Emzirme Yastığı | rnc8.org

Emzirme Yastığı

Yeni doğan bebeklerin dünyamızın koşullarına henüz ayak uyduramayan bağışıklık sistemleri, onları bu duruma alışıncaya kadar kontrol altında ve hassas şekilde korumaya almamızı gerektirir. Yeni doğan bebeklerin gelişimleri, doğduktan hemen sonra hızlı bir şekilde devam eder. Bu sebeple 18-20 saatlere varan uyku durumu ve kalan süre içerisinde de beslenme öne çıkan olağan davranış durumudur. Tüm bu süreçlerde, bebeğin hijyen koşullarının en üst düzeyde sağlanması büyük bir önem taşır. Emzirme sırasında anneler, bebekleri belirli bir tutuş pozisyonunda tutmak ve öne doğru eğilerek bebeklerin daha iyi bir şekilde beslenmelerini sağlamak zorunda kalırlar. Ancak bu zorlu pozisyonda uzun süreli ve devamlı olarak durmak, annelerde çeşitli duruş bozuklukları ve sağlık sorunları oluşturur. Emzirme yastığı tam bu şamada anneler için en önemli yardımcı olarak imdada yetişir.
emzirme yastığı

Emzirme Yastığı Nedir?

Emzirme yastığı nedir? Sorusu ebeveynler tarafından yoğun şekilde sorulan bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Emzirme yastıkları, anne ve bebeklerin rahat ve kolay bir emzirme deneyimi yaşamaları için üretilmiş özel bir yastık türüdür. Anti bakteriyel özellikte ve terletmeyen organik bir kumaştan üretilen emzirme yastıkları, Bebeklerin emzirme sırasında pozisyonlarını destekleyen ve annelerin, besleme yapabilmek için öne doğru eğilmesinin önüne geçen bir yastık türüdür. Yanı sıra annenin boşta kalan en az bir eliyle, emzirme sürecini daha fazla kontrol edebilmesi ve bebekle daha fazla iletişim kurulabilmesini sağlar. Oluşan doğru pozisyon nedeniyle, beslenme sırasında yaşanan bebek kusmaları sorununun da önüne geçilir.

Emzirme Yastığı Modelleri

Birbirinden güzel ve farklı tasarım örnekleriyle üretilen emzirme yastıkları, şekil olarak da değişkenlik gösterir. Kişisel zevklerin ve anne ile bebeğin vücut ölçülerine uygun olarak tasarlanmış emzirme yastığı modelleri arasından seçim yapmak, tamamen zevkinize kalmış bir durumdur. Tüm emzirme yastığı modelleri, standart olan anti bakteriyellik, terletmeyen ve organik kumaş özellikleri ile özel ergonomik boyut özelliklerine sahiptir.

Emzirme Yastığı Fiyatları Ne Kadar?

Emzirme yastıkları standart özelliklerinin yanı sıra daha büyük ve daha görsel türlere sahip ürünlerdir. Böylesi değişken olan yapısı da farklı emzirme yastığı fiyatları olmasına sebep olur. Bununla birlikte her bütçeye uygun emzir yastığı fiyatı bulmak mümkündür. İşlevsel ve son derece önemli bir görev üstlenmiş olan emzirme yastıkları, anne ve bebek sağlığını koruyabilmek açılarından büyük bir katma değer oluştururlar. Bebekler 6 aylık oluncaya kadar yatar pozisyonda emme süreci yaşarlar, altıncı aydan itibaren yavaş yavaş oturmaya başlayan bebekler, 9 ayda tamamen oturarak beslenmeye başlarlar. Emzirme yastıkları 6. Aya kadar bebeklerin doğru duruş pozisyonunda beslenebilmesi için, çok önemli bir görev üstlenirler. 6. Aydan sonra oturmaya çalışan bebeklerin, oturuşlarını destekleyen yeni bir görev üstlenirler. Dokuz aylık olmuş bebeklerin oturuşlarını desteklemeye devam eden emzirme yastıkları, bebeklerin beslenmeleri sırasında, kusmalarını da önleyen bir pozisyon almalarını sağlar.

Hiç yorum yok