Dideral Tablet Neye Yarar, Nasıl Kullanılır, Yan Etkileri Nedir? | rnc8.org

Dideral Tablet Neye Yarar, Nasıl Kullanılır, Yan Etkileri Nedir?

Önemli ilaçlar hakkında size doğru bilgilerle karşınızdayız. Dideral isimli ilaç hakkında kafanıza takılan tüm soruları cevaplayacağız. Dideral 40 mg formlar şeklinde piyasada bulunmaktadır bu şekilde hastalara sunulmaktadır. Oral(ağız) yolla kullanılan bu tablet kaygı,stres,endişe gibi sorunları tedavi etmektedir. Kullanan birçok kişi fayda gördüğünün altını çizmiştir. Bu tabletin sakinleştirici etkisi vardır ve duygu durumlarını normalleştirmektedir. Her önüne gelen kişinin değil gerçekten ihtiyacı olan kişilerin kullanması gereken bir haptır. Doktorun bu ilacı reçete etmesi son derece önemlidir. Sanofi-aventis ilaç firması tarafından üretimi yapılmaktadır ayrıca kullanım oranı yüksek bir formüldür. Bu hapla ilgili diğer detaylara hep beraber bakalım.
dideral tablet

Dideral Tablet Nedir?

  Kutusunda 50 tablet bulunan kaygı,endişe,korku,heyecan,sosyal fobi gibi durumlarda kullanılan 40 mg'lık haptır. İlacın bulunduğu grup beta-blokörlerdir. Reçeteli satılan bir ilaçtır reçetesiz olarak satılmamaktadır. Aile hekimleri bu ilacı yazamaz. Uzman doktorlar tarafından reçete edilen bir ilaçtır. Bu hapın rengi kırmızıdır ve son derece etkilidir. Gerekli durumlarda kullanılması da son derece önemlidir.  

Dideral İlacın İçeriği

  Hangi maddelerin birleşiminden oluştu buna da bakalım. Bu hapın içeriğindeki etken madde propranolol dur. Bu etken madde hormonlar üzerine etki ederek kişinin duygusal durumunu değiştirmektedir. Bu ilacın içindeki yardımcı madde isimleri ise şu şekildedir: Mannitol, aljinik asit, jelatin, stearik asit, ponceau 4-R, magnezyum stearat. İçeriğini incelediğimizde kesinlikle güçlü etken ve yardımcı maddelerden oluştuğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında sizde bu maddeleri araştırabilirsiniz.  


Dideral Nerelerde Kullanılır?

  • Sosyal fobi sorununun iyi edilmesinde tercih edilir.
  • İlk görüşmelerde ve sınav kaygısı yaşayanları rahatlatmak için kullanılır.
  • Uçağa binmekten korkuların bu korkusunu yenmesi için kullanılır.
  • Panik atak durumunun iyi edilmesinde kullanılır.
  • Migren sorunu olanlarda tedavi amacıyla kullanılır.
  • Aşırı kaygı diğer ismiyle anksiyete hastalığının tedavi edilmesinde tercih edilir.
  • Yüksek tansiyonu, ideal seviyelere tutmak için kullanılır.
  • Kalp atış hızının normalden fazla olduğu durumlarda kullanılır.
  • Bu ilacın sakinleştirme, yatıştırma, gevşetme ve mutlu etme özelliği vardır.
  • Çeşitli sebeplerden ötürü kalp zorlanmaların önüne geçer.
  • Adrenalin hormonunun ideal seviyelerde olmasını sağlar.
  • Heyecan sebepli vücut titremelerini ortadan kaldırır.

Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

  Kullanımın doğru şekilde olması önem arz etmektedir. Hekiminiz size bu tableti reçete etti ise o şekilde kullanın ama bir önerisi olmadıysa da aşağıdaki adımları takip edin. -Ağzı yoluyla düzenli kullanılması gereken bir haptır. Kullanımın her gün aynı saatlerde yapılması daha yerinde olacaktır. -Bol su ile yutarak kullanılması gereken bir ilaçtır. -Kullanım miktarı günde 2 tablet olacak şekilde başlanmalıdır. Duruma göre günde 4 tablete kadar çıkarılabilir. -Bu tablet migren için kullanmaya başlayacaksanız günde 2 tane yarım tablet yeterli olacaktır. Migren durumunuz çok ciddi ise günde 3 yarım tablet kullanabilirsiniz. Kullanım aralarında 6-8 saat arasında fark bulunmalıdır.  

Dideral Hap Yan Etkileri

  -Nefes alış verişinde zorlanma -Zaman zaman kabusların görülmesi -Gözde kuruluk oluşumu -Yutkunmada hafif zorlanma -Eklem bölgelerinde iltihapların oluşması -Cinsel isteksizlik durumu -Ciltte bazı yerlerde hafif morluk -Yüz ve çevresinde hafif şişme -Midenin bulması -Zaman zaman kusmanın olması -Deride pullanma oluşumu -Vücutta güçsüzlük ve yorgunluk -Uykuya dalmada zorlanma -Gözlerin şişmesi ve zaman zaman hafif morluklar  

Fiyatı Ne Kadardır?

  40 miligramlık olan tableti 9.28 TL'den satılıyor. Bu fiyatlar zaman zaman zamdan dolayı değişebiliyor. Reçeteli olarak satılmaktadır yani reçetesiz almanız mümkün değildir. SGK tarafından ödenen ilaçlardan biridir. Alım yaparken daha önce açılmış ve son kullanma tarihi geçmiş olan ürünleri almayın. Aile hekimleri de bu hapı reçete edemez, uzman doktor olması gerekmektedir.  

Dideral Tabletin Muadilleri Nedir?

  Bu ilaçla aynı özelliğe sahip olan tabletlerin isimlerini aşağıda verdik bunlardan birini alıp kullandığınızda da aynı sonuçları alacaksınız. -Hemangiol oral çözelti -Atarax -Cipralex  

Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeli?

  İlacın özelliğini kaybetmesini istemiyorsanız doğru yerlerde doğru şekilde saklanmalıdır. Öncelikli olarak son kullanma tarihi ile uyumlu şekilde kullanın son kullanma tarihi geçenleri kesinlikle kullanmayın. Kendi kutusunda ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir. 15 derecedeki sıcaklıklarda muhafaza edilmelidir. Çocuklarda ise kesinlikle uzak tutulmalıdır. Kaynak: https://kizlaramoda.com/dideral-ne-ilacidir-fiyati-nedir-yan-etkileri-kullanici-yorumlari/

Hiç yorum yok