İş Sağlığı ve Güvenliği | rnc8.org

İş Sağlığı ve Güvenliği

Çalışma koşullarının kazalardan uzak şekilde oluşturulması, meslek hastalıklarının önüne geçilmesi iş sağlığı ve güvenli kavramı ile açıklanıyor.

Güvenli bir şekilde çalışmaların gerçekleşmesi, sağlıklı şekilde iş ortamının oluşturulması yasalar ile güvence altına alınıyor. İş sağlığı ve güvenliği yasal olarak da desteklenerek, uzmanlar tarafından kontrol yapılarak oluşturulur. Bu sayede iş ortamında hem iş veren, hem iş yeri hem de çalışanlar güvence altına alınır. Daha detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edip makalemizi okuyabilirsiniz https://www.bizimosgb.com/is-sagligi-ve-guvenligi-nedir/
İş Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği Amacı

İş sağlığı ve güvenliği amacı nedir? Hem meslek hastalıklarının önlenmesi, hem iş ortamında herhangi bir kaza durumunun oluşmaması için gerekenler yapılıyor. İş güvenliği uzmanının görev tanımlarının gerçekleşmesi ile iş sağlığı ve güvenliğinin amacı sağlanmış oluyor. Güvenlikten ödün verilmeden hareket edilerek, uzmanlar tarafından da gerekli kontroller yapılarak güvenlik sağlanıyor.

  • Kazasız çalışma ortamının oluşturulması
  • İşçilerin güvenliğinin sağlanması
  • İş yerinde olan her çalışanın kaza ihtimalinden uzak olması
  • İş yeri sektörüne göre koruma geliştirilmesi

Gibi pek çok alanda güvenlik sağlanacaktır. İş sağlığı ve güvenliği amacı tamamen korumanın sağlanması içindir. Bunun yasalar ile korunuyor olması, uzmanlar tarafından da inceleniyor olması önemlidir. Güvenlik amacı doğrultusunda, iş güvenliği uzmanı kontrolleri yapacak ve en iyi şekilde hizmetin gerçekleşmesi sağlanacak.
İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Güvenliği Kavramı Nasıl Ortaya Çıktı?

İş ortamında güvenlik kavramı, tarihsel gelişimi nasıl? Bakıldığında dünya üzerinde iş kazası meslek hastalıkları hakkında ilk yasal çalışmaların olması 19.yy’ın sonlarında ortaya çıkmaya başlamıştır. Sanayi devrimi ile ortaya çıkan bu kavram, çalışanların güvenliğinin sağlanması açısından ortaya atılmıştır. İş sağlığı ve güvenliği ilk olarak Antik Mısır’da mimar ve mühendis olarak çalışmasının yanında hekim ve rahiplik de yapmış olan İmhotep kullanmıştır. İş güvenliğinin sağlanması, Babil döneminde de gündeme gelmiştir. Bakıldığında Hammurabi kanunlarında dahi iş güvenliği kavramının oluşturulduğu bilinmektedir.

Tarihsel Süreç;
Sanayi devrimi ile birlikte işçilerin sağlığı ve güvenliği konuşulmaya başlamıştır. Oluşan meslek hastalıklarının önüne geçmek ya da direkt olarak iş ortamında direkt olarak oluşabilecek kazalar, önlenmesi adına bu uzmanlığın gelişmesini sağlamıştır. Sonucunda ise her sektörde, yasal olarak zorunlu olan güvenlik koşullarının oluşturulması ile en iyi şekilde iş güvenliğinin oluşturulması sağlanıyor olacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları;
Belirlenmiş olan uzmanlık derecelerine göre, iş yerinin A – B – C sınıfı gibi gerekli olan seçeneklere göre uzman istihdam etmesi zorunludur. Sektör ve diğer tüm hususlar iş sağlığı ve güvenliği gündemindedir.
Ayrıca sizin için hazırladığımız isg katip videomuzu bu linkten izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=NjrN_NQ3Ndk Teşekkürler

Hiç yorum yok