Civanperçemi Rahim Ağzı Yarası Tedavisi | rnc8.org

Civanperçemi Rahim Ağzı Yarası Tedavisi

Rahim Ağzı Yarası

Rahim Ağzı Yarası

Civanperçemi rahim ağzı yarası tedavisinde çok faydalı bitkilerden biridir. Rahim ağzı yarası  pek çok kadında zamanla oluşan ve ancak doktor muayenesinde belli olan bir rahatsızlıktır. Bir tür enfeksiyonla başlayan bu yara zamanla rahim ağzını kaplayarak yayılır. İleri durumlarda rahim içini de sarabilen yara tedavi edilmez ise pek çok soruna neden olur. Erken teşhis ancak düzenli gidilen kontrollerde ortaya çıkar. Rahim ağzı yarası doğumla yada yaşla alakalı bir durum değildir. Her yaştan kadında oluşan bu rahatsızlık doğum yapıp yapmamayla da alakası yoktur. Rahim ağzı yarası belirtileri diğer kadın hastalıkları ile aynı şekildedir.
Kadın hastalıkları uzmanının vajinal muayene sonucu teşhis ettiği rahim ağzı yarasının tedavisi yakılarak yada dondurularak yapılır. İlaç ve fitil tedavisi ile buradaki iltihap kurutulma çalışılır. Yakarak ve dondurarak yapılan tedavi sonrasında yara küçültülür ve yayılması engellenmiş olur.

Rahim Ağzı Yarası Belirtileri

  • Yoğun akıntı ve bazen kokulu akıntı yapar,
  • Adet kanamasının uzaması ve ara lekelenmeler oluşturur,
  • Kanamalarda çokluk,
  • Kasık bölgesinde oluşan ağrı,
  • İdrar yaparken yanma
  • Evli kadınlarda ilişki sırasında kanama, acıma ve ağrı yapar.


Rahim Ağzı Yarası Tedavisi

Teşhis muayene ile konur ve smear alınarak yara üzerindeki hücrelerin durumuna bakılır. Bu hastalık en çok enfeksiyonlarla görülür. Sık ilişkiye girmek ve temizlik şartlarına uymamak oluşma nedenlerden biridir. İç çamaşırı temizliği, genital bölge temizliği, tuvalet temizliği, tampon uygulamaları gibi dikkat edilmeyen durumlar da rahim ağzı yarası nedenlerindendir.
Yara yakma ve yara dondurma işlemi ise tedavide uygulanan yöntemlerdendir. Yara yakmada kalem şeklinde bir aletle yaraya elektrik akımı verilir ve yara dağlanarak yakılır. Bu uygulama sonrası yara da akıntı ve kanama bir kaç hafta kadar olur. Bu uygulama sonrası ilaç tedavisi de verilerek yaranın iyice geçmesi sağlanır.
Dondurma işleminde ise yara  sıvı karbondioksit veya azot yardımı dondurularak tedavi edilir. İşlem bir kaç dakika sürmekte ve çok basit yapılmaktadır. Uygulama sırasında acı ve ağrı olmaz. İyileşme süresi bir kaç hafta olabilir. Bu uygulamada da hafif kanama ve lekelenme bir kaç hafta olabilir.
Civanperçemi Rahim Ağzı Yarasına İyi Gelir mi?

Civanperçemi Rahim Ağzı Yarasına İyi Gelir mi?

Civan perçemi bitkisi tam bir rahim temizliği yapmaktadır. Özelliği kadın hastalıklarının hepsine iyi gelmesidir. Rahim içerisinde oluşan yaralar ve enfeksiyonlar için çok kullanılır. Kist ve miyomların tedavisinde de kullanılan bitki iltihabı kurutur, kistleri küçülterek yok eder, miyomların küçülmesini sağlar, adet kanamalarının düzene girmesini sağarken tam bir adet söktürücüdür. Rahim içerisini temizlediği için adet kanamasının gelmesini sağlar. Hamilelerde kullanımı sakıncalıdır. Rahimi temizleme özelliğine sahip  bir bitki olması nedeni ile bebek düşüklerine neden olabilir. Hamilelikte bu yüzden kullanımı sakıncalıdır. Civan perçemi şifalı bitkilerin en başında gelen tadı acı içimi kötü ama şifası çok fazla olan bir bitkidir.
Civanperçemi Rahim Ağzı Yarası

Civanperçemi Rahim Ağzı Yarası

Civan perçemi çayı demlenerek içilir ve şifalanılır.
  • 1 fincan sıcak su
  • 1 tutam civan perçemi
Bir fincan sıcak su içerisine bir tutam civan perçemi atılır ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Bu şekilde civanperçemi rahim ağzı yarası tedavisinde sabah akşam birer fincan içilir. Düzenli içilir ise antibiyotik görevi görerek vücuttaki tüm iltihabı da temizler. Tadı acı olduğundan içemezseniz içerisine bal ve limon sıkarak da tatlandırabilirsiniz. Sadece bu hastalık için değil tüm kadın hastalıklarında şifalıdır. Özellikle tam bir rahim temizliği yaptığı için adet söktürücü bitkilerin başında gelmektedir. Antiseptiktir ve mikrop öldürücü özelliği vardır. Tüm yaralara çayı demlenerek elde edilen su sürülür ise yara temizlenir ve iyileşir.

Civan perçemi Oturma Banyosu

Rahim ağzı yarası olan kişiler özellikle bir leğen sıcak su içerisine civanperçemi atarlar ve 10 dakika kadar suya bitkinin etken maddelerini vermesi beklenir. Bu su içerisine oturulur ise yara bu suyu ile çok daha çabuk iyileşir. Sadece rahim ağzı yarası için değil basur tedavisinde de bu şekilde kullanılmaktadır. 10 dakika kadar bu suda oturmak yeterlidir.

Hiç yorum yok