Vadeli Hesap Nedir? Nasıl Açılır? | rnc8.org

Vadeli Hesap Nedir? Nasıl Açılır?

Vadeli hesap en genel şekli ile bankaların sunduğu hesap ürünlerinden biridir. Vadeli hesap açmanız durumunda bu hesaba yatırdığınız para zaman içerisinde vade oranı çerçevesinde artıyor. Vade sonunda ise bu parayı çekebiliyorsunuz. 1 ay, 3 ay, 6 ay ya da 1 yıl gibi farklı vade seçenekleri sunan bankalar vade oranlarını da bu seçenekler kapsamında değiştirebiliyor. Kısacası vadeli hesap paranızın değer kaybetmemesi için tercih edebileceğiniz bir hesap türüdür.

(Vade oranları ve vade süreleri bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.)


Vadeli Hesap Nasıl Açılır?

Vadeli hesap açmak için uzun uğraşlar vermenize ya da çok detaylı prosedürler ile uğraşmanıza hiç gerek yok. Hatta artık bankaların internet şubeleri üzerinden de vadeli hesap açabilirsiniz. Yine mobil şubeler aracılığı ile sadece birkaç dakika ayırmanız, vadeli hesabınızın açılması için yeterli olacaktır. Sadece kimlik belgenizin fotokopisi gibi birkaç evrak istenebilir.
vadeli hesap nedir nasıl açılır

Vadeli Hesaplarda Kesinti Oluyor mu?

En çok merak edilen hususlardan biri de vadeli hesaplarda kesinti olup olmadığıdır. Elbette bu hesap türünde belirli oranlarda kesinti uygulanıyor. Bu kesinti stopaj kesintisi olarak adlandırılıyor. Stopaj kesinti miktarları genellikle değişiyor olsa da aşağı yukarı şu rakamlardan söz edebiliriz:
  • 6 aya kadar vadeli olan hesaplarda %15
  • 1 yıla kadar vadeli olan hesaplarda %12
  • 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %10

Vadeli Altın Hesabı Nedir?

Vadeli hesap açmak için mutlaka TL cinsinden para miktarı kullanmanız gerekmiyor. Altın hesap türleri arasında da vadeli hesap seçeneği var. Özellikle Kuveyttürk Bankası vadeli altın hesabı en çok tercih edilen bankalardan biridir. Altınların değer kaybetmemesi ve aynı zamanda çalınma riskinin ortadan kalkması için kullanılabilecek olan bu hesap türü altınların zaman içerisinde değer kazanmasını da sağlıyor.

Vade dolduğunda ise dilediğiniz zaman altınlarınızı çekebiliyor veya bozdurabiliyorsunuz. Özellikle altın cinsinden birikim yapmak isteyenler ve altınlarının değer kaybetmesini önlemek isteyenler bu hesap türünü sıklıkla tercih ediyor. Kuveyttürk Bankası internet şubesi üzerinden çok daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Altın hesap türleri sadece bununla sınırlı değil. Diğer altın hesap türlerine de göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok