Kalıp Sabundan Sıvı Sabun Nasıl Elde Edilir? | rnc8.org

Kalıp Sabundan Sıvı Sabun Nasıl Elde Edilir?

Evde Sıvı El Sabunu Nasıl Yapılır

Evde Sıvı El Sabunu Nasıl Yapılır?

Kalıp sabundan sıvı sabun yapımı  son derece kolaydır. Evde kişisel temizliğimiz için kullandığımız neredeyse tüm malzemeler kimyasal içeriktedir. Kimyasal ürün kullanmanın ise sağlık açısından zamanla sorunlar yarattığı ve son derece sağlıksız olduğu bilinmektedir. Sıvı sabununuzu bir kalıp zeytinyağlı sabundan elde ederek hem sağlıklı bir sıvı sabun kullanmış, hemde maddi açıdan kar yapmış olursunuz. Evde sıvı sabun nasıl yapılır? Kalıp sabundan sıvı sabun nasıl elde edilir?
Sıvı sabun yapımında kullanacağınız kalıp sabun hakiki zeytinyağlı sabun olursa çok daha sağlıklı olur. Zeytinyağlı sabunu aktarlardan alabilirsiniz. Güllü, lavantalı gibi kokulu bitkisel sabunlarla hatta bıttım sabunu ile de olmaktadır. Yalnız bıttım sabunu soğuduğunda çok daha yoğun bir kıvam aldığından daha fazla su ilave edilmektedir. Bu arada evinizde bulunan beyaz kalıp sabun yada tüketmek istediğiniz kalıp sabunlarınız varsa hepsi ile yapılabilir. Eğer yeni alacaksanız aktarlarda satılan hakiki kesme el yapımı sabun tercih etmenizi öneririz. İçerisinde hiç bir kimyasal ürün bulunmadan ev yapımı hakiki organik ve en önemlisi antiseptik özellikte sıvı sabun yapabilirsiniz. Yapacağınız sıvı sabun ile ev ekonomisine katkıda da bulunmuş olursunuz.

Malzemeler

  • 1 kalıp sabun
  • 1 litre su 5 bardak
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı yada gliserin
  • 10 damla güzel kokulu esans yağ
    Kalıp Sabundan Sıvı El Sabunu Nasıl Yapılır

Kalıp Sabundan Sıvı El Sabunu Nasıl Yapılır?

Kalıp sabunu rendeleyelim. Beş bardak suyu derin bir tencerede kaynatıp içerisine rendelediğimiz sabunu dökelim ve karıştıralım ve suyun altını kapayalım. Sabunu karıştırarak eritelim ve içerisine sızma zeytinyağı, badem yağı yada gliserin koyalım. Hangisi evde varsa isteğe bağlı konabilir. Lavanta, gül yağı, portakal yağı, limon yağı, yasemin yağı gibi kokusu güzel aromatik yağlardan seçtiğiniz her hangi birinden 10 damla kadar koyup sıvı sabunun güzel kokmasını da sağladıktan sonra blandırla karıştıralım ve 12 saat kadar dinlenmeye ve soğumaya bırakalım. Soğuyan sıvı  sabun koyulaşacaktır. Koyuluğunu çok bulursanız içerisine yeniden kaynar su ekleyip karıştırın ve yeniden soğumaya bırakın. Her sabunun koyuluk kıvamı birbirinden farklı olmaktadır. Bu nedenle koyuluğunu beğenmezseniz sıcak su ile inceltip soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.
Su tam kaynamadan sabun rendelerini koyarsanız yada su ile birlikte kaynatırsanız sıvı el sabunu istenildiği gibi köpürmez. Temizlemesinde bir sorun olmaz ama elimizi yıkarken istenildiği gibi köpürmemektedir. Ev halkı sıvı sabun köpürmediğinde temizlemediğini düşünebilir. Temizliğinde bir sorun yoktur ama istenildiği gibi köpürmemektedir. Bu nedenle su kaynamadan eklemeyin ya da su ile birlikte kaynatmayın.
Sıvı sabununuz istediğinizden koyu kıvamda ise mutlaka sıcak su ile inceltip gene mikserle karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuk su ilave etmeyin. İsteğe bağlı içerisine bir kaşık bal da konabilir.

Hiç yorum yok