Parol Nerelerde Kullanılır,Muadilleri,Kullanıcı Yorumları | rnc8.org

Parol Nerelerde Kullanılır,Muadilleri,Kullanıcı Yorumları

Günlük hayatta birçok ilaç kullanırız ve bunların tam olarak bizlere nasıl faydalar ya da zararlar sağlığını bilmeyiz. İşte bu kapsamda bugün sizlere sıklıkla kullanılan parol isimli ilaç hakkında bilgiler vereceğiz. 500 mg'lık tabletler şeklinde reçeteli ya reçetesiz olarak satılan bir haptır. Atabay Kimya San. ve Tic. A.ş tarafından İstanbul-Kadıköy'de üretimi yapılmaktadır. Ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği olan bir ilaçtır. Yıllardır da mavi beyaz kutusunda satışı yapılmaktadır. Analjezik ilaç gurubunda bulunana bu hap güçlü etkilere sahiptir. Şimdi de bu tablet ile ilgili dieğr detaylara bakalım.  

Parol Tablet Nedir?

  Vücuttaki birçok ağrıyı kesmeye yarayan ayrıca yüksek ateşi düşüren 50 miligramlık yuvarlak hap formunda olan bir ilaçtır. Etken maddesi bu ilacın parasetamol isimli yapıdır. Bu etken maddenin ağrıları kestiği kanıtlanmıştır. Analjezik ve antipiretik etkisi olan formüldür. Ağızdan bol su ile kullanılmaktadır ve ilk etkileri 15 ila 30 dakika arasında ortaya çıkmaktadır. Evinizde bulunması gereken ilaçlar listesinin başında gelmektedir.
parol nerelerde kullanılır,muadilleri,kullanıcı yorumları

Parol Nerelerde Kullanılır?

  • Baş ve diş ağrılarının hızlıca giderilmesinde
  • Migren tedavisinde
  • Dismenore ve miyalji ağrılarının iyi edilmesinde
  • Nevralji ağrılarının iyi edilmesinde
  • Eklem ağrıların ortadan kaldırılmasında
  • Yüksek ateşin düşürülmesinde
  • Soğuk alğınlığın tedavi edilmesinde
  • Bakteriyel ve viral enfeksiyonların tedavi edilmesinde kullanılır.
 

Parol Nasıl Kullanılır?

  Doğru kullanımı fayda ve zarar görme açısında son derece önemlidir. Yanlış şekilde ve yanlış dozda kullanıldığında istenen sonuçlar ortaya çıkmamaktadır. -Doktorunuzun size bir kullanım önerisi oldu ise o şekilde kullanın aksi takdirde aşağıdaki adımları uygulayın. -Yaş sınırı vardır ve 12 yaş ve üzerindeki kişilerde kullanılabilir. -Günlük en fazla doz miktarı 6 tablettir. Yarım tablet şeklinde kullanılabilmektedir. -Ağzı yoluyla bol su ile yutulmalıdır. -Ortalama 4 ya da 6 saatte bir hap alınarak kullanılmalıdır. -Bu ilaç tam etkisini 4 saat içerisinde göstermektedir. Ortalama olarak 30 dakikada ilk etkileri ortaya çıkacaktır. -Genellikle tok karnına kullanılması önerilmektedir. -Doktorunuz ekstra kullanımla ilgili önerileri olursa o şekilde kullanmalısınız.

Ne Gibi Yan Etkileri Vardır?

  Bu ilacı kullanıyorum ama vücudumun başka noktalarında ne gibi zararlar ortaya çıkar diyorsanız bunu sıralayalım. -Midede bulantı, kusma -Karın bölgesinde rahatsızlık -Tansiyonun düşmesi -Geçici azotemi -Hızlı soluk alıp verme -Serebral ödem -Hipoglisemi -Metabolik asidoz Yukarıdaki etkiler ortaya çıkma ihtimali son derece düşüktür ama yine de bunları bilerek kontrollü olmakta fayda vardır.  

Fiyatı Nedir?

  500 mg 20 tabletin satış fiyatı 4.51 TL'dir. Bu fiyat çeşitli zamlar sonucu artabilmektedir. Reçeteli olarak alındığında devlet tarafından ödenen ilaçlardan biridir. Aile hekimleri de bu tableti reçete edebilmektedirler. Alım yaparken mutlaka son kullanma tarihine bakın. Bunun yanında kutusu zarar görmüş olanları da satın almayın.

Parol Tablet Muadilleri

  Bu tabletle aynı etkileri sağlayacak eşdeğerleri de vardır. Çeşitli durumlarda bulamazsanız aşağıdakilerden birini de alıp kullandığınızda aynı faydaları göreceksiniz. -Minoset tablet -Minoset şurup -Parol oral süspansiyon -Parasedol tablet -Paranox 500 mg 20 tablet -Panadol film tablet -Panadol actifast film tablet -Minafen şurup -Kalmet tablet -Parasedol tablet -Para-cold şurup -Parcetol şurup -Dex-forte -Parol plus -Sedalon tablet -Pırofen tablet -Tamol plus süspansiyon -Tempo 0.5 gram 20 tablet -Termacet 500 mg 20 film tablet -Volpan tablet -Volpan ped şurup

Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  Özellikle sürekli olarak evde bulunduracaksanız bu ilacı doğru koşullarda saklamanız son derece önemlidir. 15-20 derecedeki sıcaklıklarda saklanmalıdır. Ayrıca nem ve yoğun ışık olmayan yerde muhafaza edilmelidir. Çocukların ellerine alacakları yerlerde kesinlikle koymayın. Kendi hava almayan ambalajlarından da kesinlikle çıkarmayın. Son kullanma tarihi geçenleri de kullanmadan tıbbi atıklara atın. Kaynak: https://kombinkadin.com/parol-nicin-kullanilir-fiyati-nedir-kullananlar-memnun-mu/

Hiç yorum yok