Duşakabin Temizliği Vazelin | rnc8.org

Duşakabin Temizliği Vazelin

Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir

Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir

Duşakabin temizliği vazelin kullanılarak çok daha kolay olmaktadır. Duşakabin camı nasıl temizlenir ve duşakabin cam temizliğinde nelere dikkat edilmelidir? Duşa kabinler banyoların artık vazgeçilmezleri halini almıştır. Kimisi cam kimisi de mika olan kabinlerin temizlemesi de çok zordur. Özellikle metal bölümleri zaman içerisinde kararmakta ve paslanmaktadır. Kabinlerin değişimi de oldukça zor ve zahmetlidir. Değişim maddi acıdan külfetten çok işçiliği ve çıkan pisliği ile uğraşması çok zahmetli bir iştir. Bu nedenle elimizdeki kabinlerimizin çok daha uzun ömürlü olabilmesi için yapılması gereken bir kaç küçük önerimiz olacaktır.
Duşakabin cam temizliğinde camlar kirlenmese de banyo sonrası su damlacıkları kaldığı için bu damlacıklar zamanla lekelenme yaparlar. Sularımız kireçlidir ve kireç artıkları banyo camlarında küçük lekelenmeler yaparak camların pis bir görünüm de olmasına neden olur. Banyo için üretilen kimyasallarla temizlediğimizde de kabinin metal kısmının ömrünü kısaltmış oluruz. Elimizde bir bez bu lekeleri çıkarmak için uzun bir zaman harcarız.
Duşakabin Cam Temizliği

Duşakabin Cam Temizliği

Duşakabin cam temizliğinde çok bilinmeyen bir yöntem vardır. Bu yöntem araba camları için satılan araç silecek suyudur. Bu suyu bir fısfıs içerisine koyarak camlarınıza sıkın ve bu suyu ve bezle camlarınızı bir güzel silin. Bundan sonra camlarınız kireç lekesi olmaz. Bu fısfısı arada camlarınıza sıkın ve bir silecek yardımı ile çekerek cam temizliğini arada bir yapabilirsiniz. Çok kolay bir yöntem olan araba cam temizleme suyu ile duşa kabin camı temizliğinden kesin olarak kurtulmuş olursunuz.
Araç silecek suyunu ayrıca banyolardaki aynalara da sıkarak aynaların hemen kirlenmemesini sağlarsınız. Bu silecek suları özel olarak kayganlaştırıcı ve hemen kir tutmama özelliğine sahiplerdir. Fısfıs ile aynalarınıza sıkın ve aynaları pamuklu bir bez yardımı ile silin. Banyo neminden eskisi gibi etkilenmediğini göreceksiniz. Bu şekilde aynalarında ömrü uzamış olur. Fiyatı da çok ucuz olan araba silecek suları aynı zamanda da çok uzun ömürlüdür.
Bir diğer cam temizleyici de bılaşık makinesi parlatıcısı olarak satılan sudur. Bu suyu da fıs fıs içerisine koyarak aynı işlemi yapabilirsiniz. Duşa kabin camlarının  parıl parıl parlamasını sağlar. Kireç lekelerini temizler ve kireç lekesi olmasını önler.
Duşakabin Temizliğinde Vazelin

Duşakabin Temizliğinde Vazelin

Duşakabin temizliğinde vazelin kullanmak da bir diğer kesin ve kolay yoldur. Duşa kabin metal kısımları zamanla pislenir, kir tutar ve paslanmaya başlar. Oysaki temizlediğiniz kabin metallerinin hareket eden kısımlarına vazelin sürerseniz hareket kabiliyetini artırır ve bu kısımların pislenmesini önlemiş olursunuz. Özellikle sürgülü olan yerdeki hareket kabiliyetini arttırır ve bu kısımların kirlenmesini ve kararmasını önler. Ayrıca metal kısımları bir beze süreceğiniz vazelin ile silerek parlamasını ve kir tutmamasını önlemiş olursunuz. Özellikle vazelin çok iyi bir leke çıkarıcıdır. Zor lekeleri vazelin sürerek temizlemek duşa kabininizin ömrünü uzatacaktır.
Musluklarınız ve fıskiyeniz içinde vazelini bir beze sürün ve bu metalleri onunla ovarak temizleyin. Temizlenmesi kolaylaşırken ömrü de uzayacaktır. Kireçlenmiş olan musluk ve metal aksesuarlar bu şekilde nemden de korunmuş olur. Aynı zamanda parıl parıl parlayacak ve çok da güzel duracaktır.
Duşakabin Cam Temizliği

Duşakabin Temizliğinde Sprey

Sirkeli bir suyu fısfısın içerisine koyun ve bu su ile lekelenmiş fayans, duşa kabin camı, musluk gibi tüm yüzeyleri temizleyebilirsiniz. Sirke çok iyi bir leke çıkartıcı olduğu kadar mikrop öldürücü özelliğe de  sahiptir. Her evde bulunan sirke temizlikte çok faydalı bir sıvıdır. Kötü bir koku bıraktığı için çok kullanılmasa da lekeler için çok faydalıdır. Ev temizliğinde de özellikle yerleri silmekte çokça kullanabilirsiniz. Lekelere sıkın ve bir bez ile ovarak silin.
Duşakabin cam temizliğinde çekçek çok kullanılan bir alettir. Çekçeği duşa kabinin yakınında bir yere koyarsanız duş sonrası kalan suların leke bırakmasını onunla önleyebilirsiniz. Çekçek yardımı ile hemen duşa kabin camındaki suyu silin ve sabun ve su artıklarının kalmasını önleyin. Fısfıs yardımı ile de temizliğini hemen yapabilirsiniz. Bu sayede duşa kabin temizliği için artı bir zaman harcamamış olursunuz.
Karbonat bilinen en iyi leke çıkarıcılardandır. Su ve limon suyu ile birlikte nereyi ovarsanız oradaki lekeleri hemen çıkararak beyazlatır. Duşa kabindeki zor lekeleri bir kaseye koyduğunuz karbonatın içerisine sıkacağını yarım limon suyu ile elde ettiğiniz macun kıvamındaki malzeme ile çıkarabilirsiniz. Musluk, fayans, duşa kabin gibi malzemelerdeki zor lekeleri karbonatlı bu karışım ile ovarak temizleyin ve durulayın. Çok faydalı olan bu karışım sizi zor lekelerden kurtaracaktır.

Hiç yorum yok