MSM Sizin İçin Ne Yapabilir? | rnc8.org

MSM Sizin İçin Ne Yapabilir?

MSM yani içeriğindeki organik sülfür den dolayı MSM bizim için ne yapabilir? sorusunu da akıllara getirmektedir.Kısaca bahsetmek gerekirse bunların başında;Bağışıklık sistemi rahatsızlıklarında organik sülfür, başı çeken antioksidan özelliği nedeni ile ek takviye olarak kullanıldığında vücudumuzdaki bağışıklık sistemimizi tekrardan kazanmamıza yardımcı olur. İçindeki bileşenler sayesinde cildimizde nüfus etmiş yabancı etmenleri ortadan kaldırarak taze ve arındırılmış berrak bir görünüm kazandırır. Orta yaşlı insanların daha çok müzdarip oldukları eklem ve romatizmal hastalıkları en aza indirerek yaşam kalitesini artırmaktadır.Özellikle yaz aylarında polenlerin de etkisi ile bir takım alerjik reaksiyonların gelişmesi nedeni ile bu tepkimeler,metilsülfonilmetan etkisi ile ortadan kaldırarak kaliteli yaşamı elde etmemize yardımcı olur.Günlük hayatın getirdiği koşuşturmalar, iş nedeni ve daha bir çok sebep neticesinde yaşanan stresler yüzünden vücudumuzda oluşan, hastalıklar dahil bir çok sıkıntılar dolayısıyla inflamasyonlar meydana gelmektedir.İşte tamda bu noktada MSM, oluşan inflamasyonları azaltarak,stres durumunu en aza indirmektedir.

MSM’nin Vücut Üzerindeki Genel Etkileri

MSM' nin vücut üzerindeki etkileri,organik sülfür bileşenlerinin vücudumuzda birçok olumlu etkilere sahip olduğu bilinmekle beraber;ciltteki esnekliği artırarak yeni dokuların oluşumuna katkıda bulunduğu, kas ve doku üretiminde etkin rol üstlendiği söylenebilir. Bir diğer olumlu etkisi ise, bilindiği üzere bazı kolojen faktörler ve keratin bakımları üzerinedir. Bu ürünler insanların saç bakım ürünü olarak kullandıkları bilinen bir gerçekle olmakla birlikte bir çok faydasını gördükleri ve kendilerindeki değişimleri fark ettikleri memnuniyetlikleri ile kanıtlanmıştır. Dolayısıyla bu etkilerin saçlarda ve tırnakların güçlendirilmesinde etkin rol oynadığı söylenebilir. Bir diğer mucizevi özellik ise, gün içinde zinde kalmanıza yardımcı olarak enerji verici özellikleri vücudunuzda barındırır.
msm sizin i̇çin ne yapabilir

Eklemler ve Kıkırdak İçin Msm

Özellikle yaşlılarda yaş itibari ile bazı dokular aşınır.Bu dokuların da aşınmaya başlaması ile birlikte vücudumuzda bir takım tepkimeler meydana gelmektedir. Dolayısıyla bu aşınan dokular, sürtünmeye yol açarak aşınmasına bu nedenle de kırılmasına sebebiyet vermektedir.İlk etapta başlayan bu ağrılar bir çok insan tarafından önemsenmemektedir.Fakat tam da bu noktada devreye, bunun devamı niteliğinde olan ağrılar ve eklem rahatsızlıkları eklenmektedir.Bu süreç de belki 1 ay belki daha kısa sürede etkisini göstererek yayılma hızını artırarak gün geçtikçe katlanarak devam edecektir.Bazı anketler gösteriyor ki;erkeklerde yaş oranı 50 sınırında, kadınlarda ise bu süreç daha erken yaşlarda yani 40 sınır yaş itibari olmak kaydı ile kendini romatizmal ya da eklem ağrıları ile kendini belli ederek bazı sinyaller vermektedir.Erkeklere oranla özellikle kadınların yaşadığı özel durumlarda buna örnek vermek gerekirse menopoz dönemlerinde osteoartrite bağlı olarak eklem rahatsızlıkları daha da artmakta olup yaşam kalitesini her geçen gün bozmaktadır.Diğer taraftan kilolu insanlarda, yük binmesine bağlı olarak bazı rahatsızlıkların baş gösterdiği durumlarda özellikle kireçlenme, diz problemleri ve bazı kısımlarda oluşan varisler ile ilgili çok ciddi problemler yaşamaktadırlar.Bunun için ‘MSM’ yani içeriğindeki organik sülfür, kemiklerdeki sürtünme ve aşınmaları ortadan kaldırarak eklem rahatsızlıklarını en aza indirmeyi amaçlar. Son olarak özellikle bacaklarda oluşabilecek varislere karşı koruma kalkanı oluşturarak birçok rahatsızlığın önüne geçmiş olur ve size daha kaliteli bir yaşam hediye eder.

