Psikolojisi Bozuk İnsan Nasıl Düzelir? | rnc8.org

Psikolojisi Bozuk İnsan Nasıl Düzelir?

Psikolojisi Bozuk İnsan Nasıl Düzelir

Psikolojisi Bozuk İnsan Nasıl Düzelir?

Hayatın içerisinde hızla geçen zamanla bedenimiz yıprandığı gibi bir çok olay karşısında psikolojimiz de bozulabiliyor. Bu genelde iş hayatındaki olumsuzluklar ve özel hayatımızdaki mutsuzluklar sonucunda oluyor. Bir çok insanın aile hayatında karşılaştıkları zorluklar nedeni ile psikolojisi çok rahatlıkla bozulabilmektedir. Günümüz şartlarında psikolojisi düzgün insan sayısı azalmaktadır. Psikolojisi bozuk insan nasıl düzelir, neler yapmalı?
Öncelikle psikolojinizin bozulduğunu hissettiğiniz anda bir uzman yardımı almak gereklidir. Nasıl kolunuz kırıldığında gidip alçıya aldırıyorsunuz yada böbrek taşı düşürdüğünüzde bir Üroloji uzmanına gidiyorsunuz. Psikolojinizin bozulduğunu düşündüğünüz anda Psikiyatri yada bir psikoloğa giderek onun görüşlerini almalısınız. İlaç desteği yada terapi desteği ile çok daha sağlıklı bir ruh sağlığına kavuşabilirsiniz. Bazı durumlar baş edilemeyecek kadar büyük olabilir. Bu yüzden uzan desteği her zaman çok önemlidir.
Psikolojisi Bozuk İnsan Neler Yapmalı

Psikolojisi Bozuk İnsan Neler Yapmalı?

- Sizi üzen kişilerden uzaklaşın!
Psikolojinizin bozulmasında çevrenizdeki kişilerin size zararlı etkileri varsa o kişilerden uzaklaşmalısınız. Onunla az görüşmeye, mümkün olduğunda uzak kalmaya çalışmalısınız. Onun sizi üzmesine ve size zarar vermesine izin vermemelisiniz.

-Yaşamı ve zamanı kovalamak yerine tadını çıkartın! 
Hareketlerinizi, yaşam koşullarınızı, konuşmanızı, yemek yeme alışkanlığınızı yavaşlatın. Yemeğinizin tadını çıkararak yiyin. Yaşamı ve zamanı arkasından koşarak değil anın tadını çıkararak yaşayın. İçtiğiniz bir fincan kahvenin tadını çıkararak, yudumlarınızı sindirerek için. Bir yerlere yetişmek yerine yavaş yavaş çevrenizdeki her olayın farkına vararak yaşayın.

- Hayatınızdaki yeniliklere açık olun! 
Her yenilik yanında zorluklar getirdiği gibi kolaylıklar da getirmektedir. Hayatınıza yeni insanlar almaktan kaçınmayın. Yeni yerler görmekten, yeni tatlar denemekten kaçınmadan yeniliklere açık olmanız gereklidir. İş hayatınızda da yeniliklere açık olmayı deneyin.

- Zorluklardan korkmayın! 
Zorluklarla mücadele edecek gücü kendinizde bulamadığınız zamanlar geçmişte başınıza gelen olayları hatırlayın ve onunla nasıl mücadele ettiğinizi düşünün. Her zorluğu yenecek güce sahip olduğunuzu unutmayın.

- Geleceğe Odaklanın!
Geçmişi zorluları nasıl yendiğinizi düşünün derken geçmişte olan olaylarda takılı kalmayın. Geçmiş geçmişte kaldı siz geleceğe bakmalısınız. Geçmişinizde isizi üzen olayları hatırlamak yerine onları kabul edin ve unutun. Geçmişte yaşamak bu günü mutsuz eden en önemli şeydir. Bu gün yeni bir gün ve onun tadını çıkarın.

- Geçmişteki hayallerinizi hatırlayın!
Geçmişteki hayallerinizi hatırlayın ve onları yapmak için kendinize zaman tanıyın. Planlamalar yapın ve onları gerçekleştirebilmek için koşulların oluşmasını sağlayın. Ama unutmayın her hayal yanında bir hayal kırıklığı getirmektedir. Bu durum karşısında kendinizi hazırlayın.

- Mükemmel olmak yerine iyi olmayı deneyin!
Mükemmel bir anne yada baba, mükemmel bir eş, mükemmel bir öğrenci, mükemmel bir patron yada çalışan olmak yerine iyi bir eş, öğrenci, çalışan, patron olmaya çalışın. Mükemmel olmak yorucu ve insanı zorlayan bir durumdur. Mükemmel olmak yerine iyi olmakla yetinmelisiniz.

- Kendinizi sevin!
Siz dünyadaki en eşsiz varlıksınız. Bunun farkına vararak kendinizi sevin ve zaman ayırın. İstediğiniz her şeyi yapabilme gücü sizde bunu unutmayın. Aynaya bakın ve  gülümseyin. Gün içerisinde gülümsemeyi unutmayın. Sevdiğiniz şeyleri yapın ve sevdiklerinize çok zaman ayırın. Sevdiklerinize çok daha fazla zaman ayırmak onlara sizi sevme şansı verecektir. Bunu unutmayın.

- Yemek, Yaşam ve Uyku Düzenine Dikkat Edin!
Evren düzen üzerine kuruludur. Düzeninizi bozmadan uyku ve yemek saatlerinize özen göstermelisiniz. Dengeli bir yaşan stresi azaltacak, size çok daha sağlıklı bir düzen kuracaktır. Çok ve az arasındaki dengeyi iyi kurun ve ihtiyacınıza göre ayarlayın.

- Beklentilerinizi azaltın!
Beklentiler kişileri mutsuz eder, birilerinden, hayattan bir şeyler beklemeyin. Beklemek yerine yerine getirebilmek için neler yapmanız gerektiği yönünde planlamalar yapın. Koşulları ve şartları uygun olmayan beklentilerinizi azaltarak, gerçekleşmeyecek olanları unutun.

- Başarılarınızı ödüllendirin!
Küçük yada büyük tüm başarılarınızı ödüllendirerek kendinizi onurlandırın. Arada küçük soluklar alarak sosyal çevrenize zaman ayırın.

- Sevmek için değil sevme eyleminin verdiği mutluluk için sevin!
Çok karışık mı oldu söylediğimi bilmiyorum. Sevme duygusu, aşık olma duyguları çok güzel ve kişiyi yenileyen, mutlu eden duygulardır. Sevmek ve sevilmek kadar güzel hiç bir şey yoktur. Sevmek insanın tüm psikolojisini düzelten en değerli duygudur. Sevmek eyleminde karşınızdaki kişi buna değer değilse üzülmeyin. Sevmek ve sevilmek o kadar değerlidir ki mutlaka bu dünya üzerinde sevginize değer başka birileri vardır. Denemekten korkmayın ve sevginize değer başka birileri ile tanışın. Sevin ve sevilene kadar sevin.

Hiç yorum yok