Tuvalette Uzun Süre Kalmanın Zararları | rnc8.org

Tuvalette Uzun Süre Kalmanın Zararları

Tuvalette Uzun Süre Kalmanın Zararları

Tuvalette Uzun Süre Kalmanın Zararları

Tuvalette uzun süre kalmanın zararları bilindiğinin aksine çok daha fazladır. Genelde kabızlık sorunu yaşayan kişiler tuvalette fazla kalırlar. Hatta ellerine gazete, dergi ve telefon alarak tuvalete giren ve burada zaman geçiren insanlar vardır. Bu davranış şekli son derece yanlıştır. Uzmanlar tuvalette çok fazla zaman geçirmenin çok zararlı olduğunu söylüyorlar. Bunun başlıca nedeni tuvalette çok oturan kişilerin basur yani hemoroit  ile karşı karşıya kalmalarıdır.
Günümüzde tuvaletler neredeyse bir oturma odası konforunda döşenmektedir. Tuvalette telefonuyla oynayan, video seyreden kişiler bile olmaktadır. Günlük koşturma arasında vakit bulamadıkları yazıları okuyan, bulmaca çözen hatta sosyal medyaya girerek burada telefonuyla gezinen bir çok kişi vardır. Oysa ki uzmanlar bu davranış şeklinin çok yanlış olduğunu belirtmektedirler.
Tuvalette uzun süre kalmanın zararları arasında basur oluşması vardır. Basur oluşmasının nedenleri arasında bir tanesi de tuvalette uzun süre oturmak vardır. Hemoroit halk arasında basur adı ile bilinen hastalık bağırsakların son çıkış noktası yani anüs kısmındaki damarların belirginleşerek şişmesine denmektedir. Burada normal seyrinde olan damar yoğunluğunun tuvalette fazla kalma, yanlış ve uzun süre ıkınma, kabızlık gibi nedenlerle içerisinin kan dolarak meme haline gelmesi ile oluşur.
Uzmanlar kişileri şu şekilde uyarmaktadır. Tuvaletiniz gelmeden tuvalete gitmeyin, tuvalette uzun süre ıkınarak vakit geçirmeyin, tuvaletinizi yapmaya yönlenmişken araya başka bir şeyler sokarak konsantrasyonunuzu bozmamanız gerekmektedir. Basur problemi bu tür davranış şekilleri içerisinde olan kişilerde çok daha fazla olduğu söylenmektedir.
Tuvalette 15 Dakikadan Fazla Kalmayın

Tuvalette 15 Dakikadan Fazla Kalmayın!

Tuvalette 15 dakikadan fazla oturmak boşaltıma ciddi zarar vermektedir. Nasıl ki bir yere gideceğiniz zaman araç kullanır işiniz bitince araçtan inersiniz. Tuvaletiniz geldiğinde de tuvalete gitmelisiniz. Dışkılama uzatılmaması gereken bir durumdur. Tuvaletiniz geldiğinde tuvalete gitmeli ve 10-15 dakikayı geçirmemelisiniz.
Bağırsaklar kaslardan oluşan bir organdır. Ritmik ve ilerleyen kasılmalar dışkının ilerlemesine neden olur. Rektuma ulaştığında yani bağırsağın son kısmına geldiğinde tuvalete gitme  ihtiyacı duyarsınız. Bu ihtiyaç geldiğinde tuvalete gitmezseniz dışkının geri ilerlemesine neden olursunuz. Bu dışkılamayı zorlaştıran bir sürecin başlamasına yol açmaktadır. Kolan dışkıdaki suyu çeker ve bu da kabızlığa neden olur. Dışkının sert ve kuru olması ise dışkılamayı çok daha zorlaştıracaktır. Eğer tuvaletiniz geldiğinde tuvalete gitmez yada tuvalette oturduğunuz halde 10-15 dakika kadar yapamazsanız hemen tuvaletten kalkın ve bir sonraki dalgayı bekleyin. Bir kaç saat sonra tuvalet ihtiyacınız yeniden olacaktır. Tuvalette fazla kalmak ve dışkılamak için ıkınmak anüsteki damarların şişmesine neden olduğu için basur oluşumuna nedendir.
Telefonla Tuvalete Girmenin Zararları

Telefonla Tuvalete Girmenin Zararları

Tuvalette telefonla oynamanın ise çok daha fazla zararlı olduğunu söyleyen doktorlar, telefonla tuvalete giren kişileri uyarmaktadır. Telefonlar mikrop ve bakterileri kendilerine çekme özelliğine sahiptir diyen doktorlar çok ciddi bir şekilde elinde telefonla tuvalete giren kişileri uyarmaktadır. Tuvaletteki mikrop ve bakterileri kendine çeken telefon yüzünden, elinde bu telefonu tutan kişinin çok daha kısa sürede hastalık kapabileceğini ve bağışıklık sistemininde bu nedenle çok daha zayıf olacağını söylenmektedir. Doktorlar elinde telefonla tuvalete giren ve tuvalette oturma süresince telefonla oynayan kişilerin yüksek derecede mikrop ve bakteri alma riskine karşılık okurlarımızı uyarmaktadır.

Hiç yorum yok