Balık Yağı Hapı Sivilce Yapar mı? | rnc8.org

Balık Yağı Hapı Sivilce Yapar mı?

Balık Yağının Cilde Faydaları

Balık Yağının Cilde Faydaları

Balık yağı yüze sürülür mü? Balık yağı hapı sivilce yapar mı sorusu, balık yağının cilde faydaları çok fazla olmasına rağmen sorulan sorular arasındadır. Protein deposu olan balık yağı cilt ve vücut için çok faydalıdır. İçeriğinde bulunan Omega 3 yağ asitleri ve mineraller vücut için gerekli olan tüm faydalara sahiptir. Omega 3 vitaminini vücut kendi üretemediği için mutlaka yediklerimizden ve balık yağı hapından almamız gereklidir. Bu vitamine vücudun çok ihtiyacı vardır ve balık yağı hap yada şurup olarak tüketilmektedir. Bir çok kişinin sivilce sorunu vardır ve balık yağının sivilce yapıp yapmadığı merak konusu olmuştur.
Balık yağı hapı iki şekilde üretilmektedir. Balıkların gövdesinden üretilen ve balığın ciğerinden üretilen iki farklı çeşit balık yağı bulunmaktadır. İki farklı çeşidinde de Omega 3 vitamini bol miktarda bulunur. E vitamini balık yağının içerisinde olmamasına rağmen hapların içerisine eklenmekte ve bu şekilde bozulması engellenmiş olmaktadır. Bu sayede ise cilde faydası çok daha fazla olmaktadır. Bu şekli ile cilde direk olarak sürülebilen yağlar, cilde parlaklık verirken besleyerek güç kazandırmaktadır.
Balık Yağı Hapı Sivilce Yapar mı?

Balık Yağı Hapı Sivilce Yapar mı?

Balık yağı hapı alınması gereken miktardan fazla alınmazsa sivilce yapmaz. Aksine sivilceli ciltler için kullanıldığında sivilceleri yok ederek tedavi eder. Lekeleri giderir, siyah noktaları alır, çillenme gibi sorunları giderir. Balıktan alınan Omega 3 vitamini haftada en az 2-3 kez balık yenmesi gereklidir ki alınabilsin. Oysaki balık yağı hapı içilerek çok daha az maliyetle bu vitamini almış olursunuz.
Balık yağı hapının günlük alım dozu geçmemesi gereklidir. Bu miktarı geçen durumlarda çok alındığı için kişilerde sivilce yapabilir. Bu nedenle günlük bir tane üzeri alınmamalıdır. Her şeyin dozunda olması fazla alınmaması gereklidir. Her şeyin çoğu zararlıdır sözü tam da burada çok doğrudur. Balık yağının cilde faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok fazladır.
Balık yağı mutlaka yemek aralarında yada tok karna içilmelidir. Aç karna içilen yağ yada haplar ağızda balık kokusu yapacağı gibi mide bulantısı da yapabilir. Bu nedenle çocuklarınız ve siz içmek istemeyebilirsiniz. Yan etkisi olmaması için tok karna yada yemek yerken arada içmelisiniz.

Balık Yağı Yüze Sürülür mü?

Balık Yağı Yüze Sürülür mü?

Balık yağı yüze, yağ şeklinde sürülebilir. Balık yağı direk kendi sürülebileceği gibi maske olarak da sürülebilir. Bir çok yüz maskesi içerisine konabilen bu yağ cilt için direk sürüldüğünde çok fayda sağlar. Yüz maskelerinin içerisine bir çay kaşığı kadar koyabilirsiniz yada kendini direk sürebilirsiniz. Kapsül şeklinde olan balık yağlarında ise kapsülü delerek yağı maske içerisine ekleyebilirsiniz.
Balık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Balık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Balık yağı şurupları bulunmakta olduğu gibi kapsül halde de bulunur. Kapsül halde olanlarda E vitamini de ekli olduğu için cilde çok daha faydalıdır. Bu nedenle özellikle cilde faydalı olması için kullanıyorsanız kapsül olanlardan tercih etmelisiniz.
  • Cilde çok faydalı olan balık yağı hapı sivilce oluşumunu engeller, sivilceleri yok eder.
  • Cildin nem dengesini korur, kurumasını engeller. 
  • İçerisindeki Omega 3 vitamini sayesinde cildin canlanmasını sağlar.
  • Balık yağı ciltte bulunan sedef, egzama, mantar, lekelenmeler, cilt kanseri gibi bir çok cilt hastalığına karşı cildi kuvvetlendirerek korunmasını sağlar.
  • Kadınlarda belirli bir yaştan sonra başlayan cilt kırışıklıklarının olmasını engeller. Cildi besler, kurumasını engellediği gibi cilt üzerinde oluşan bakterilerin de oluşmasını engeller. Bu nedenle cildin kırışmasını engelleyerek gençleşmesini sağlar.
  • Hücrelerin yenilenmesini sağlar.
  • Cilt lekelenmelerini engelleyerek çillenmeyi de önler.
  • Cilt üzerinde iltihaplanma ve nasır oluşmasını engeller.
  • Saç diplerine sürülen balık yağı saçların kuvvetlenmesini, gürleşmesini sağlarken, saçların dökülmesini önleyerek saçlara çok daha parlak ve sağlık kazandırır.
  • İltihap kurutucu etkisi olan balık yağı sivilce oluşmasını engeller.
  • Çocuklar eğer balık yağı şurubu içmiyor ise hap şeklinde tüketilmelidir. Çocuklarda boy uzamasını sağlayan balık yağı çocukların vücut ve beyin gelişmesi için çok faydalıdır. 

Hiç yorum yok