Parke Seçmenin Püf Noktaları | rnc8.org

Parke Seçmenin Püf Noktaları

Zemin, duvar ve mobilya dekorasyonun temelini oluşturuyor. Doğru seçilen duvar rengi ve mobilyayı ise mekanla uyumlu parkeler tamamlıyor. Dekorasyonda her ne kadar arka planda gibi görünse de yer döşemeleri yaşam alanlarında istenen enerjiyi yakalayabilmeniz için büyük bir paya sahip. Parke seçmenin ise bazı hassas detayları bulunuyor. Gelin bunlara birlikte bakalım.

Parkelerin Değişim Zamanı Geldi mi?

Yer döşemelerinin değişim zamanı heyecan verici olduğu gibi korkutucu da olabiliyor. Onlarca seçenek arasından karar vermek, işi zorlaştırabiliyor. Öncelikle nasıl bir zemin istediğinize karar verebilirsiniz. Sade mi klasik mi? Bu soruya vereceğiniz cevap pek çok modeli de elemenizi sağlıyor. Herkesin tercihlerinin başında şıklık ve dayanıklılık bulunuyor. Dayanıklılık bakımından akıllara gelen ceviz ağacı parke modellerini değerlendirebilirsiniz. Alternatif olarak akçaağaç, meşe ya da kayın da bulunuyor. Zeminler mekanın temelini oluşturuyor. Dayanıklı zeminler için renk ve modelden önce parkenin dayanıklılığına öncelik verebilirsiniz. Böylece seçenekleri daraltarak model seçim aşamasına geçtiğinizde işlerin çok daha kolay ve hızlı yürüdüğünü görebilirsiniz. Zemin üzerinde oluşan kusurlara dayanamayanlar arasındaysanız verniklenmiş dayanıklı laminat parke modellerinden yararlanabilirsiniz. Laminat parke modelleri dayanıklılığı ve temizlik bakımından kolaylığı nedeniyle mutfak ve koridorlarda sıklıkla tercih ediliyor.
Parke Seçmenin Püf Noktaları

Renk Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Zemin döşemelerinde renk seçimi tadilat kararı veren pek çok kişinin zihnini kurcalayan konular içerisinde yer alıyor. Her ne kadar aydınlık ve ferahlık hissi için açık tonlara sahip döşemeler tercihleri belirliyor olsa da son yıllarda koyu renk döşemeler de trend parke modelleri arasına girmeyi başarıyor. Koyu renk zeminler dekorasyonu tamamlayan mobilyalar ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Yeterince doğal ışık alan mekanlarda gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz koyu modeller mekana asil bir hava kazandırıyor. Fakat insanın dekorasyon zevki zaman içerisinde değişiklik gösterebiliyor. Bu durumda mobilyalarınızı sıklıkla değiştirme eğilimindeyseniz nötr modelleri değerlendirmeye alabilirsiniz. Özellikle açık gri tonlarına sahip yer döşemeleri pek çok renkle uyum sağlayabildiği için zaman içerisinde eşyalarınızı değiştirseniz dahi dekorasyonun kusursuz olmasına yardım edebiliyor. Nötr ve açık tonlar salon ve oturma odaları için ideal bir alternatif olabiliyor. Laminat parke renkleri zengin seçenekleri sayesinde her ihtiyaca cevap verebiliyor. Retro dekorasyonlar için ise eskitme modeller bulunuyor. Retro modeller sizlere renk seçenekleri de sunuyor. Dilerseniz açık tonlarda dilerseniz de koyu tonlarda eskitme zemin döşemelerinden yararlanabilirsiniz. Fark yaratan zeminlere sahip olmak isterseniz ise renkli ve içerisinde küçük motifler bulunan mavi ve yeşilin koyu tonlarının kullanıldığı parkelere bir şans verebilirsiniz. Özellikle mutfaklarda kullanabileceğiniz renkli döşemeler mekanın rustik görünümünü güçlendiriyor.
Parke

Her Mekana Uygun Parkeler

Laminat parkeler günümüzde pek çok mekanda kullanılıyor. Eskiden ıslak zeminde kullanılamayan modeller, zaman içerisinde dayanıklılığı artırıldığı için mutfak hatta banyoda dahi tercih edilebiliyor. Fakat banyo ve mutfaklarda kullanılan parkelerin ıslak zemine uygun olan özelliklere sahip olması gerekiyor. Ayrıca ofis ve evlerde kullanılacak modellerin de doğru seçilmesinde fayda bulunuyor. Ürünü kullanacağınız mekan bir ofis ise daha kalın laminatları tercih etmeniz gerekirken yaşam alanlarında ince modellerden yararlanmanız gerekiyor. Parke renkleri ev ve ofis kullanımına uygun biçimde seçeneklere sahip.

Mühendislik teknolojisinin mükemmel ürünlerinden olan dayanıklı ve su geçirmez modeller, zamana meydan okurken fiyatları ile de hemen her bütçeye hitap ediyor. Genel olarak parke fiyatları, seçtiğiniz modelin teknik ve tasarım özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Fakat Koçtaş her bütçeye hitap eden seçenekleri sizlerle buluşturuyor. İhtiyacınız olan kaliteli ve uygun fiyatlı modellere Koçtaş güvencesi ile hemen şimdi ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok