İlişki Sırasında Kasılma Tedavisi (Vajinismus) | rnc8.org

İlişki Sırasında Kasılma Tedavisi (Vajinismus)

İlişki Sırasında Kasılma Tedavisi
İlişki Sırasında Kasılma Neden Olur?

İlişki sırasında kasılma tedavisi yani vajinismus tedavisi yüzde yüz başarılı sonuç vermektedir. İlişki sırasında kasılma neden olur ve vajinismus yani ilişkiye girememe hastalığı nedir? Günümüzde bir çok kadında bu sorun yaşanmaktadır. Cinsel işlev bozukluğu da denebilecek bu durum genellikle evlilik sonrası ortaya çıkmaktadır. Bu sorun çıkar çıkmaz çare arayan evli çiftler olduğu kadar yıllarca ilişkiye girmeden bunu saklayan kişiler de vardır. Bir çok evlilik bu nedenle zarar görmüştür. Tedavinin en önemli noktası bu durumu fark edip, kabul ederek çözüm arayışına girilmesidir. İlişki sırasında kasılma tedavisi ancak bu konuda uzman bir doktor ile mümkündür.
Vajinismus çiftlerin ikisini de ilgilendiren, hem erkeğin hemde kadının sorunudur. Bu nedenle de erkeğin eşine yardım etmesi gereklidir. Vajinismus yaşayan kadın erkeği kendine ilişki sırasında yaklaştırmamaktadır. Tam ilişkiye girecekken kadının istem dışı vajinal kasları kasılır ve kadın erkeği kendine yaklaştırmaz. Bu evli çiftler için büyük bir sorundur. Vajinismus evreleri ve farklılıkları vardır. Kimi kadın için bu sadece ilişki sırasında yaşanırken kimi kadında bu sorunu çok daha şiddetli yaşanmaktadır. Kadın doğum doktorunun fiziki muayenesin de bile kasılarak muayeneye izin vermeyen kadınlar vardır. Bu kadının elinde olan bir durum değildir. İstemsizce kaslar kasılır ve kadın ne yapacağını bilemez.
İlişki sırasında kasılma neden olur sorusunun cevabı ise çok değişik sebeplerle olabilir. Kadınlarda önceden olan bir cinsel istismar, tecavüz yada taciz olabilir. Çok yanlış inanışlarla kadın içsel olarak korkabilir. Baskıcı ve otoriter bir ailede yetişen kişilerde çok görülür. Kız çocuklarına cinsel bilgilerin tam olarak verilmemesi  ayıp, günah diye saklanması ile birlikte oluşan yanlış bilgiler, kadınlarda cinsellikte korkular yaratmaktadır. Acıdan ve ağrıdan korkma, kızlık zarını kaybetme endişesi gibi kaygı, korku ve endişelerin  bilinç altında sorun yaratması nedenli olabilir. Bir çok nedene bağlı olan bu durumun her kadında yaşanışı farklıdır.
İlişki Sırasında Kasılma Neden Olur?

İlişki Sırasında Kasılma Tedavisi 

İlişki sırasında kasılma tedavisi yüzde yüz başarılı olan bir tedavi olup, kadının öncelikle bunu fark ederek doktora gitmesi ile mümkündür. Her kadının vajinismusu birbirinden farklı olduğu için tedavi süresi de birbiri ile farklıdır. Kimi kadınlarda sebepler hemen anlaşılıp düzeltilebilirken kimi kadınlarda bir kaç terapi sonrasında anlaşılabilmektedir. Önemli olan bunun altında yatan nedenin bulunması ve bir uzman tarafından buna dokunulmasıdır. Uzman biri ancak altında yatan nedenleri bulabilir ve vücudun bu istem dışı hareketini ancak o tedavi yöntemleri ile düzeltebilir. Bir çok ilimizde vajinismus tedavi merkezleri bulunmaktadır. Vajinismus Tedavisi Ankara ilimizde ikamet edenler ücretsiz ilk danışma ve görüşme randevusuna giderek muayene olabilirler. İlişki sırasında kasılma tedavisinde bir yol haritası belirlenir ve ona uyulur. Öncelikle genital bölge anatomisi hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılırken cinselliğe karşı tutum ve davranış değişikliklerinin oluşması sağlanmaya çalışılır. Ayna tutma egzersizi, kegel egzersizleri, dokunma egzersizleri, bireysel ve eşli parmak egzersizleri uygulanmaktadır. Nefes açma, gevşeme ve rahatlama yöntemleri ile birlikte doktorun belirleyeceği bir yol haritası ile bu sorun tamamen ortadan kalkacaktır.

Hiç yorum yok