Gebelik Belirtisi Kasık Ağrısı Ne Zaman Başlar | rnc8.org

Gebelik Belirtisi Kasık Ağrısı Ne Zaman Başlar

Gebelik Belirtisi Kasık Ağrısı Ne Zaman Başlar
Kasık Ağrısı Hamilelik Belirtisi mi?

Gebelik belirtisi kasık ağrısı ne zaman başlar ve hamilelikte kasık ağrısı neden olur? Kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi gerçekten ona bir bakalım. Bu gibi sorular yeni hamile kalan anne adayları için çok önemlidir.
Öncelikle hamilelik belirtileri arasında mide bulantısı, baş dönmesi, koku hassasiyeti, vücut ısısının artması, baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü, fazla uyumak ve halsizlik gibi şikayetler yer almaktadır. Bu tür şikayetlerin yanında kasık ağrısı da ilk hamilelik belirtileri arasındadır. Daha hamile olduğunuzu bilmeden kasıklarda olan ağrı ile bundan şüphelenebilirsiniz. Eş ile birlikte olurken kasıklarda oluşan ağrı ilk hamilelik belirtisidir. Hamile olduğunu bilmeden ani hareketler yapan kişilerde kasıklarda oluşan ağrı da hamilelikten şüphelenmenizi sağlayabilir. Hamileliğin ilk belirtisi aslında kasık ağrılarıdır. Ağrı sağ yada sol kasıkta olabilir. Hamileliklerde kasıklarda oluşan kramplarda çok sık görülür.
Kasık Ağrısı Hamilelik Belirtisi mi?

Gebelik Belirtisi Kasık Ağrısı Ne Zaman Başlar

Yumurta daha rahim duvarına tutunmaya çalışırken kasık ağrısı başlamaktadır. Yani hamileliğin ilk belirtisi kasık ağrısıdır ve diğer belirtiler bu ağrının sonrasında oluşur. Kas kasılması ile başlayan kasık ağrısı kasık dışında başka bölgelerde de oluşabilir. Gebeliğin gerçekleşmesi ile birlikte bu ağrılar ilk 5-10 günlük süre içerisinde başlar. Hamileliğin gerçekleşmesi ile başlayan ağrılar hamileliğin bitimine yani doğuma kadar devam eder. Bilinçli bir anne kasıklarında başlayan bu ağrılar ile hamileliğinden şüphelenebilir. Gebelik başlangıcında çok hafif bir şekilde kasıklarda ağrı hissedilir ve özellikle ani hareketlerde şiddetlenir. Ani hareketlerde şiddetlenen bu ağrılar rahmi tutan bağlardan kaynaklı ağrılardır. Eş ile birlikte olurken de bu ağrılar fazlasıyla hissedilmektedir. Ağrı ilişki sonrasında da devam edebilir, bunda korkacak bir şey yoktur.
Hamileliğin başlaması ile birlikte hormonlarda değişim söz konusu olur ve bu değişim kalçada, kasıkta, karında, bel bölgesinde ve uyruk bölgesinde ağrılara neden olur. Aslında ağrı yumurtanın rahim duvarına tutunması ile başlamaktadır. Bu tür ağrılar hafif bir şekilde hissedilir ve ağır ağrılar oluyor ise mutlaka doktora gidilmesi gereklidir. Özellikle ilk hamileliklerde çok daha erken hissedilmeye başlanır. Gebeliğin ilerlemesi ile 2. ve 3. aylarında hafif hissedilen ağrılar 3. ve 4. aylarında bıçak batması gibi keskin ağrılar olabilir. Ayağa kalkınca ve hareket edince çok daha belirginleşir. Bu ağrılarda rahimin büyümesi ile birlikte rahim etrafındaki bağların gerilmesi kaynaklıdır. Genelde gebelerin sağ tarafında hissedilen bu ağrılar iki tarafta da oluşabilir. Bu nedenle hareketlerimizi yavaş yapmalı ani hareketlerden kaçınmalıyız.
Hamilelikte Kasık Ağrısı

Hamilelikte Kasık Ağrısı

Hamilelikte kasık ağrısı hamileliğin ilk belirtisidir. Çünkü yumurta rahime tutunurken kasıklarda ağrı yaşanmasına nedendir. Özellikle hamile kalınması ile birlikte değişen hormonlarda anne adayının kasık, karın, bel ve kalçasında ağrılara neden olabilir. Annenin hamileliğe vücudunun hazırlanması ağrıları da denebilir. İlk olarak yumurta rahime tutunurken başlar ve onun  peşinden hormon değişimi ile annenin vücudu hamileliğe hazırlanırken diğer ağrılar başlar. İlk hamilelik belirtisi de kasık ağrısıdır ve diğer hamilelik belirtileri de onu takip eder. Yumurta rahime tutunurken üstüne görme de denen yerleşme kanaması yapar ve çoğu kadın bunu az adet görme gibi algılar. Yerleşme kanaması nedir hamilelikte ne zaman olur. Bu ve benzeri sorularınız için yazdığımız makalemiz sizi bu konuda çok daha detaylı bilgilendirecektir.
Hamilelikte kasık ağrısı hamilelik bitene kadar devam eder. Bunun nedeni ise bebeğin büyümesi ve rahimi tutan bağ dokuların gerilmesidir. Rahimin iki kenarında bağ dokular vardır ve bu bağ dokular rahimi çevreleyerek bebeği tutarlar. Bebek büyüdükçe bağ dokular gerginleşerek ağrılara neden olurlar. Bu ağrılar ise kendini 3., 4. ve 5. aylarda kendini daha çok hissettirir. Bu ağrılar yatakta dönerken, ayağa kalkınca, çok oturunca yada yatağa yatarken kendini daha çok göstermektedir.
Hormon değişiklikleri nedeni ile hamilelerde mide bulantısı, tansiyon düşüklüğü, baş ağrısı ve halsizlik gibi şikayetler başlar. Bunun yanında hormon değişimi bağırsakları da etkilemektedir. Kabızlık ve gaz sancıları gebeleri etkilediği için bu gibi sebepler yüzünden de kasık ağrıları yaşanmaktadır.
İleri aylarda hormonlar gebeyi doğuma hazırlamaktadır. Hamilelerde pelvik bölgede ağrılar doğuma hazırlanma aşamasını gösterir. Kalça kemiğinin arası doğuma hazırlana bilmek için açılır. Salgılanan hormonlar bebeği doğuma anneyi de doğum sürecine hazırlamaktadır. Yalancı doğum sancıları da bu dönemlerde yaşanmaktadır. Doğum sancısı gibi aniden gelişen sancılar düzensiz ve çok az aralıklarla gelişir. Bu sancı bir bıçak gibi girer ve düzensiz şekildedir. Böyle bir sancı olduğunda hemen dinlenmeli ve kendinizi yormamalısınız. Ayakları uzatarak yatmalı ve derin nefesler alınmalıdır.  Yalancı doğum sancılarında ılık su ile banyo yapmakta çok faydalıdır. Kasları yumuşatacağı için ağrıların geçmesini de sağlamaktadır. Hafif yürüyüşler yapmak,aynı yerde devamlı oturmamak da faydalıdır.
Magnezyum eksikliği de hamilelerde kasık sancısına neden olan başka bir durumdur. Doktorunuzun önerdiği ölçülerde magnezyum takviyesi almakta magnezyum eksikliği için önemlidir. Magnezyum eksikliği kaslarda ağrıya ve kramplara neden olan başka bir durumdur.
Kasık ağrılarının diğer nedeni ise bebeğin büyümesidir. Bebek büyüdükçe alt kısma baskı uygular ve buda kasık ağrılarına neden olur. Annenin ağırlık merkezi değişir ve bel, sırt ve kasıklarda ağrılar bu nedenle de oluşmaktadır.
Hamilelikten önce yada hamilelik esnasında oluşan kist ve miyomlar da kasık ağrısına neden olan başka bir durumdur. Bu gibi hastalıklar özellikle idrar yolu enfeksiyonu hamilelerde kasık ağrısına neden olur. Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte anne tuvalet temizliğini tam yapamayabilir. Bu da anne de idrar yolu enfeksiyonu sebeplerindendir. Kasık ağrısının yanında yanma, kötü kokulu akıntı var ise mutlaka hemen doktorunuza danışmalısınız.
Tansiyon yüksekliği hamilelikte kasık ağrısı nedenlerindendir. Hormonların değişimi ile tansiyon düşüklüğü ve yüksekliği çok rastlanır. Tansiyon yüksekliği tehlikeli bir durumdur ve bebeklerde zehirlenmeye bile neden olabilir.
Hamileler bol su içmeli, düzenli yürüyüşler yapmalıdır. Düzenli yürüyüş yapmak hamilelikte kasık ağrısını geçirmenin yanında kolay doğum yapabilmek için de gereklidir. Otururken bele yastık koyarak oturmak, bele destek vermek acısından çok önemlidir. Ağır kaldırmamalı ve çok ağır iş yapmamalısınız. Otururken bacakların altına yastık koymak kan akışı acısından önemlidir.Hamileliğin ilk belirtisi olarak başlayan kasık ağrıları gebeliğin sonuna kadar bir çok sebeple devam eder ve ancak doğum yaptıktan sonra geçer. Ağrıları çok iyi analiz yapmak ve şiddetli olan ve devamlılık gösteren ağrılarda her ihtimale karşı doktorunuza danışmalısınız. Hafif şekillerde olan ağrılar sizi korkutmamalı bu hamilelik boyunca bir çok sebebe bağlı gelişen normal ağrılardır.

Hiç yorum yok