Sinir Sistemi İçin MSM

Sinir sistemi MSM içerisinde değerlendirilebilecek bölümler 2 alt başlıkta değerlendirilir:
1-Merkezi Sinir Sistemi:(MSS) olarakta değerlendirilen bu sistem, vücudumuzdaki beyin ve omirilik kısımlarından oluşur
2-Çevresel Sinir Sistemi:(ÇSS) olarakta değerlendirilen bu sistem, otonom sinir sistemi, sempatik ve parasempatik gibi sinir sistemlerini kapsar.Bu sistemlere MSM nin yani oranik sülfür içeriğinin etkisi, tıpkı eklem rahatsızlıklarına, romatizmal gibi sağlığımızı tehdit eden bazı hastalıklara faydalı olduğu gibi sinir sistemimizi de olumlu şekilde etkileyerek ve vücudumuzun alt yapısını kontrol ederek sinirlerimizi doğru bir şekilde uyararak yaşam kalitemizi maksimum seviyede tutmaktadır.

Mide, Bağırsaklar ve Mesane için Msm

Mesane sendromu içeriği,göbek altındaki kasıklar dahil,gece ve gündüz ayrımı yapmaksızın şiddetli ağrı ve sık sık idrara çıkma semptomlarının bir arada olduğu hastalıktır. MSM,mesane problemlerinin ise, en büyük tepkimelerinden biri haline gelen şiddetli ağrıları ortadan kaldırırken bunu sonucunda oluşabilecek her türlü hastalıkla savaşır hale gelir. Bağırsak problemi ise, vücutta kendiliğinden oluşan parazitler neticesinde ilerde oluşabilecek bağırsak problemlerine ve hatta önlem alınmadığı takdirde kanser riskini de ortaya çıkararak diğer organları da tehdit eder.İşte tam da bu noktada yardımınıza MSM bileşeni yetişir. Organik sülfür adı ile de adlandırabileceğimiz bu bileşen, bağırsaklarda oluşmuş parazitleri yok ederek kanser oluşma ihtimalini ortadan kaldırmaktır. Mide problemleri ise, yediğimiz içtiğimiz a dan z ye vücudumuza aldığımız her gıda neticesinde bizde, şişkinlik, gaz belirtileri ile kendini gösterir. Vücudumuzdaki diğer bir organın sorunundan mı kaynaklı olduğu yoksa, gerçekten mide problemlerinizden mi kaynaklı olduğu bazı durumlarda bilinmemekle beraber tüm bu sorularınıza yanıt aradığınız içerik olan MSM, şişkinlik, gaz problemlerinizi en aza indirerek içerisindeki bileşenler sayesinde vücudunuzdaki yabancı organizmalardan sizi koruyarak tüm bu sorunlarınızı en aza indirmeyi amaçlamaktadır.

Bağışıklık Sistemi İçin MSM

Bağışıklık sistemi genel anlam itibari ile, vücudumuzdaki zararlı organizmalar ile savaşarak savunma sistemi oluşturan bir mekanizmadır.Bağışıklık sisteminin asıl görevi,vücudumuzdaki bu zararlı organizmaları yok etmek sureti ile yeni bir mekanizma oluşmasına yardımcı olmaktır. Bağışıklık sistemimiz, vücudumuzdaki kendisine yabancı zararlı bileşenleri tespit edip onlardan kendini soyutlar iken vücutta asıl olması gereken bileşenleri korur. Bunu yaparken de, bu zararlı bileşenlerden maksimum derecede vücudumuzu soyutlamak için ise MSM, diğer bir adı ile metilsülfonilmetan, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek zararlı organizmalara karşı vücudumuzun daha dirençli olmasına yardımcı olur.

Bağ Dokusu İçin MSM

Bağ dokusu dediğimiz kavram,vücudumuzda aklımıza gelen herhangi bir organımızda bulunmakla birlikte örneğin özellikle kadınlarında özellikle önem verdiği cilt bölgelerinde,erkeklerin ise önem verdiği bir diğer organı haline gelen kaslarda, kemik yapılarında ve kan damarlarında kolojenler oluşturmak için bir arada bulunur. İşte tamda bu noktada MSM denilen organik sülfür adı ile de bilinen bileşen, içerisindeki doğal içeriği ile bağ dokularını güçlendirerek adeta yeni bir doku oluşumunu sağlar.

Yaşlanma Karşıtı MSM

İnsanların gün içerisinde yapmış olduğu kişisel temizlikler tek başına yeterli olmaksızın yaş ilerlediği andan itibaren yüzümüzdeki taze deriler zamanla aşınmaya uğrayarak eski tazeliğini ve yeniliğini koruyamamaktadır.Bu sebepten ötürü, insanlarımız vücudundaki istenmeyen çizgilerin yüzlerinde, kollarında ve tüm vücudunda belirginlik gösteren yaşlılık belirtileri nedeni ile organik sülfür bileşenine ihtiyaç duyar.Bu bileşen daha öncede belirtildiği üzere doğal veya organik bileşenlerden meydana gelen kolojenler kapsamında yaşlanma karşıtı formülü ayağınıza getirerek cildin daha rahat nefes almasını sağlamasının yanı sıra, ciltteki gözenekleri açarak daha temiz bir cilde ve kırışıklıkları en aza indirerek daha genç görünümlü bir cilde kavuşmamıza yardımcı olur.

Spor ve Fitness için MSM

İnsanlar, gündelik hayatındaki aktiviteleri daha yaşanılabilir bir şekilde inşa etmek için spor yapmaktadır. 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sloganı ile hareket etmek düşüncesi ile, vücudumuzdaki metabolizmaları düzenleyebilmek adına, 'MSM' (METİLSÜLFONİLMETAN), içeriğindeki organik sülfat bileşeni sayesinde, zinde kalmamıza yardımcı olur .Ve akabinde metabolizmamızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak vücudumuz için gerekli organizmaları üretmemize katkıda bulunur.

Ağrı ve İltihaplanma Üzerine MSM Etkisi

Vücuttaki herhangi bir iltihaplanma ve ağrı oluşması durumunda organik sülfür içeriği, vücuttaki kimyasal iltihaba neden olan kimyasal maddelerin azaltılmasına imkan verir. Eklem ve romatizmal rahatsızlıklarındaki ağrıları dindirdiği gibi genel anlamda da ağrı kesici özelliği sayesinde vücudumuzdaki ağrıların geçmesinde ve iltihapların önlenmesinde etkin rol oynar.

MSM Eksikliği

Msm eksikliği sonucunda vücudumuzda bazı tepkimelere yol açan durumlar meydana gelmektedir. Bunlar;Eklem ve romatizmal ağrılarının yanı sıra kronikleşmiş kabızlık, kronikleşmiş yorgunluk ve saç dökülmeleri, mide ve bağırsak problemleri ve cilt sorunları nedeniyle oluşan sarkma ve kırışıklıklar,bağışıklık ve sinir sistemimizi etkileyen rahatsızlıklar MSM'nin eksikliği sonucunda ortaya çıkabilecek rahatsızlıklar arasında gösterilebilir.

MSM UYGULAMA ALANLARI

-Eklem rahatsızlıkları
-Romatizmal hastalıklar
-Cilt tipi yorgunluk
-Kronikleşmiş yorgunluk
-Saç dökülmeleri
-Kabızlık
-Karaciğer ve bağışıklık sorunları
-Mide ve bağırsak sorunları
-Kireçlenme
-Mesane problemleri gibi bir çok rahatsızlıklarda kullanılmaktadır.

MSM ve Alerjiler

MSM'nin içeriğindeki organik sülfür bileşeninin, alerjileri tedavi etmesinin yanı sıra yeni alerjik reaksiyonların önüne geçmesinde etkin rol oynar.Vücudumuz gereği bazen yapısal olarak herhangi bir koku,yazın oluşan polenler gibi çeşitli olaylara tepki veren durumlarda bu etkileri en aza indirmek maksatlı metilsülfonilmetan içeriği oldukça önemlidir. Metilsülfonilmetan, yani MSM, özellikle yazın meydana gelen alerjik reaksiyonlara savaş açarak vücudu bu alerjilere karşı daha dirençli hale getirir.

MSM Eklem Ağrısı ve Artrit

Eklem ağrıları,yaşlanmaya bağlı olarak ciddi artışlara sebebiyet veren ağrı çeşididir.Bu ağrıların sürtünme ve aşınmaya bağlı olarak meydana geldiği ve hatta kemik kırılmalarına yol açabileceği bilinen bir gerçektir.Bu sebeple bu ağrıların hatta ileride oluşabilecek daha büyük sorunları yok etmek maksatlı organik sülfüre ihtiyaç duyulmasını mümkün kılmaktadır. MSM, yaşlanmaya bağlı olarak gelişen , kemiklerin sürtünme riskini en aza indirerek eklem ve romatizmal ağrılarını ciddi ölçüde yok eder.

Artrit ise,yine vücudun kendi üretiminden kaynaklı iltihabik bir reaksiyon çeşididir.Bu rahatsızlığa işaret eden etmenler arasında ayak,el ve diz bileklerinde oluşmuş iltihaplanma ile kendini gösteren şişkinlik ve sertleşmelerin oluşumu bu etmenler arasındadır. Bakteriyel artrit, eklem artriti,gut artriti, romatizmal artrit ve kimyasal artrit gibi belirli şekilde sınıflandırılan bu sorunların tedavisinde de organik sülfür etkili olmaktadır. Organik sülfür bileşeni olan MSM, el ve ayak şişmelerini, maksimum düzeyde azaltarak vücutta oluşmuş veya oluşabilecek iltihap, bakterileri yok eder. Böylelikle enfeksiyonel rahatsızlıkları ortadan kaldırmış olur.

MSM Ve Diyabet

Diyabet yani şeker hastalığı olarak ta bilinen bu rahatsızlık,vücudumuzda yer alan midenin arka kısmındaki pankreas adı verilen organın,yeterli insülin hormonu salgılayamaması durumundan kaynaklanan bir rahatsızlık sonucudur.İnsülin hormonu ise yeterli glikozun hücrelere girmesinin alt yapısını oluşturur.Kandaki şeker düzeyinin yükselmesine bağlı olarakta gliserin hormonu adı verdiğimiz hiperglisemi baş gösterir. Şeker hastalığının türlerine değinecek olursak, tip 1 ve tip 2 den meydana gelmektedir.

Tip 1: Bu tip hastalığın nedeni insülin hormonunun mide arkasında yer alan pankreas organının içerisinde çok az üretilmesi veya hiç üretilmeden bu tip hastalıklara medya vermektedir. Genellikle blue çağında bulunan çocuklarda görülebilmektedir.

Tip 2: Bu tip hastalıkta ise insülin hormonu görülebilmektedir ancak yeterli miktarda vücudumuzda bulunmamaktadır. Dolayısı ile kandaki şeker oranı, maksimum seviyede görülebilmektedir. Anlaşıldığı üzere bu tip, yaşı daha da ileri seviyede olan kişilerde görülebilmektedir. Bu hastalıkların elbetteki vücutta oluşturduğu bazı tepkimeleri mevcuttur. Bunlar arasında en sık bilinen ağız kuruluğu sonucunda meydana gelen fazla su içme ihtiyacıdır. Sık sık idrara çıkma ve hızlı kilo kaybı, bulanık görme, çok yemek yeme isteği, halsizlik bu tepkimeler arasındadır. Daha ileri boyutları ise; kalp krizi, böbrek rahatsızlıkları gibi tepkimelerdir. Diyabetik hastalar,doktor gözetiminde sülfat kaynaklı içerikler kullanmalıdır.'MSM', içeriğindeki bileşenler sayesinde insülin hormonunu düzenleyerek, yeterli glikozun hücrelere girmesine katkıda bulunur. Kandaki şeker düzeyini dengeleyerek hiperglisemiyi kontrol altına alır.Kilo kaybını dengede tutarak hızlı kilo alıp vermenin önüne geçer, ağız kuruluğunu yok eder, bulanık görme problemini yok ederek ortamı daha net görmemizi sağlar. Yine bu hastalıktan kaynaklanan halsizlik ve bitkinlik problemini ortadan kaldırır. Su gibi temel ihtiyaçlara olan gereksinimi kontrol altında tutar.

Mide ve Bağırsak Problemleri için MSM

Mide ve bağırsak problemlerinde en göze batan belirtiler gaz ve şişkinliklerdir. Bazen bazı durumlarda, içtiğimiz su bile mide şişkinliğine ve altında yatan daha birçok sebepten dolayı bağırsak problemleri rahatsıklıklarının oluşmasına yol açmaktadır. Bu noktada içeriğindeki bileşenle mucizevi etkiler yaratan organik sülfür adı ile de tabir edebileceğimiz bu bileşen, sindirilemeyen besinleri daha kolay sindirmemize yardımcı olarak midemizde var olan şişkinliği de en aza indirerek bize kaliteli bir yaşam sunar.

Mide Ekşimesi İçin MSM

Metilsülfonimetan,içeriğindeki organik sülfür ise mide yanmasına sebep olan şikayetleri en aza indirerek mide ekşimesi de dediğimiz bu hastalık, her insanda sıklıkla görülebilecek bir hastalıktır. Ve mide yanmasına yol açabilecek bir çok faktör bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok bilinen şikayetler, fazla miktarda ilaç kullanımı, midenin iç kısmında meydana gelen gastrit ve belli başlı gıdalara karşı oluşan reaksiyonlardır. Metilsülfonimetan, içeriğindeki organik sülfür bileşeni sayesinde,mide yanmasına sebep olan şikayetleri en aza indirerek gastrit oluşumunu ortadan kaldırır. Yiyecek, içecek gibi bazı gıdalara karşı vücudun tepki olarak gösterdiği reaksiyonları yok eder.

Cilt Sorunları İçin Msm

Ciltteki gözenekleri açarak daha temiz bir cilde kavuşmak herkesin isteğidir. Fakat ne kadar çok istesekte bazen bu isteklerimiz, bazen vücudumuzda altta yatan sebeplerden dolayı ve çoğu zamanda bu tür sıkıntıların temel nedeni stresten kaynaklı olan sebepler baş gösterse de bir türlü istediğimiz sonuçlara ulaşamayız. En sık görülen cilt sorunlarının başında sarkmalar, kırışıklıklar, deride pigment kaybı, siyah noktalar ve yağlı, sivilceli ciltler en sık görülen şikayetler arasındadır. İşte bu noktada metilsülfotilmetan bileşeni, devreye girmektedir. Ve yüzümüzde oluşan hasarları en aza indirir. Şöyle ki; sarkmaları ve kırışıklıkları yok ederek daha genç görünümlü bir cilde kavuşmamıza yardımcı olurken ,derideki melanin dediğimiz eksikliği yani pigment kayıplarını en aza indirerek maksimum seviye sağlar.

MSM Ve Kanserin Önlenmesi

Kanser, doku ve hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması sonucu meydana gelen ve adeta zincirleme halinde diğer organları da etkisi altına alarak yayılma hızı yüksek hastalıklardandır. Hastalığın boyutuna göre tedavi süreçleri de farklılık gösterebilmektedir.Kanser türlerine değinecek olursak, mide kanseri, böbrek kanseri, pankreas kanseri, akciğer kanseri gibi daha birçok organı etkisi altına alarak çeşitli vücut organlarında tepkime ile oluşmuş hastalık grubudur. Kanserin önlenmesi noktasında vücuttan alınan bazı örnekler patolojik laboratuarlarda incelenerek kemoterapi gibi tedaviler uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemleri neticesinde bilimin gelişmesi de baz alınarak çeşitli uygulamalar elde edilmektedir. MSM bileşeni, ortada var olan kanserli dokuların diğer organlara bulaşmasını engelleyici özelliğe sahiptir. Elbetteki vücudumuzdaki tüm organlar, görevlerini yerine tam olarak getiremedikleri takdirde iflas eder ve bu da çeşitli aplikasyonlara sebebiyet verir. Organik sülfür bileşeni ise, vücudumuzdaki organların, görevini tam olarak yerine getirebilmesini sağlayarak oluşabilecek riskleri ortadan kaldırır.

Hiç yorum yok