Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Kilo Verebilirim | rnc8.org

Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl Kilo Verebilirim

Sağlıklı Nasıl Kilo Verilir

Artık, insanların en çok sorun yaşadığı meselelerden birisi de hiç şüphesiz aşırı kilolu olmaktır. Bundan belki de 50 yıl önce Türkiye’de hiç kimsenin bilmediği ‘obezite’ kelimesini artık günümüzde neredeyse herkes bilmektedir.

İşte bu sebepledir ki sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verilebileceği herkesin gündemindedir. Aslında, obezite konusunda Dünya’da ve Avrupa’da çok kötü bir durumda değiliz. Amerika gibi yerlerde sokaklarda yürüdüğünüzde daha çok fazla sayıda “Yürüyen Kütleler” görürsünüz; ancak bizde de bu şekilde olan insanların sayısı günden güne artmaktadır.
sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verebilirim
O halde bizler de o hale düşmeden 3 adımda sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verilir, bunun cevabını bu yazımızda sizlerle paylaşalım. Ancak kendi tavsiyemize geçmeden önce şu nokta çok önemlidir. Eğer standartların epey üzerinde bir kilonuz varsa, eşten dosttan duyduklarınız ile sakın hareket etmeyin.

Mutlaka bir uzmandan yardım alın. Neredeyse tüm sağlık kuruluşlarında kilo verme konusunda ilgili bölümler bulunmaktadır. Ancak kilonuz doktorluk olacak kadar ilerlemedi ise lütfen aşağıdaki tavsiyelerimize kulak veriniz. Tavsiyelerimiz 3 adımdan oluşmaktadır;

Adım 1: Kilo Vermek İçin Öğün Sayınızı Azaltın

Günümüzde çok yoğun bir kesim, günde maalesef 3 öğün yemek yemektedir. Sabah, öğlen ve akşam olan bu öğünlere kimileri de gece öğününü eklemişlerdir. Anadolu'nun birçok yerinde bu gece öğününe “Yat gebermelik” derler.

Gerçekten de gece yatmadan önce bir şeyler atıştırmak, kilo almanız şöyle dursun, aynı zamanda sabah yorgun uyanmanıza, gece kaliteli bir uyku alamamanıza sebep olmaktadır. Bu nedenle geceleri yatmadan önce kesinlikle bir şeyler atıştırmayın.

Ayrıca standartların aksine kilo vermek için öğün sayınızı ikiye düşürün. Sabahları sağlam bir kahvaltı yapın. Ardından öğle yemeğini sağlıklı bir şekilde kilo vermek için kaldırın. Başlarda öğle yemeği yemediğiniz için çok zorlanacaksınız. Ancak sağlıklı bir şekilde kilo vermek için 1 hafta dişinizi sıkın. İlk günlerde işinizi kolaylaştırmak için çok az kuru yemiş veya meyve atıştırabilirsiniz. Daha sonraki günlerde zaten buna ihtiyaç duymayacaksınız.

Adım 2: Kilo Vermek İçin Mutlaka Yürüyün

Hangi iş ile uğraşırsanız uğraşın. Arabanız olsun veya olmasın, mutlaka ama mutlaka yürüyün. Eğer eviniz ile iş yerinizin arası kısa bir mesafede ise mevsim şartlarını da göz önünde bulundurarak kilo vermek istiyorum diyorsanız, mutlaka yürüyün. Eğer iş yerinize ulaşmak için toplu vasıta kullanıyorsanız ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorum, diyorsanız mutlaka bir durak önce inip geri kalan kısmı yürüyünüz.

Adım 3: Kilo Vermek İçin Akşam Yemeğini Erken Yiyin

Sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verebilirim diyenlerin dikkat etmeleri gereken bir başka şey ise akşam yemeğini erken yemektir. Siz kilo vermek için istediğiniz kadar uğraşın. Ancak akşam yemeğini geç bir vakitte yiyorsanız, kilo vermek için neler yapılabilir diye verdiğiniz uğraşların tamamı boşa gider.

Yaz-kış fark etmez akşam yemeğinizi saat en geç altıya kadar yiyiniz. Çay, kuru yemiş meyve gibi atıştıracağınız şeyleri de saat en geç 20:00 – 20:30 gibi bitiriniz. Sağlıklı kilo vermenin yolları nelerdir diye bir uğraş içerisine girdiğinizde bunların zayıflamanıza nasıl yardımcı olacağını göreceksiniz. Tüm bunlar hiç şüphesiz kilo vermenize yardımcı olacaktır. Ancak bu yöntemler ile istediğiniz kiloya ulaşamazsanız, ardından mutlaka uzmandan yardım alınız.

Hiç yorum yok