Bademcik Taşı Bitkisel Tedavi | rnc8.org

Bademcik Taşı Bitkisel Tedavi

Bademcik Taşı Bitkisel Tedavi
Bademcik Taşı Temizleme Yöntemleri

Bademcik taşı bitkisel tedavi bu sorun için en faydalı tedavi şekillerindendir. Özellikle kişilerde çok yoğun ağız kokusunun nedeni bademciklerde oluşan bu taşlardır. Bazıları ağız açıldığında görülürken bazıları bademciklerin arka kısmında oluştukları için görülmezler. Görülmeyen bademcik taşları nedeni ile kişide çok yoğun ağız kokusu olur ve sebebi anlaşılamaz. Ancak doktor kontrolünde yada görüntüleme cihazları tarafından anlaşılırlar. Çok büyük bir sağlık sorunu olmasa da kişide boğaz batması, boğaz ve kulak ağrısı, yutkunmada güçlük, ağızda metalimsi bir tat olması gibi şikayetler oluşur. En yoğun hissedilen şikayet ise kişinin ağız kokusudur.
Bademcik taşları, bademcikler üzerindeki çukurlar içerisindeki birikintilerin bu bölgeye çökmesi ile oluşur. Bu genelde çok bademcik iltihaplanması yaşayan kişilerde çok daha fazla görülür. Boğaz iltihaplanmalarından dolayı bu bölgedeki enfeksiyon zamanla bu yarıklar ve çukurlara dolar ve katılaşarak taş oluşturur.
Ağız kokusu ikili ilişkilerde çok itici olduğu için bu sorunu yaşayan kişiler ne yapacaklarını bilemezler. Yapılan tetkikler sonucunda bademciklerinin üzerinde taş oluştuğu tespit edilir ve tedaviye başlanır. Bu hastalığın tedavisi bu taşların bademcik üzerinden temizlenmesi ile olur. Bu işlem için lokal bir anestezi yapılır. Uyuşan bölge üzerindeki tüm taşlar temizlenerek toplanır. Temizleme işlemi sonrasında yenileme ihtimali çok yüksektir. Yenileyen bademcik taşlarında lazer yöntemi uygulanır. Lazerle bademcik üzerindeki yarık ve çukurlar düzleştirilerek yok edilir. Düz bir zemine sahip olan bademcikte artık taş oluşması imkansız hale gelir. Bu taşlar çok bademcik iltihaplanması yaşayan kişilerde daha çok olduğundan bademciklerin alınması ise en kesin çözümdür. Bademciklerin gitmesi ile enfeksiyon ve taş oluşumu da tamamen bitmiştir.

Bademcik Taşı Bitkisel Tedavi

Bademcik taşı olan kişilerin evde bademcik taşı bitkisel tedavi amaçlı yapacağı en uygun tedavi gargaradır. Taşlar temizlendikten sonra bir daha çıkmaması yada taşların gargara ile düşmesi sağlanabilir. Her gün yapılan gargara ile bademciklerin üst dokusu yıkanmış olur. Bu şekilde bu yarık ve çukurlarda kalıntı kalmaz ve taş oluşmaz. Var olan taşlarda gargara neticesinde düşer. Düşmeyen taşlar bademciklere yapışmış olan taşlar olabilir. Bu taşların en uygun tedavisi operasyonla alınmasıdır. Alınma işlemi sonrasında temizlenmiş olan bademcik sizlere tariflerini vereceğimiz gargaralar ile her gün yıkanmalıdır. Taş oluşmamasını sağlamanın en iyi yolu düzenli yapılan gargaralardır.
Bademcik Taşı Temizleme Gargarası

Bademcik Taşı Temizleme Gargarası

Günün her saatinde gargara yapılabilir. Özellikle sabah kalkınca ve akşam yatarken boğaz gargarası yapılmalıdır. Yemeklerden sonra da gargara yapılması çok faydalıdır. Boğazda kalan yemek artıkları bu bölgelere girmiş ise bu gargara sayesinde çıkmaktadır. Gargara yapılırken en az 5 dakika aralıklı yapılmalıdır. Boğazınızı yormadan yapabildiğiniz kadar yapıp ağzınızdaki suyu tükürerek çıkarın. Bademcikler ne kadar iyi yıkanır ise taşlar bulundukları yerden çıkarlar. Temizlenmiş olan bademcikler ise devamlı gargara yapılır ise taş yenilemesi olmaz.
Çinko İçeren Gargara
Çinko içeren ağız gargaraları eczanelerde satılmaktadır. Çinko içerikli ağız gargarası ile günde 3 defa boğaz iyice gargara yapılmalıdır.
Tuz Gargarası
Tuz ve sıcak su ile yapılan gargara bu hastalık için çok faydalıdır. Günün her saatinde yapılmasında hiç bir sakınca yoktur.
Karbonat Gargarası
Bir yemek kaşığı karbonat ve bir bardak su ile çok faydalı bir gargara hazırlanır. Bu suyu ağzınız dolusu alın ve boğazınızı iyice çalkalayarak gargara yapın.
Elma Sirkesi Gargarası
Elma sirkesi ile yapılan gargara en faydalı olan gargaradır. Doğal elma sirkesi antiseptik özelliktedir ve boğazlardaki iltihaplanma ve bakterileri yok eder. Taş oluşumunu önler ve bademcik taşlarını da yerlerinden sökerek düşmesini sağlar. Ağız dolusu elma sirkesi ile gargara yapıp tükürün. Bu işlemi en az 3 kez yapmalısınız.
Antibakteriyel Yağlarla Yapılan Gargaralar
Antiseptik yağlardan olan karanfil yağı, lavanta yağı, limon yağı, ada çayı yağı, zencefil yağı, zerdeçal yağı gibi yağlar boğaz gargarası için çok faydalıdır. Bu yağların mikrop öldürücü özellikleri olduğu için çok etkilidirler. Yutulması halinde ise mideye hiç bir zararı da yoktur. Zaten içilebilen ve içildiğinde bir çok hastalığa şifa olan yağlardır. Bu yağları bir bardak su içerisine bir tatlı kaşığı kadar koyarak çok faydalı gargara elde edebilirsiniz. Ağız kokusu için de çok etkili olacaktır. Mutlaka sabah kalkınca ve akşam yatarken gargara yapılmalı, ihmal edilmemelidir. En etkili bademcik taşı bitkisel tedavi yolu bu yapılan gargaralardır.
Bademcik taşı için arada sakız çiğnemek faydalı olur. Yemek sonrası özellikle boğaz enfeksiyonu geçiriyorsanız mutlaka dişlerinizi fırçaladıktan sonra sakız çiğnemeye çalışın.

Hiç yorum yok