Bacaklarda Morarma Kanser Belirtisi mi? | rnc8.org

Bacaklarda Morarma Kanser Belirtisi mi?

Lösemi Belirtisi Morarma

Lösemi Belirtisi Morarma

Bacaklarda morarma neyin belirtisidir, hangi hastalıklar bacaklarda morarma şeklinde kendini göstermektedir? Bacaklarda morarma kanser belirtisi mi sorusu sık sorulmaktadır. Özellikle son senelerde kanser illeti her yeri sarmaktadır. Bir çok kişide yada ailesinde kanser vakası ile karşılaşılmaktadır. Çok can sıkıcı hastalıkların başında gelen kanser bazı belirtiler ile kendini gösterir. Bacaklarda sebepsiz morarma bir çok nedenden dolayı yaşanabileceği gibi kanserin bir belirtisi de olabilir. Lösemi belirtisi morarma ve bacaklarda kırmızı noktalar ciddi bir sağlık sorunudur. Erken teşhis hayat kurtaracağından böyle sebepsiz morarmalar yaşıyorsanız dikkatli olmanız gereklidir.
Lösemi yani kan kanseri kemik iliğinde anormal hücrelerin çoğalması ile kendini gösterir. Beyaz kan hücreleri kan dolaşımını işgal eder ve aşırı derecede çoğalır. Normal kan hücrelerinin de işleyişini bozan ve etkileyen bu durum olarak  ilerleyerek ve  vücutta belirtiler vermektedir.  Bacaklarda ve tüm vücutta sebepsiz morarmalar şeklinde kendini gösterir.
Kan damarlarının zarar görmesi ile morarmalar oluşur ve bu morlukların nedeni trombosit eksikliğinden kaynaklanır. Mavi, mor, yeşil ve sarıya dönük morarmalar ve kırmızı noktalar şeklinde olurlar.
Bacaklarda Morarma Kanser Belirtisi mi?

Bacaklarda Morarma Kanser Belirtisi mi?

Lösemi hastalığında trombosit eksikliği oluşur. Vücutta trombosit eksikliği ise kişilerde aşırı kanamaya neden olurken bir çizik bile durdurulamayan kan kaybı yaşatabilir. Bacaklarda morarma, dişlerde şişme ve kanama bunlar arasındadır. Kırmızı kan hücreleri bu hastalıkta eksilmeye başlar ve bu ciddi sağlık sorunlarının başlamasına neden olur. Morarmaların ardından halsizlik, güç kaybı, baş ağrısı, yorgunluk kendini göstermeye başlar. Kişinin elini kaldıracak hali bazı zamanlarda olmayabilir. Uyumak ve dinlenmek isteği duyan kişiler kendilerine ne olduğunu anlayamazlar. Sağlıklı bir kişi birden bire bu rahatsızlıkları kendinde duyduğunda buna anlam veremez ve kanser hastalığını kendine konduramaz. Bu ancak bu belirtiler ile doktora gidildiğinde yapılan kan testleri ile ortaya çıkar. Kan testleri anormal değişimler göstermektedir. Değerler normal seviyesinde değildir. Doktorlar testlerin sonucunda kanser teşhisini koyar.
Bacaklarda Morarma Neyin Belirtisidir?

Bacaklarda Morarma Neyin Belirtisidir?

Bir yere çarpma yada vurma sonucu morarmalar oluşur. Kan damarları hassaslaşır ve trombosit eksikliği nedeni ile kan aşırı kanama ile morarma oluşturur. Normalde morarmayacak bir durum bile lösemi hastalarında morluklar oluşturur. Cilt yüzeyine yakın olan kan damarları hasar görür ve bir yere değmek yeterlidir. Bu damarlardan akan kan ciltte mor, mavi renklerde morluklar oluşturur. Morlukların iyileşmesi 2 haftayı bulabilir. Bu bölgelere yapılabilecek en iyi şey soğuk uygulamadır. Soğuk kan damarlarının büzüşmesini sağladığı için buradaki kanamayı durdurmada etkilidir. Lösemi belirtisi morarma aynen diğer morluklar gibi acır, ağrır ve onlar gibi renklerde görünür.
Bacaklarda morarma her zaman kanser belirtisidir anlamına gelmemelidir. Bir çok nedene bağlı da morarmalar oluşabilir. Gene de böyle sebepsiz şekilde morarmalar sık sık tekrarlanıyor ise mutlaka doktora gitmenizde fayda vardır.
Bacaklarda yada vücutta morluk oluşması yaşlanma yada kılcal damarları koruyan yağ bezlerinin eksilmesi yada zayıflaması sonucu da oluşabilir. Yaşlı kişilerde sık sık morarma yaşlanma nedeni ile oluşmaktadır. Kan damarları da yaşlanmıştır ve çok çabuk hasar görmektedir. Onları koruyan yağ dokularındaki zayıflıkta buna etken olmaktadır.
Bazı ilaçlar ve kan sulandırıcılar da sık morarmaya neden olurlar. Bu ilaçlar kan damarlarının çabuk hasar görmesine yada patlamasına neden olur. Kan sulandırıcı yada devamlı kullandığınız bir ilaç var ise bunu da doktorunuza danışmalısınız.
Vitamin eksikliğinden kaynaklı morarmalar da çok sık görülen morarmalardandır. Özellikle  B12 vitamini eksikliği, folik asit, C vitamini ve K vitamini eksiklikleri bu tür rahatsızlıklar yapabilir.
Bacaklarda morarma ciddi bir sağlık sorunu da olabilir. Sebepsiz yere vücudunuzda sık sık morarma yaşıyorsanız mutlaka doktora giderek kendinize baktırmalısınız. Tahlillerinizi yaptırarak kesin tanının konmasını sağlamalısınız. Bu ihmal edilemeyecek kadar ciddi bir durumdur.

Hiç yorum yok