Laringoskop Nedir? Ne İşe Yarar? | rnc8.org

Laringoskop Nedir? Ne İşe Yarar?

Laringoskop Cihazı Nedir?

Laringoskop nedir; Larenks yani gırtlağın görülmesine yardımcı olan ve bu esnada hava yolunun açılmasına yardımcı olan ve görünüş açısından çekici andıran bir alettir. Laringoskop kelimesini kökler şeklinde inceleyecek olursak; Larenks gırtlak demek, skop ise bakmak demektir. Bu iki kelime kaynaşarak laringoskopu oluşturmuştur.
Laringoskop Ne İşe Yarar

Laringoskop Ne İşe Yarar

Laringoskop genel olarak bilincini kaybetmiş olan hastalara, bilincinin açılması için ve daha rahat hava almasını kolaylaştırmak amacı ile entübasyon işlemi sırasında kullanılmaktadır. Bu işlemi doktor ve paramedikler ihtiyacı olan hastalara uygulamakta ve hastanın oksijenlenmesini artırmaya çalışmaktadırlar.

Laringoskop Daha Çok Ne Amaç İle Kullanılmaktadır?

Laringoskop genel olarak entübasyon işlemi esnasında kullanılmaktadır. Entübasyon esnasında larenksin daha kolay görülmesi amacı ile ve entübasyon tüpünün trekeaya doğru yerleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Laringoskopların bazılarında ışık vardır, ışık sayesinde daha kolay ve net görebilmemizi sağlar. Bazı laringoskoplar da ise ayna vardır. Bu laringoskop türlerine ek olarak; son günlerde kameralı cihazların üretimi de görülebilmektedir. Ancak bu tür teknolojik cihazlar, henüz ülkemizde yaygın bir kullanıma sahip değildir.

Hiç yorum yok