Krem Şokola Nasıl Yapılır? | rnc8.org

Krem Şokola Nasıl Yapılır?

Krem Şokola Tarifi

Krem Şokola Tarifi

Krem şokola tarifi klasik bir Fransız tatlısıdır. Yoğun çikolata tadı ve enfes kıvamı ile sütlü ve çikolatalı tatlı sevenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Supangle ile pudinge benzer görüntüsü olan tatlının pişirme yöntemi ve lezzeti çok daha farklı ve değişiktir. Krem şokola nasıl yapılır?

Krem Şokola Malzemeleri

  • 100 gr bitter çikolata
  • 6 adet yumurta sarısı
  • Yarım kilo yani 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
Krem Şokola Nasıl Yapılır

Krem Şokola Nasıl Yapılır?

Yumurta sarısının çok kullanılması sizi korkutmasın asla yumurta tadı alınmamaktadır. Bitter çikolata bir yemek kaşığı kadar süt ile benmari usulü eritilir. Bir sos kabına bir yemek kaşığı kadar süt konur. Bir diğer tencereye su doldurulur ve bu su kaynamaya bırakılır. Kaynayan su içerisine sos kabı oturtulur ve suyun sıcaklığı ve su buharı ile bu sos kabındaki bir yemek kaşığı kadar sütün ısınması beklenir. Isınan süt içerisine çikolata kırılarak eklenir ve erimesi sağlanır.
Farklı bir tencereye 2 buçuk su bardağı süt konur ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan süt içerisine benmari usulü eriyen çikolata eklenir ve karıştırılır. Kaynayan süt bir miktar daha çikolata karışımı ile kaynatılır ve ocaktan alınır.
Fırın bu arada 180  derecede çalıştırılmaya başlanır. Fırın ısınırken başka bir kap içerisinde toz şeker ve yumurta sarısı mikser ile çırpılmaya başlanır. Şeker eriyene kadar ve köpük köpük bir harç olana kadar yumurta çırpılır.
Köpük köpük olan yumurta şeker karışımına yavaş yavaş süt eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Hazırlanan krem şokola karışımı ısıya dayanıklı cam kaplara birer kişilik porsiyonlar halinde dökülür. Derin bir fırın tepsisine kaplar yerleştirilir. Kapları yerleştirdikten sonra tepsi yarıya kadar su ile doldurulur. Isınmış olan fırın içerisine krem şokola kapları ile dolu tepsi sürülür ve yarım saat kadar pişmesi beklenir. Pişen tatlı fırından çıkarılır ve soğuması beklenir. Buzdolabına kaldırılan tatlı soğuduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok