Takma Kirpik Kaç Gün Kullanılır? | rnc8.org

Takma Kirpik Kaç Gün Kullanılır?

Takma Kirpik Kaç Gün Kullanılır?

Takma Kirpik Kullanım Süresi

Takma kirpik kaç gün kullanılır sorusu çok sorulan sorular arasındadır. Takma kirpik kullanım süresi ise takılan kirpikten kirpiğe değişmektedir. Takma kirpikler kendileri arasında çeşitlilikleri olan malzemelerdir. Sentetik olanlar ve ipek kirpikler olmak üzere iki farklı çeşidi, olan kirpikler yapıştırma yada takma şekline göre de çeşitlilikler göstermektedir.
Takma kirpiklerin yapısı gereği sentetik malzeme ile üretilmektedir. Bu malzemeye ipek katıldıkça kirpik çok daha kaliteli olmaktadır. İpek miktarı çok olan kirpikler ise çok daha kaliteli ve kullanılışlıdır. Duruş şekli ile de kendi kirpikleriniz gibi duran kirpikler göze çok daha fazla yakışmaktadır. Bir çok kadın takma kirpik kullanır. Kaliteli ve kendi kirpikleriniz gibi görünen kirpikler gözde çok daha güzel ve hoş durmaktadır. Bu nedenle kaliteli ve kendi kirpikleriniz gibi duran kirpikleri tercih etmeniz çok daha sağlıklı olmaktadır.
Takma kirpiklerin tek tek takılarak ekilerek yapılan uygulama, takma kirpik kullanım süresini arttırmaktadır. Yapıştırılarak takılanlar ise çok daha kısa süreli kullanılır.

Takma Kirpik Kaç Gün Kullanılır?

Tek Tek Takılan İpek Kirpikler
Tek tek takılan kirpikler uzmanlar tarafından göz kapağına kirpik köklerine yerleştirilirler. Bu yerleştirme sırasında büyük bir itina gereklidir. Bu şekilde yerleştirilen kirpikler çok daha gür ve dolgun görünürler. En uzun dayanan kirpikler ise tek tek ekilerek göz kapağına yerleştirilenlerdir. 
İpek Kirpik Kaç Gün Dayanır?

İpek Kirpik Kaç Gün Dayanır?

İpek kirpiklerin dayanma süresi kendi kirpikleriniz ile aynıdır. Kirpikler 30-60 gün arasında dökülür ve yerine yenisi çıkar. İpek kirpikler de aynı şekilde dökülerek azalırlar. Her ay bakıma giderek dökülen kirpiklerin yerine yenisi takılarak kullanım süresi uzatılır. İpek kirpiklerden tek tek göz kapağına yerleştirilenler en çok dayananlardır. Bu uygulama güzellik merkezlerinde uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Bu işi çok iyi bilen uzmanlar göz kapağının kirpik çıkım noktasına girerek tek tek kirpikleri ekmektedirler. İşinde uzman olmayan biri tarafından yapılan işlemlerde çok fazla göz problemi ile karşılaşılmaktadır. En önemlisi göz enfeksiyonları ve göz kapağında şişmeler yaşanmasıdır.
Takma Kirpik Kullanım Süresi

Göz Kapağına Yapıştırılan Takma Kirpikler Kaç Gün Kullanılır?

Göz kapağına yapıştırılan kirpikler ise iki farklı şekilde uygulanır. Kirpiğin cinsine göre yapıştırma yapılır. Yapıştırma kirpikler bütün halde yada parça halinde satılmaktadır.
Parça şeklinde olanlar genelde 3 lü kirpik şeklinde satılırlar. Bu kirpikleri de gene bir uzman yada kuaför yapıştırmaktadır. Üçlü yada beşli gibi küçük parçalı kirpikler uzmanlar tarafından kirpik köklerine yapıştırıcı sürülerek yapıştırılır. Yapıştırma esnasında göz kapağının kirpik bitimine sıralı şekilde yapıştırılır. Kullanımı ise bir hafta ile 10 gün arasında değişir. Yapıştırıcının güçlü olması ile alakalı olarak dayanma gücüne sahiptir. İyi bir yapıştırıcı ile yapıştırılır ise 2 hafta gözde kalabilirler.
Bütün halde satılan kirpikler ise kişilerin kendi yapıştırabileceği şekilde satılırlar. Bu kirpikler göz kenarına kirpik başlangıcından bitimine kadar olan bölgeye yapıştırıcı ile yapıştırılır. Yapıştırıcı kirpiğin altına sürülür ve kurumadan göz kenarına takılır. Burada kirpiğe sürülen yapıştırıcının gücü çok önemlidir. Güçlü bir yapıştırıcı kullanıldığında 3-7 gün arası gözlerde kalabilir. Yapıştırıcı iyi değil ise gözde bir gece bile duramazlar. Yapıştırıcının etkisi kirpiğin gözde kalma süresini belirler. Bu nedenle kirpik yapıştırıcısını özel almanızı tavsiye ederiz. Kirpikleri alırken paketlerden çıkan yapıştırıcıların dayanma süresi çok daha azdır.
Takma Kirpik Kaç Gün Kullanılır?
Takma kirpik kullanım süresi kirpiğin kalitesine, yapıştırıcının güçlü olmasına ve takan kişinin kirpiği tam yerine takmasına bağlı olarak değişmektedir. Bazı kirpikler sentetiktir ve naylonumsu bir görünümdedir. Kirpiklerde kalma süresi de bu tür kirpiklerin çok azdır. Gözlerde de iyi bir görünüm sağlamaz. Bunun yanında sağlıksızdır ve bakteri üretirler. Göz korneasına ciddi zararlar vermektedirler. Kalitesinden emin olmadığınız kirpikleri lütfen düğün, nişan gibi özel günlerde kullandıktan sonra akşam yatmadan çıkarmalısınız. Bu çok daha sağlıklı bir davranış şekli olacaktır. Uzun güre gözde kalan yada kullanılan kirpikler virüs barındırdıklarından zararlıdır. Kirpik kökleri de hava almadığı için kirpiklerde çok kısa sürede dökülmeler yaşanmaktadır. Kirpiklerinizi çok daha gür göstereyim derken olan kirpiklerinde erken dökülmesine neden olabilirsiniz. Bu nedenle takma kirpik kullanımında kaliteli kirpik kullanmanız ve akşam yatmadan önce temizleyerek çıkarmanızı öneririz. Kirpikleri takmadan önce de alkolle silerek mikrobunu almanız çok önemlidir. Alkol yok ise mutlaka kolonya ile silmelisiniz.
Takma kirpik kullanım süresi kirpikten kirpiğe değişir ve yapıştırıcının kalitesi ve gücü çok önem taşır. Kullanacağınız malzeme göz ile temas ettiğinden kaliteli ürünler kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Hiç yorum yok