Cinsel Organ Eğriliği Tedavi Edilebilir | rnc8.org

Cinsel Organ Eğriliği Tedavi Edilebilir

Peniste görülebilecek olan sağlık sorunları arasında penis eğriliği var. Dik açı dışında peniste görülen her türlü açı eğrilik olarak tanımlanabilir.

Hastalarımız penis eğriliği konusunda tedavi edilir mi gibi bir endişe duymamalı. Mümkün olduğunca penisin sağlıklı şekilde işlevsel özelliğini sürdürmesi açısından tedavi edilmesi mümkün. Tarafımıza ulaşan şikayetler akabinde, gerekeni yaparak tedavinin gerçekleşmesini sağlıyoruz. Aşağıda penisin eğriliğine yönelik detaylar verilmiştir.
cinsel organ eğriliği tedavi edilebilir

Penis Eğriliği Nedir?

Ereksiyon halinde olan bir penis, tam doksan derecelik bir açı halindedir. Bu sırada herhangi bir şeklide yana, sağa, sola gibi farklı bir açısının olması penis eğriliği olarak açıklanabilir. Tüm bu şekilde ifade edilebilecek olan deformasyonlar için penis eğrilidir diyebiliriz. Sıkça sorulan ve çözümü konusunda bilgi alınmak istenen penis eğriliği nedir sorusunun yanıtı verilmiştir. Edinmiş olduğunuz bilgiler kapsamında direkt olarak eğriliğin çözümlenebilecek bir problem olduğunu bileceksiniz. Sizin için uygun olan yöntemi belirleyerek, direkt olarak bu problemi ortadan kaldırıyoruz.

Peki, penis eğriliği neden olur?
Penis eğriliği tedavi edilir mi?

Penis Eğriliğinin Nedeni

Yaşanan sağlık sorununun nedeni nedir? Penis eğriliğine neden olan durumlar neler? Farklı pek çok neden erkekte bu sorunun oluşmasına neden olabilir. Hastalıklar ya da gelecekte yaşanabilecek farklı bir sorun bu problemin ortaya çıkmasına neden olabilir.
  • Genetik Penis Eğriliği: Penisin anatomik yapısı sebebi ile peniste kan damarı içeren iki adet yapı bulunuyor. Süngerimsi olarak nitelendirilebilecek olan bu yapılarda idrar yolu bulunuyor. Eğer bu yapılardan birinde az gelişme olursa, o zaman peniste eğrilik olabiliyor. Doğuştan görülebilecek olan bu sorun, genel olarak direkt anne karnında penisteki bu damar yollarında yaşanan gelişmenin eşit olmaması sonucu meydana geliyor.
  • Sonradan Meydana Gelen Penis Eğriliği: Kişinin doğuştan gelen ya da genetik bir problemi olmamasına rağmen, sonradan penis eğriliğinin meydana gelmesi gibi bir durum olabilir. İlerleyen yaşlarda meydana gelebilecek bu sorun genel olarak peyronie hastalığından kaynaklanmakta. Doktorlar olarak yapılan araştırmaların sonunda bu hastalığın penis eğriliğine yol açtığı yönünde bir sonuca vardık. Bu hastalık kan damarını içeren süngerimsi doku ile penisin sertleşmesini sağlayan doku arasında kireçlenmesi hastalığıdır. Bu durumda peniste eğrilir olur.
Yukarıda verilenler bu probleme neden olabilecek durumlardır. Çoğu zaman erkeklerde doğuştan olabilir. Tedavisi olduğundan, hastalarımızın bu duruma dair herhangi bir endişe duymasına gerek yok. Muayene sonrasında yapılan işlemin de bilgisi verilecektir.

Penis Eğriliği Kimlerde Olur?

Hangi erkeklerde penis eğriliği olur? Penis eğriliği en çok kimlerde olur? Evet, yapılan araştırmalara göre hastalarımızın çoğu zaman 50 yaş üstü olduğu sonucuna varıyoruz. Sonrasında oluşabilecek penis eğriliğin de görülen hastalık olan peyronie, daha çok 50 yaşın üstünde olan kişilerde görülüyor. Bu sebeple penis eğriliğinin en çok kimlerde görüldüğü sorunun yanıtı, belli bir yaşın üstünde olan kişilerde meydana gelebilecek bir sorun olduğudur.

Penis Eğriliği Belirtileri Nelerdir?

Hastalarımızın merak ettiği sorular arasında, sonradan bu şekilde bir problem yaşanacaksa en kısa sürede ne zaman fark edilir? Çoğu zaman hemen fark edebileceğinizi bilmelisiniz. Belirti, direkt olarak peniste eğrilik ile gözlemlenir. Onun öncesinde anlaşılması mümkün değildir.
  • Peniste idrarın tam olarak gelmesi gereken yerden gelmemesi
  • Zorlu idrar yapma
  • Sık idrara çıkma
  • Enfeksiyonların görülmesi
  • İdrar yaparken yanma
Gibi problemler penis eğriliği belirtileri kapsamında sayılabilir. Bunun dışında direkt olarak penisin eğriliğinin fark edilmesinin anne karnından sonra olması söz konusudur. Çoğu zaman çocuk yaşta bu şekilde bir problem olduğuna yönelik belirgin bir sonuca ulaşılacaktır.

Peno – Skroral Plasti

Yaptığımız incelemelerin sonunda penisteki boy probleminin penis ile yumurtalık birleşiminden kaynaklandığı sonucuna ulaşıyoruz. Bu durumda penisin uzaması için yapılması gereken peno – skrotal plasti olacaktır. Torba derisi penisin ortasına yapışık olduğundan hindi boyu denen bir görünümün ortaya çıkmasına neden olur. Bu durumun ortadan kalkması ve penisin uzamasının sağlanması için peno – skrotal plasti uygulaması yapıyoruz. Oldukça tatmin edici sonuçlar aldığımız bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Penis Eğriliği Nasıl Tedavi Edilir?

  • Penis eğriliği sorunun erkekte görülmesi durumunda ilk olarak tedavi hakkında da bilgi almak isteyeceksiniz. Penis eğriliği nasıl tedavi edilir sorusuna verilen yanıt üzerinden direkt olarak tedavinin nasıl gerçekleşeceği konusunda bilgi alacaksınız. Penis eğriliğinin tedavisi, akut dönem peyronie hastalığının tedavi edilmesi ile aynı şekilde tedavi ediliyor. Akut dönem, penis eğriliğinin tam olarak belirginleşmediği dönemde direkt olarak plakların yok edilmesi ile olur. Plak oluşumu henüz tamamlanmamış olduğundan bu sayede direkt olarak tedavinin gerçekleşmesi kolay şekilde olur.
  • Kronik Dönem Peyronie Tedavisi: Tedavinin ilerleyen aşamalarda gerekmesi durumunda ise kronik dönemde gereken müdahale yapılır. Lezyon içine madde enjeksiyonu ile direkt olarak düzeltici bir cerrahi operasyon gerçekleşir. Spontan ereksiyon olup olmadığı da kontrol edilecektir. Hastalarda şekil bozukluğunun tamamen ortadan kalkması adına gereken cerrahi müdahaleyi profesyonel şekilde uyguluyoruz. Sorun yaşamadan en iyi sonucu almanız sağlanır.
Verilen yöntemlerin uygulanması, direkt olarak eğriliğin hangi dönemde hangi aşamada olduğuna göre değişecek. Tüm aşamaları göz önünde bulundurarak direkt olarak müdahale ediyoruz.

Penis Eğriliği Ameliyatı

Basit plikasyon teknikleri uyguluyoruz. Eğriliğin penis üzerindeki plaksiyonlar üzerinden düzeltilmesini sağlıyoruz. Bypass ameliyatlarında olduğu gibi direkt olarak greft materyalleri ile penis eğriliğinin ortadan kaldırılması sağlanır. Penil protez uygulamaları ve çok daha fazlası ile penis eğriliğine kesin çözüm buluyoruz.

Penis Eğriliği Ameliyatı Kaç Saat Sürer;

Çoğu zaman için ameliyatta belirlenmiş olan süre 1 saattir. Hastanın durumuna göre penis estetiği ameliyatı süresi değişebilir. Aşağıda yukarı muayene sonrasında bilgi verilebilecektir.

Hiç yorum yok