İran Halısı Yıkanır mı? | rnc8.org

İran Halısı Yıkanır mı?

İran halıları, yapısal olarak son derece hassas ürünlerdir. Fakat vakti geldiğinde elbette ki yıkanabilir. Tabii özel bir dikkat ve uzmanlık gerektiren yıkama sürecine tam hakim olmak gerekecektir. İran halısı yıkama işlemine başlamadan önce evde düzenli olarak yapılacak halı bakım işlemleri konusunda titiz olmakta fayda vardır.

Halıyı temizleyeceğiniz zaman saçak kısımlarından çırpmayınız. Balkondan sarkıtarak da çırpmamalısınız. Elektrikli süpürge yardımı ile üzerinde yer alan tozları yok edebilirsiniz. Deterjan, çamaşır suyu gibi ağartıcı özelliği yüksek temizlik maddelerinin kullanımından uzak durunuz. Doğal kökenli sabunlarla temizlenmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

İran halıları iplik kalınlığı ve çeşidine göre sınıflara ayrılır. Temizlik işlemi de bu doğrultuda değişecektir. Yıkama sırasında az bir su kullanılmalıdır. Fazla su kullanmak halıya ciddi anlamda zarar verebilir. Halı nemli bırakılmamalı, yıkanmalıdır. Böylelikle leke kalma ihtimali ortadan kaldırılır.
İran Halısı

İran Halısı Nasıl Yıkanır?

İran halısını yıkayacağınız zaman kesinlikle profesyonel destek almalısınız. Aksi halde halının yüzeyinde lekeler oluşabilir. Bunun yanı sıra yırtılmalar meydana gelebilir. Fakat kendim yıkamak istiyorum diyorsanız da yumuşak fırçalardan yardım alarak doğal sabunlarla nazikçe ovarak yıkamalısınız. Makinede yıkama yapmayınız.

Ayrıca yün halı olarak da bilinen İran halılarından satın almak istiyorsanız Soho Antiq bünyesinde yer alan el dokuması antika halıları inceleyebilirsiniz. Vintage halı ve yolluk halı modellerini de yine istediğiniz zaman burada bulabilir, benzersiz bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok