Saç Ekimi Operasyonunda Greft Nedir, Ne Anlama Gelir | rnc8.org

Saç Ekimi Operasyonunda Greft Nedir, Ne Anlama Gelir

Saç sorunu olan kişiler sürekli bir çözüm arayışındadır. Bu saçsızlık sorununu gidererek görünümlerini düzeltmek isterler. İşte günümüzdeki saç sorunun en garanti çözümü saç ekimi işlemidir. Saç ekimi işleminde ise birçok terim vardır bunları ilk duyanlar acaba ne anlama gelir diye merak etmektedirler. İşte bugün saç ekimi işleminde sıklıkla kullanılan greft kelimesinin anlamını sizlere ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız. Greft nedir diye soranların kafasında hiçbir soru işareti kalmayacak. Sizlerde saç nakli düşünüyorsanız kesinlikle bu terimin ne olduğunu bilmelisiniz. Sağlık sektörünün farklı yerlerinde bu terim kullanılmaktadır bundan dolayı da saç ekimi greft ne anlama geliyor önemli bizim için bu.  


Greft Nedir, Ne Anlam İfade Ediyor?

  Tıpta bu kelime doku anlamında gelmektedir. Saç ekimi işleminde ise donör bölgedeki her bir saç telinin total olarak bulundurduğu saç kökü anlamına gelmektedir. Yani halk arasında birçok kişi greft deyince bir saç teli gibi anlıyor bu son derece yanlıştır. Çünkü 1 greft de 1 saç kökü olabildiği gibi 5 saç kökü de olabilir. Her saç teli bir kök bulundurmaz. Misal verecek olursak 500 greftlik saçta her bir greft 3 kök olursa 1500 kök saç teli bulunacaktır. Kişinin genetik yapısına göre bu kök sayıları değişebilmektedir. Bir saç telinde ne kadar fazla kök var ise saç ekimi işleminde başarı oranı o derece yükselir. Bu kapsamda da saç ekimi fiyatları da kök başına değil de greft başına göre ücretlendirilmektedir. Bu şekilde yapılan ücretlendirme işlemi çok daha sağlıklıdır. Bazı yerlerde bu terim için saç kökü demeti şeklinde de kullanımlar olmaktadır. Saç kökü demeti ifadesini de duyarsanız bu terimi kastettiklerini anlayabilirsiniz.  

Greft ve Saç Kökünün Önemli Farkı

  Yukarıda farkından bahsettik ama tam olarak anlamadıysanız bir kere daha bunu vurgulayalım. 1 greftte bir kök de bulunabilir 5 kökte bundan dolayı da saç kökü tam olarak greft kelimesinin yerine kullanılamaz. Yani bir nevi bu ifade çiçek demeti gibi birkaç tane kökü bir arada bulundurmak anlamına gelmektedir. Ondan dolayı köklü tekli ifade şeklidir greft ise çoklu bir şeyi ifade şeklidir.  
saç ekimi operasyonunda greft nedir, ne anlama gelir

Greft Çeşitleri Var Mı?

  Çeşitleri var mı evet var diyebiliriz. Kendi içerisinde sayıya göre isimlendirilmektedir. Bu isimlerde çeşitliliği ifade etmektedir. -Tekli olanlar -İkili olanlar -Üçlü olanlar -Dörtlü olanlar -Beşli olanlar  

Bir Kişiye En Fazla Kaç Greft Ekim Yapılabilir?

  Bu durum biraz kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Yani donör alanına bağlı olarak değişiklik oluşturmaktadır. Donör alanında yeterli ve güçlü ise bir kişiye ortalama 8000 grefte kadar saç ekimi yapılabilmektedir. Yalnız bu sayı ortalama olarak 5000-6000 greft şeklindedir. Bir gün içerisinde de FUE yöntemi ile ortalama 3000 greft civarında saç ekilebilmektedir. 3000 greftten daha fazla ekimler ertesi güne kalmaktadır. Günümüzde artık FUT yönteminin geçerliliğini yitirdiğini söyleyebiliriz. Kaynak: https://sacekiminiz.com/sac-ekimi-isleminde-greft-ne-demek-ne-ifade-etmektedir/

Hiç yorum yok