridir. Aslında diyabet hastaları için üretilmiştir fakat obezite sorunlarında çok sık kullanılmaktadır. Thincal kapsül içerisinde orlistat etken madde olarak bulunur.
Orlistat nedir derseniz  midede şişerek size tokluk hisse verilmesini sağlamaktadır. İlaç uzun süre mide de kalır ve şişkinlik yaparak kişiye tokluk hissi uyandırmaktadır. Yağların ise % 30'unu tutarak dışarı atılmasını sağlamaktadır.
Bu ilaç Amerikan sağlık kuruluşu tarafından onaylanan 2 adet  zayıflama ilacından bir tanesidir. Ülkemizde ilacın distbirütörlüğünü Koçak Farma ilaç sanayi yapmaktadır. İlaç içerisinde 84 adet mavi renkte tablet bulunmaktadır.

Thincal 120 gr Tablet Kullanımı

Obezite tedavisinde kullanılan ilaç normal kişiler için uygun değildir. Doktor onayı ve reçetesi ile verilir ve yanında egzersiz ile rejim programı ile kullandırılır. Doktor gerek duymadıkça da vermez. Normal bir kişinin ben zayıflamak istiyorum gidip bir kutu ilaç alıp kilo vereyim diyebileceği bir ilaç değildir. Bu ilacın ciddi yan etkileri bulunmaktadır.
Kullanım şekli yemeklerden 15 dakika önce alınmalıdır. Günde 3 defa alınması gereklidir. İlaç bol su ile yutulmalıdır ve gün boyunca da bol su içilmelidir. Bu ilaç 18 yaşını geçen yetişkinler için üretilmiş olup 18 yaşın altı için kapsamlı bir araştırma ve deneyler yapılmamıştır.
Doktor reçetesi ile başlanan ilacın etkisi ve kilo kaybı iki hafta kadar sonra başlamaktadır. Tedavi doktorunuz tarafından başka bir şekilde önerilmemiş ise genelde 6-12 ay kadar sürer. İlaç zamanında alınmalıdır ve önerilen doz aşılmamalıdır. Unutulan ilaçlar öğünden sonra bir saat içerisinde alınır ve  günlük doz alımı tamamlanabilir. Unutulan dozu tamamlamak amaçlı iki tane ilaç alınmamalıdır. Unutulmuş ise o öğün alınmadan geçilmelidir.

Thincal Zayıflatır mı?

Tirinca tablet zayıflatır ve çok ciddi kilo kaybına neden olur. Doktorunuzun verdiği diyet listesine ve egzersiz programına uyarsanız çok ciddi kilo kaybı yaşarsınız. Obezite sorunu için özel üretilen bu ilaç zayıflatan, kilo kaybettirmek üzere üretilen iki ilaçtan biridir. Dışkıya yağ atan ilaçlar da denen bu ilaç grubu kişilerde çok hızlı kilo kaybına neden olur.

Thincal Yan Etkileri

  • Reçetesiz kesinlikle kullanılması önerilmeyen ilacın çok sayıda yan etkisi vardır. 18 yaşın altı ve yaşlıların kullanmaması gereklidir.
  • Hamilelerin kesinlikle kullanmamaları, kullanırken hamile olduğunu öğrenen annelerin ise hemen doktora giderek kullandıkları dozu söylemeleri ve ilacı bırakmaları gereklidir.
  • Emzirirken süt ile bebeğe geçeceğinden emziren annelerin kullanması sakıncalıdır.
  • Karaciğer ve böbrek yetmezliği olan kişilerin kesinlikle kullanması sakıncalıdır. Böbrek taşı yapabilen özelliğe sahip olduğu için dikkat edilmelidir.
  • A-D-E-K ve Beta karoten vitaminlerinin vücut tarafından emilimini önler. Bu yüzden ilaç kullanırken vitamin desteği alınmalıdır. Alınan vitamin desteğinin ilaç alındıktan 2 saat sonra yada 2 saat önce alınması gereklidir.
  • Alerji yapabilir, etken maddesine alerjisi olan kişiler tarafından içilmemelidir.
  • Başka ilaç kullanan kişiler hangi ilacı kullandığını doktoru ile paylaşarak ilaca başlamalıdır.
  • Genelde ilaç kullanılırken iç çamaşırlarına yağlı lekeler gelebilir.
  • Mide ve bağırsak sorunu yaşayan kişiler kullanmamalıdır.


Thincal 120 gr Fiyatı

İlaç 85.42 tl olarak satılmaktadır.

Hiç yorum yok