Penis Eğriliği Nedir? | rnc8.org

Penis Eğriliği Nedir?

Peyronie hastalığının bir sonucu olan ya da doğuştan meydana gelen bir anatomik bir bozukluk olan penis eğriliği, bir cinsel işlev bozukluğudur. Penis eğriliği penisin kireçlenmesi ile ortaya çıkan bir durumdur ve kireçlenme yüzünden penisin yukarı bölgelerine kan gitmeyeceği için sertleşme sorunu ortaya çıkar. Bu da hem cinsel işlevin bozulmasına hem de ağrılı bir sürecin başlamasına neden olmaktadır.
Penis Eğriliği

Penis Eğriliği Neden Olur?

Penis eğriliği doğuştan ya da sonradan olabilen bir cinsel sorundur.

a) Doğuştan gelen penis eğriliği sorunu

Doğuştan olan penis eğriliklerinde penisin iç dokularında yapışıklık olur ve penis bu yapışıklığın olduğu yöne doğru gelişim gösterir. Bebeklik ve çocukluk çağında fark edilmeyen bu sorun, ergenlik döneminde bir çok erkekte görülebilmektedir. Tanısının konulabilmesi için penisin sertleşmiş haldeki görüntüsü yeterli olacaktır. Penis sertleştiğinde 90 derecelik bir açı oluşturmuyorsa, penis eğriliği sorunundan söz etmek mümkündür.

b) Sonradan olan penis eğriliği sorunu

Sonradan olan penis eğriliği sorununun kaynağı, Peyronie hastalığıdır. Bu hastalık, penisin tunika albuginea tabakasında görülen, nedeni tam olarak bilinmeyen ve plak oluşumuyla sonuçlanan bir patolojik cinsel bozukluktur. Bu plaklar peniste ağrı, eğrilik, kısalma ve daralma gibi şikâyetlere neden olabilir. 50–60 yaş grubu erkeklerde görülen bu hastalığın sebepleri arasında, Travma, cinsel ilişki sıklığı, E vitamini yetersizliği, diyabet, genetik faktörler, gut hastalığı, Paget hastalığı, ilerleyen yaş, sigara içimi, hipertansiyon, prostat kanseri ameliyatı gibi pek çok hastalık gösterilebilir.

Peyronie hastalığında cinsel bölge dokusu zayıflamaya başlayıp zorlanmalara bağlı kanama meydana gelmektedir. Bu bölgelerde kalsiyum birikmesiyle penis, o yöne doğru eğrilmektedir. Kireçlenme seviyesinin ölçülmesi tedavinin ilk basamağını oluşturmaktadır.
 

Penis Eğriliği İçin ED SWT Tedavisi

Penis eğriliği tedavisinde ilaç tedavisi ve cerrahi yöntemlerin yanında şok dalga tedavisi de uygulanan bir yöntemdir. Penis eğriliğinin ilk dönemi ağrılı dönem ikincisi ise şekil bozukluğunun görüldüğü kronik dönem olarak seyretmektedir. Özellikle ilk dönemde uygulanan ED SWT Tedavisi ile çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Bir çeşit şok dalga tedavisi olan ED SWT Tedavisi, iç dokulardaki yapışıklığı düzenleyerek penis şeklini düzelten bir tedavi şeklidir. Aynı şekilde Peyronie hastalığından kaynaklı penis eğriliklerinde kireçlenmeler şok dalgalar ile eritilip başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Özellikle erken dönemde yapılan Penis Eğriliği İçin ED SWT Tedavisi ile erkeklerin kabusu olan bu sorun tamamen ortadan kaldırılabilmektedir.
 

Şok Dalga Tedavisinin Diğer Tedavi Yöntemlerinden Farkları Nelerdir?

Penis eğriliği tedavi yöntemleri arasında ilaç tedavisi, cerrahi müdahaleler ve Penis Eğriliği İçin ED SWT Tedavisi başlıca tedavi yöntemleridir. Penis eğriliği teşhisi konulduktan sonra başlanan ilaç tedavileri uzun soluklu bir tedavi çeşididir. Ve ilaç tedavisi ilerleyen dönemlerde hiçbir işe yaramamaktadır. Penis eğriliğinin erken tanısında yapılan şok tedavisi, hem ağrısız bir tedavi olması hem de daha başarılı sonuçlar sunması açısından en çok tercih edilen yöntemlerdir.

Cerrahi müdahale zorunlu hale gelmeden yapılan ED SWT Tedavisi, hem çabuk sonuç alınması, hem ağrısız, anestezisiz bir yöntem olması hem de hayatın akışını bozmaması açısından diğer penis eğriliği tedavi yöntemlerinden ayrılmaktadır.

Kalıcı tedavi imkanı sunan Penis Eğriliği İçin ED SWT Tedavisi, günümüzde en çok tercih edilen tedavi yöntemidir. Aynı zamanda da yan etkisi olmayan bir yöntem olan Penis Eğriliği İçin ED SWT Tedavisi 15 dakikalık seanslar şeklinde uygulanan basit bir tedavi şeklidir.

Hiç yorum yok