Kaktüs Meyvesi Reçeli Nasıl Yapılır? | rnc8.org

Kaktüs Meyvesi Reçeli Nasıl Yapılır?

Kaktüs Meyvesi Reçeli

Kaktüs Meyvesi Reçeli

Kaktüs meyvesi adı ile bilinen meyvenin bir çok ismi bulunmaktadır. Dikenli incir en bilinen ismi olsa da kaynana dili meyvesi, frenk yemişi, hint inciri, cennet inciri gibi bir çok isimle bilinir. Cennet inciri denmesinin anlamı ise neredeyse her derde derman özellikte olmasıdır. Doğada yetişen kaktüs üzerinden toplanarak satılan incir Ege ve Akdeniz'de çok fazla yetişmektedir. Renkleri kırmızı, turuncu ve sarı tonlarda olup kanserden tutunda şeker, ülser, kolesterol, yara tedavisi gibi sayamayacağımız kadar çok faydası vardır. Özellikle besin içeriği çok fazla olan meyve kalsiyum bakımından çok zengindir. Çocukların ve yaşlıların özellikle yemesi gereken meyve yaz ayları sonunda yetişir ve sonrasında yeme imkanımız yoktur. Bu yüzden şifasından kış aylarında da faydalanabilmek için kaktüs meyvesi reçeli ve kaktüs meyvesi marmeladı yapılarak değerlendirilir. Faydalarını kaktüs meyvesi faydalarını yazdığımız yazımızdan ayrıntılı okuyabilirsiniz. Kaktüs meyvesi reçeli nasıl yapılır?

Kaktüs Meyvesi Reçeli Malzemeleri

  • 2 kilo dikenli incir
  • 1 kg şeker
  • 1 limon
  • 1 bardak su
    Kaktüs Meyvesi Reçeli Nasıl Yapılır

Kaktüs Meyvesi Reçeli Nasıl Yapılır

Dikenli incir adı ile anılan meyve kaktüs ağacının dikenleri arasında yetişir ve kendisi de gözle görülmeyecek kadar küçük dikenlere sahiptir. Bu sebeple aldığınız meyveyi önce su dolu bir kap içerisine atmalısınız. Su içerisine atılan meyvenin dikenleri yumuşamaktadır. Ellerinize eldiven takarak alın ve çok ince bir şekilde soyun. Soyduğumuz incirlerimizi tencereye koyalım ve üzerine şekerimizi ve suyumuzu ilave ederek kaynatmaya başlayalım. Kısık ateşte koyulana kadar kaynatalım ve koyulaşmaya başladığında içerisine bir adet limonun suyunu da sıkıp 10 dakika daha kaynatıp altını kapayalım. Kışın yemek üzere hazırlandığından sıcağı sıcağına cam kavanozlara koyun ve hemen kapağını kapayın. Bu şekilde isterse yıllarca kalsın bozulmaz ve şekerlenmez. Hemen yiyecekseniz bu işleme gerek yoktur. Rengi çok güzel ve lezzeti çok harika olan dikenli incir reçeli sofralarınız da  ve özellikle  kışın çocuklarınız hastalandığında birer kaşık yedirerek faydalanabilirsiniz. Bol bol yapma imkanınız varsa kahvaltı sofralarından eksik etmemenizi öneririz.
Kaktüs Meyvesi Marmelatı

Kaktüs Meyvesi Marmelatı

  • 2 kg dikenli incir
  • 1 kilo şeker
  • 1 limon suyu
  • 2 bardak su


Kaktüs Meyvesi Marmelatı Nasıl Yapılır

Kaktüs meyvesinin marmelatı da aynen reçeli gibi yapılmaktadır. Dikenli incirlerimizi soyalım ve dilimleyerek tenceremize koyalım. Üzerine şekerini ve suyunu koyup kaynatalım. Bir yandan da karıştırarak meyvelerin iyice ezilmesini sağlayalım. Koyulaştığında içerisine limon suyumuzu da sıkalım ve 10 dakika kadar daha kaynatıp altını kapayalım. Cam kavanozlar içerisine sıcağı sıcağına koyalım ve ağzını sıkı sıkı kapayalım. Kışın özellikle çocuklarınıza her gün birer kaşık yedirmeye özen gösterelim. Çok faydalı olduğu için çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok