Kaktüs Meyvesi Şerbeti Nasıl Yapılır? | rnc8.org

Kaktüs Meyvesi Şerbeti Nasıl Yapılır?

Kaktüs Meyvesi Şerbeti

Kaktüs Meyvesi Şerbeti 

Kaktüs meyvesi şerbeti özellikle Ege ve Akdenizde yapılan soğuk içeceklerden biridir. Doğal bir içecek olup faydaları eşsizdir. Kaktüs meyvesinin vitamin ve mineral içeriği çok fazladır ve her derde derman olma özelliğini taşımaktadır. Hücre yenileme özelliğine sahip bir meyve olup çok fazla tüketilmesi gereklidir. Şifa kaynağı olan kaktüs meyvesi şerbeti nasıl yapılır?
Yaz aylarının sonuna doğru çıkan bu meyvenin şerbetini ancak o zaman yapabilirsiniz. Büyük şehirlerde olmasa da bazen getirtilebilmektedir. Bu yüzden getirme imkanı olan kişiler fazla getirerek reçelini ve marmelatını da yapabilirler. Kaktüs meyvesi reçelini verdiğimiz makalemizde reçelinin ve marmelatının tarifi ayrıntılı anlatılmıştır.
Rengi kırmızı, sarı ve tutuncu tonlarda olup çok lezzetli bir meyvedir ancak dikenlidir ve elle tutulamaz. Kaktüs ağacında yetişir ve dikenler arasından toplanır. Aldığınızda hemen su dolu bir kap içerisine koyun ve bir müddet su dolu kap içerisinde kalsın. Su onun dikenlerinin yumuşamasını sağlar ve çok daha rahat soyarsınız. Elinize eldiven giyin ve bıçak yardımı ile ince bir şekilde kabuklarını soyun. Kabukları çok incedir ve soyması çok kolaydır.

Kaktüs Meyvesi Şerbeti Malzemeleri

  • 1 kg kaktüs meyvesi
  • 2 kg su
  • 2 bardak şeker
  • 2 adet limon suyu
    Kaktüs Meyvesi Şerbeti Nasıl Yapılır?

Kaktüs Meyvesi Şerbeti Nasıl Yapılır?

Kaktüs meyvelerimizi yani dikenli incirlerimizi soyalım ve bir kap içerisine koyalım. Bu şekilde de yemesi çok lezzetlidir. Soyduktan sonra derin bir kap içerisine meyvelerimizi ve şekerimizi koyalım ve blandırdan geçirmeye başlayalım. Üzerine limonumuzu sıkıp, suyumuzu da ekleyelim ve yeniden blandırdan geçirelim. İyice blandırdan geçirdikten sonra şişelere koyarak soğuması için buzdolabına koyalım. Renkleri birbirinden farklı olduğu için hangi renkte incirle yaptıysanız o renk bir kaktüs meyvesi şerbetiniz oluşacaktır. Bu işlemi istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz. Özellikle yazın sıcak günlerinde çilek, vişne, şeftali, kayısı şerbetleri harika içilmektedir. Yapmanızı tavsiye ederiz. Bu meyve çok faydalıdır ve doğada bulunan bozulmayan nadir bitkilerdendir. Çok faydalı ve eşsiz bir vitamine sahiptir. Kaktüs meyvesi faydalarını yazdığımız makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok