İstanbul Trafik İhlali Bildirim Telefon Ve WhatsApp İhbar Hattı | rnc8.org

İstanbul Trafik İhlali Bildirim Telefon Ve WhatsApp İhbar Hattı

İstanbul Trafik İhlali Bildirim Telefon Ve Whatsapp İhbar Hattı

Trafik İhlali Bildirmek İçin Telefon Ve WhatsApp İhbar Hattı

İstanbul Trafik ihlali bildirim telefon ve whatsapp ihbar hattı belli oldu. Bu numaralar üzerinden trafik ihlali yapan kişilerin plaka, video ve fotoğraflarını İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bildirebilirsiniz. Trafikte kazaya sebep verecek şekilde araba kullanan, yanlış, kurallara uymayan kişileri bu numaralar üzerinden bildirebilir, şikayet edebilirsiniz.

İstanbul trafiğinde yanlış araba kullanan, bir çok kazaya sebep olan kişiler elini kolunu sallayarak araç kullanmaktadır. Her noktada denetim olması mümkün olmadığı için artık görev vatandaşlara düşmektedir. Yanlış araç kullanan, kurallara uymayan kişileri, plakaları belli olacak şekilde videolarını, fotoğraflarını çekerek İstanbul Emniyet Müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz. Bu şekilde gönderilen her video, fotoğraf değerlendirilmeye alınmaktadır. Emniyet Müdürlüğü bu konu ile ilgili özel bir birim açarak gelen video ve fotoğrafları değerlendirmektedir.

İstanbul Trafik Denetleme Şubesi EDS kısa adı ile elektronik denetleme sistemini hayata geçirmişlerdir. Son yıllarda her kezin çok fazla kullandığı whatsapp ve viber hatları aracılığı ile bu uygulamayı tüm İstanbul halkının hizmetine sunmuştur. Bu şekilde gördüğünüz yanlış araç kullanan, tehlikeli, kurallara uymayan kişileri ve araçları Emniyet Müdürlüğüne EDS aracılığı ile bildirerek kazalara sebep verecek olayları erkenden emniyet birimlerine haber vererek önlemiş olmaktasınız.

Her gün ve 24 saat hizmet veren bu birimlere kaldırıma park eden, hız sınırını aşan, emniyet şeridini ihlal eden, tehlike işgal edebilecek şekilde araç kullanan kişilerin videosunu ve fotoğrafını çekerek birimlere bildirebilirsiniz. Video ve fotoğrafla suçluluklarını ispat ederek suçun ispatını ve cezanın verilme sürecini hızlandırmış olursunuz.

Trafik İhlali Bildirim WhatsApp İhbar Hattı Ve İletişim Numarası

0 533 155 0 155
0 552 155 0 155
Video ve resimleri gönderirken saat, tarih, adres bilgilerini yazarak gönderiniz.
Bu uygulama ile sürücülerin trafik kurallarına uyması sağlanmış olmaktadır. Her yerde trafik polisi olmasa bile vatandaşların video ve fotoğrafını çekerek polise bildirebileceği düşüncesi pek çok kişiyi hatalı şekilde araç kullanmaktan alıkoymaktadır. Yada bu uygulama ile alıkoyması beklenmektedir. En azından kural ihlali yapan kişiler ceza almış olacaktır. Bu uygulama İstanbul için geçerli bir uygulama olup diğer iller için geçerli değildir.

Hiç yorum yok