Kedi Dilli Muzlu Ekler Pasta Nasıl Yapılır? | rnc8.org

Kedi Dilli Muzlu Ekler Pasta Nasıl Yapılır?

Kedi Dilli Muzlu Ekler Pasta Tarifi

Kedi Dilli Muzlu Ekler Pasta Tarifi

Kedi dilli muzlu ekler pasta yapımı diğer adı ile Bananas çok kolay yapılan tatlılar arasındadır. Canınız tatlı çektiği anda mutfağa girip bir kaç dakikada yapabilirsiniz. Misafir menüsü için harika bir tatlıdır. Yapımının kolay olmasının yanında çok da hafif bir tatlıdır. Özellikle çocuklar çok sevmektedir. Kedi dilli muzlu ekler pasta nasıl yapılır?

Kedi Dilli Muzlu Ekler Pasta Malzemeleri

  • 1 paket krema veya bir bardak süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket kedi dili
  • Küçük boy muz
  • 200 gr bitter çikolata
  • Kedi dilini ıslatacak kadar süt
    Kedi Dilli Muzlu Ekler Pasta Nasıl Yapılır

Kedi Dilli Muzlu Ekler Pasta Nasıl Yapılır?

Krem şanti süt yada krema ile iyice koyulaşana kadar çırpılır. İsterseniz krem şanti yerine muzlu puding de kullanabilirsiniz. Muzlu puding kullanacaksanız süt yerine krema koyarsanız çok daha kıvamlı olacaktır. Koyu bir kıvam alan krema buzdolabına konur ve bir iki saat dinlendirilir.
Kedi dilinin üst kısmı süt ile ıslanır. İsterseniz kakaolu süt yada kahveli süt ile ıslatabilirsiniz. Damak zevkine göre olabilir. Islanan kedi dillerinin üzerine bir kaşık krema konur. Krema üzerine bir adet muz konur. Muzun boyu kedi dili bisküvinin boyunda kesilir ve  uç kısımları verev bir şekilde kesilerek kremanın üzerine yerleştirilir.  İsterseniz muzu boyuna doğru ortadan ikiye de keserek koyabilirsiniz. Bu şekilde krema üzerine ortadan kesilen düz kısmının yerleşmesi çok daha kolay olacaktır. Yuvarlak olan kısım yukarıda kalır. Muzun üst kısmına eritilen çikolata dökülerek kaplanır.
Bir sos kabına bir iki yemek kaşığı süt konur ve bitter çikolata ısınan sütün içerisine konarak eritilir. İstenirse süt yerine krema da kullanılabilir. Bu şekilde çikolatanın kırılması engellenmiş olunur.
Üzerine ister bitter çikolata istenirse beyaz çikolata dökebilirsiniz. Süslemek istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Süsleme işlemi biten pasta bir kaç saat dolapta dinlendirildikten sonra  servis edilebilir.

Hiç yorum yok