Teff Tohumlu Çayı Emziren Anneler Kullanabilir mi? | rnc8.org

Teff Tohumlu Çayı Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Teff Tohumlu Çay Nasıl Kullanılır?

Teff Tohumlu Çay Nasıl Kullanılır?

Teff tohumlu çayı emziren anneler kullanabilir mi, içebilir mi sorusu yeni doğum yapmış bir çok kadın tarafından çok sorulmaktadır. Kadınların zayıflamak için özellikle kullandıkları teff tohumlu çay nasıl kullanılır? Bilhassa yeni doğum yapmış kilo vermek isteyen kadınlar bu çayı nasıl kullanmalıdırlar? Teff tohumlu çay bir çok ünlü ismin önerdiği ve kullanarak zayıfladıkları eşsiz bir çaydır. Dünya üzerinde bilinen en küçük tahıl tanesidir. Besin değeri çok yüksek olan teff tohumu kalsiyum yönünden çok zengindir. Protein ve demir bakımından da oldukça zengin olan teff tohumu aminoasit bakımından zengin olması ile de dikkat çekmektedir. Tahıllar arasında çok zengin içeriği ile bilinen buğdaydan daha fazla demir, kalsiyum, protein ve tiamin içermektedir. Yüksek oranda lif içeriği ile bilinen en faydalı tohumdur denebilir. Kan şekerini de dengeleyen teff tohumu diyabet hastaları için de çok faydalıdır. Kuzey Etiyopya'da senede bir kez ekilip toplanan Teff tohumu üretiminin az ve zor olmasından dolayı çok değerlidir. Üç farklı çeşidi olan teff tohumunun beyazı kestane tadında, kahverengisi fındık tadında iken kırmızısında ise demir içeriği çok fazladır. Teff tohumlu çayda ise teff tohumunun yanında zayıflamaya yarayan bir çok yardımcı bitki yer almaktadır.
Orjinal Teff Tohumlu Çay

Orjinal Teff Tohumlu Çay

Orjinal teff tohumlu çay içeriğinde zayıflamanıza yarayan yeşil kahve, bamya tohumu, sandalos sakızı, funda, biberiye, tarçın, make yaprağı, kitre, zamkı, yeşil çay, kinoa tohumu, chia tohumu, aspir tohumu, kuşburnu, barut ağacı kabuğu, kiraz meyve sapı, limon otu, lepidyum, açai ve mac bitkileri bulunmaktadır. Bir çok sitede satılmakta olan orjinal teff tohumlu çayının sahteleri yapılıp satıldığından resmi üreticisinden alınmalıdır. Sayılamayacak kadar faydası olan çayın öncelikle zayıflatma etkisi vardır. Teff tohumlu çay kilo vermeyi kolaylaştırırken kişiye enerjide vermektedir. Bu nedenle özellikle spor yapan kişilerin vazgeçilmez içecekleri arasındadır.
  • 1 fincan su
  • 1 paket teff tohumlu çay
Kahvaltı yapmadan yarım saat önce aç karna içilmelidir. Bir fincan sıcak su içerisine bir paket teff tohumlu çay ilave edilerek karıştırılır. On dakika kadar demlenmesi için beklendikten sonra hazırladığınız çay içilmelidir. En az yarım saat beklendikten sonra kahvaltı edilir. Günde bir adet sabah aç karna yapılarak içilmesi yeterlidir. Metabolizması yavaş olanlar için akşam yemeğinden yarım saat sonra da içilmesinde bir sakınca yoktur. Metabolizması yavaş işleyen kişiler için günde 2 adet de içilebilir.
Teff Tohumlu Çayı Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Teff Tohumlu Çayı Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Hamileliğin verdiği kilolardan kurtulabilmek amaçlı doğum sonrasında bir çok kadın teff tohumlu çay içmenin sakıncası olup olmadığını sormaktadır. Özellikle emziren annelerin bu çayı içmesinde sakınca var mı merak edilmektedir. Emziren annelerin bebeklerinin 6 aylık olduktan sonra içmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Son derece besleyici, kalsiyum, demir ve protein bakımından zengin olan çayı içmelerinin aslında çok daha faydası vardır. Bebeğin altı ayını doldurmasının beklenmesinde ki amaç ise anne sütü ile bebeğe yediği ve içtiği her şey geçmektedir. Bebeğin kilo alması gereken ve en beslenmesi gereken dönem içerisinde kilo vermeyi hızlandıran bir çayın bebek sağlığı açısından sakıncalı olma ihtimali olabileceğidir. Bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. Bilinen hiç bir zararı da olmamasına rağmen  bebeğin altı ayını doldurması tamamen bir tedbirdir. Orjinal teff hohumlu çayın bilinen bir çok faydası vardır. Özellikle kolon kanseri ile savaşmaktadır. Sindirim sistemini hızlandırmakla kalmayıp korumaktadır. Özellikle şeker hastaları için şeker seviyesini dengeleme özelliğinden dolayı çok faydalıdır. Sayılamayacak kadar faydasının yanında metabolizmayı hızlandırması ve kilo vermeyi sağlaması nedeni ile son yıllarda çok içilmektedir. Bebek altı ayını doldurduktan sonra günde bir paket sabah aç karna kahvaltı yapmadan en az yarım saat önce bir fincan orjinal teff tohumlu çay içilebilir. Orjinal paket olmasına ise çok dikkat edilmelidir. Piyasada satılan sahte ürünlerin içeriğinde ne olduğu bilinmemekle birlikte özellikle emziren annelerin içmesi sakıncalıdır. Bu nedenle ürün resmi üreticisi olan firmadan alınmalıdır. Bir çok ünlü isim bu ürünü tanıtmış ve denemişlerdir. Hande Yener, Bengü, Gülben Ergen ve Demet Şener orjinal teff tohumlu çayı tanıtmış ve deneyerek kilo vermişlerdir.

Satın almak için: Teff Tohumlu Çay

4 yorum:

  1. Ayni urun eczanelerde satilmakdadir onlar gercek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmi üreticisi tarafından üretilmiş, aynı ürünse gerçektir. Resmi üreticisinin ürünün sağlıklı olduğuna dayalı belgeleri vardır. Satılan bazı ürünlerin sağlıksız olduğu tespit edilmiştir. Alırken dikkat edin lütfen.

      Sil
  2. 6 aysan sonra içtiğimiz çay bebeğimiz daha düşük olasilikla olsa da negatif etki etmez onlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üretici firma altı aydan sonra içilmesinde bir sakınca olmadığını söylemektedir.

      Sil