Omuz Yırtığı Bitkisel Tedavi | rnc8.org

Omuz Yırtığı Bitkisel Tedavi

Omuzda Kas Yırtılması

Omuzda Kas Yırtılması

Omuzda kas yırtılması bitkisel tedavi evde hastane çıkışı yardımcı tedavi olarak yapılmaktadır. Öncelikle doktor muayenesinden geçmesi ve doktorların verdiği reçeteye uyulması gereklidir. Omuz hastalıklarından en önemlileri arasında olan omuzda kas yırtılması çok dikkat edilmesi gereken hastalıklar arasındadır. Hasta gerekli ihtimamı göstermezse kalıcı sonuçlar doğurabilmektedir. Omuz yırtığı bitkisel tedavi de yardımcı olarak ilaç tedavilerinin sonrasında yapılabilir. Omuz kası yırtılması belirtileri fark ettiğinizde hemen acil müdahale yapılmalıdır. Omuzda kas yırtılması genelde gençlerde düşme yada kaza sonucu yaşlılarda ise yıpranmaya bağlı aşınmalardan kaynaklanmaktadır. Omuzda kas yırtılmasının en önemli belirtisi dıştan başlayıp içe doğru ilerler gibi olan ağrılardır. Omuz hareketleri kısıtlanır ve omuz hareket ettirilemez. Diğer belirtileri ise renginde gözle görülür bir değişim, kızarma, şişme ve kuvvet kaybıdır. Ağrı kolu yukarı doğru hareket ettirmenize izin vermeyecek boyuta çıkabilir. Yanlara daha rahat hareket ettirirken kolu yukarı doğru kaldırırken çok zorlanırsınız. Bazı omuz yırtıkları ameliyatla sonuçlanırken bazılarının geçmesi için ilaç desteği ve fizik tedavi verilmektedir.
Omuz Yırtığı Bitkisel Tedavi

Omuz Yırtığı Bitkisel Tedavi

Omuz kasları konum itibari ile çok önemli bir yerde olup ellerin hareket kabiliyetini sağlamaktadırlar. Bu kaslarda oluşan problem tüm kolu etkilemektedir. Erken tedavi omuz kas yırtıkları için çok önemlidir. Omuz kas yırtılması bitkisel tedavi evde yardımcı olarak yapılabilir. Öncelikle doktorunuzun verdiği ilaç tedavisini uygulamanız gereklidir. Omuz yırtığı bitkisel tedavi ilaç tedavilerinin sonrasında yapılmalıdır.
Omuz manşeti tendomları olarak bilinen yapı zaman içerisinde yıpranarak yırtılmaya da neden olabilir. Bu tür yıpranmaya bağlı yırtıklar yaşlılarda görülmektedir. Genelde gençler de oluşan yırtıklar kazalar sonucu yada spor yaralanmalarında oluşur. Tam kas yırtıklarına ameliyatla müdahale edilirken kısmı kas yırtıklarına ise ilaç tedavisi ve fizik egzersizleri verilmektedir. Fizik egzersizleri bu bölgede ki kasların bir an önce kaynamasını ve kasların kuvvetlenmesi sağlamak amaçlıdır. Gerek görülür ise kortizon enjeksiyonu ile buradaki ağrıların azaltılmasına çalışılır. Kol hareketsiz kalır ise donuk omuz dediğimiz hastalığa yakalanma olasılığı vardır. Donuk omuz da ise hasta kolunu hiç hareket ettiremez hale gelir.
Omuz Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi

Omuz Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi

Omuz kas yırtıklarında öncelikle doktorunuz size yardımcı tedavi amaçlı uygulamalar önerir. Rehabilitasyon, fizyoterapi ve fizik tedavi uygulamaları omuz kaslarını iyileştirmek için çok önemlidir. Bu uygulamalar sırasında dinlenmek ve doktorunuzun önerilerini uygulamak çok önemlidir. Geçmeyen yırtıklar ameliyat edilerek düzeltilebilir. Omuz yırtığı bitkisel tedavi amaçlı yapılan uygulamalar şunlardır:
  • 1 kalp beyaz sabun, 
  • 1 bardak süt,
  • 1 temiz tülbent,
  • 1 su bardağı alkol
Çok eskilerden beridir uygulanan bu yöntem kas yırtıklarının tedavi edilmesinde oldukça faydalıdır. Bir tencereye bir bardak süt koyun ve kaynatın. Kaynayan sütü bir havlu üzerine dökerek omuzdaki ağrılı bölgeye sıcağı sıcağına koyun. Bir beyaz kalıp sabunu rendeleyin ve içerisine alkolü döküp karıştırın. Bu karışımı omuzunuza döküp üzerine temiz bir tülbent yada sargı bezi ile sarın. Bu tedaviyi yatmadan önce yaparsanız sabaha kadar kolunuzda kalması çok faydalı olacaktır.
  • Sirke,
  • Su,
  • 1 su bardak kepek,
  • Tülbent yada sargı bezi,
Bir tencere içerisine kepeği koyun. İçerisine su ve sirkeyi eşit miktarlarda dökerek lapa kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Çok koyulaşırsa içerisine aynı miktarlarda su ve sirke koyun. Hamurumsu bir kıvamda olan kepek lapasını bir tülbent yada sargı bezine dökerek omuzunuzun üzerine sarın. Çok eskilerden beridir yapılan bu yöntemler kasların kaynamasına çok faydalı olacaktır.

Doğal Yağlarla Masaj

Kasların çabuk kaynayabilmesi ve ağrıların geçmesi için ağrı kesici, antibakteriyel ve mikrop öldürücü özelliği olan doğal yağlar uygulanmalıdır.
Lavanta yağı en güçlü ağrı kesiciler arasındadır. Omuzunuzu lavanta yağı ile hafifçe masaj yapıp üzerini temiz bir tülbentle sarabilirsiniz. Bu oradaki ağrının geçmesini sağlarken tahrip olmuş kasların da iyileşmesini sağlayacaktır.
Zencefil Yağı, 
Ada çayı yağı, 
Susam yağı, 
Kekik Yağı, 
Zerdeçal yağı, 
At Kestanesi yağı, 
Çörek otu yağı aynı özeliklerde olup mutlaka akşam yatmadan bol bol sürülüp masaj yapılmalıdır. Kasların kasılmasını önler, gevşetir ve kolay iyileşmesini sağlarlar. Aynı zamanda da mikrop öldürücü özelliklerde olup bu bölgenin iltihaplanmadan çabuk bir şekilde kaynamasına faydalıdırlar.,

Sıcak Soğuk Kompres

Soğuk Kompres
Omuzda kas yırtılması olduğunda burada kas içerisinde bir kanama olmaktadır. Kanama olduğunda kolda kızarma, renk değişimi ve şişme oluşmaktadır. Bu dönemde soğuk kompres uygulaması yapmak gerekir. Ağrıların azalmasında ve kanamanın durmasında faydalıdır. Damarların daralmasını sağlar ve kanamayı durdurmaktadır. Morarmanın da azalmasında faydalıdır.

Sıcak Kompres
Sıcak kompres ilk 48 saatin sonrasında yapılmalıdır. 48 saat içerisinde asla sıcak kompres yapılmaz. Damarların genişlemesini sağlayan sıcak uygulama kanamayı çoğaltmaktadır. Bu nedenle 48 saat sonrasında ağrılar için yapılabilir. Sıcak yada soğuk uygulama havlu yada su torbası ile yapılabilir. Bu uygulamadan sonra ağrı kesici kremler yada ağrı kesici özellikte yağlar sürülebilir. Sonrasında tülbentle yada sargı bezi ile sarılması faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok