İnnabın Faydaları | rnc8.org

İnnabın Faydaları

Nisan-mayıs aylarında yetişen İnnab, 4-5 metre yüksekliğinde sarı renkli çiçekler açan, hoş kokulu, dikenli bir ağacın kırmızı kabuklu, iri zeytin biçiminde, sert çekirdekli ve iri zeytin büyüklüğünde olan bir yemiştir. Dış cephesi ince ve derimsi yumuşak bir yemiş olan innab, sarı renkli, tatlı ve lezzetli bir meyvedir. Bahçelerde ekilip yetiştirildiği gibi yabani olarak da bulunabilir. İnnabın asıl memleketi Suriyedir. İnnab ağacının gövdesi, silindir şeklinde esmer kabuklu ve çok dalı vardır. Yaprakları ise karşılıklı iki sıra halinde kısa saplı dikene benzeyen 2 küçük yapraktan oluşmuştur. İnnab, Eylül ve Ekim aylarında yaş bulunur. Fakat yılın diğer aylarında kuru olarak tüketilir.
innabın faydaları

İnnabın İçinde Hangi Vitaminler Bulunur?

Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan innab meyvesi, eski çağlardan beri özellikle Çin'de alternatif tıp yönteminde tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Küçük bir meyve olmasına karşın içerisinde bulunan etken maddeleri, mineral ve vitaminler ile çok fazla faydaları vardır. İnnab düşük kaloriye sahip bir besin kaynağıdır. İnnab zeytin gibi etli ve bir çekirdekli bir meyvedir. İnnab küçük cüssesi ile şifa dağıtan mucizevi bir meyvedir. İnnabın faydaları saymakla bitmez. İnnabın içeriğinde C ve A vitaminlerinin yeri önemlidir. Bu vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir. İnnab meyvesi, Türkiye’de son zamanlarda tüketilen bir meyve olmuştur.

İnnabın Faydaları

  • İçeriğindeki bol miktarda A ve C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve bu şekilde vücudu hastalıklara karşı koruyor.
  • Düşük kaloriye sahip oluşu ve enerji vermesi nedeniyle, kilo vermek isteyen kişilere yardımcı oluyor, özellikle spor yapanlara önemli bir destek besin görevi görmektedir.
  • B3 vitamini sayesinde kan dolaşımı düzenli bir şekilde devam ediyor.
  • B3 vitamininin faydasıyla, sinir sistemi fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesine katkıda bulunuyor.
  • İnnabın güçlü antioksidan özelliği sebebiyle bu minicik meyve, karaciğer rahatsızlıklarının iyileşme sürecine olumlu yönde katkısı bulunmaktadır.
  • Antioksidan özelliği, cilt sağlığını koruma ve cildi güzelleştirmeye yardımcı olmaktadır.
  • İnnabın içinde potasyumun bolca bulunması kalp ve damar sağlığını destekleyici etkisi bulunmaktadır.
  • Kabızlıktan kolayca kurtulmayı sağlıyor, sindirim ve boşaltım sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına destek oluyor.
  • İçinde bulunan kalsiyum ve magnezyumun etkisiyle kemik ve kas gelişiminde çok faydalıdır.


İnnab Meyvesi Nasıl Tüketilir?

İnnab meyvesi, ılıman ve iklim koşulları sert olmayan yerlerde yetişir. Ülkemizde genellikle Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi gibi yerlerde innab meyvesi yetiştirilmektedir. İnnab meyvesi taze bir meyve olduğundan çiğ olarak da tüketilebilir. Aynı zamanda diğer meyvelerde olduğu gibi reçel yapılıp tüketilebilir. İnnab meyvesi çay şeklinde de tüketilebilir. İnnab kurutularak kuru meyvesi çerez gibi yenilebilir. İnnab meyvesi yaş ve kuru tüketilebilen, her iki şekilde de oldukça faydalı, şifa kaynağı, Çinlilerin tabiri ile ölümsüzlük iksiri sayılan bir meyvedir.

Hiç yorum yok