Boyun Düzleşmesi Ağrıları Nerelere Vurur? | rnc8.org

Boyun Düzleşmesi Ağrıları Nerelere Vurur?

Boyun Düzleşmesi Ağrısı

Boyun Düzleşmesi Ağrısı

Boyun omurlarının öne doğru kayması sonucu olağan duruş sisteminin bozulmasına boyun düzleşmesi denir. Boyun omurları baş bölgesini dengede tutmaya yarar. Boyun omurları C şeklinde bir kıvrıma sahiptir ve alt kısmı gövdeden başlayan omurlar başın arkasına birleşir. Boyun düzleşmesinde kıvrımlı olan hat düz bir hal alır ve baş öne doğru gelir. Boyun düzleşmesi ağrısı ise omurların içerisindeki disklerin tahribatı sonucu yaşanmaktadır. Boyun düzleşmesi ağrıları nerelere vurur, bu ağrılar neden yaşanır?
Omurlar iskelet sistemimizi oluşturan küçük kemik parçalarıdır ve her omur arasında yastık görevi gören diskler vardır. Bu diskler omurların birbirine değerek aşınmasını önlerler. Vücut için çok önemli olan diskler hareket kabiliyetimizde bize esneklik kazandırır. Omurların düzleşme sonucu yerleri öne doğru değiştiği için diskler zaman içerisinde yıpranarak aşınır ve bazı diskler arasında zamanla fıtıklar oluşur. Boyun düzleşmesi sonucu en çok boyunda kireçlenme yaşanmaktadır. Boyun omurlarının hareket kabiliyetini azaltan bir çok sorun zaman içerisinde boyunda ilerleyerek çoğalmaktadır. Boyun düzleşmesi aynı zamanda yoğun ağrılara neden olur. Ağrıların nedeni ise boyun içerisinden geçen sinirlerdir. Tüm vücudun sinir sistemi beyinden vücuda dağılırken boyundan geçmektedir. Burada sinirlere uygulanan baskı sonucu yoğun ağrılar yaşanır. Boyunda hangi sinire baskı var ise o sinirin görev yaptığı organda yoğun ağrılar yaşanır.
Boyun Düzleşmesi Ağrıları Nerelere Vurur

Boyun Düzleşmesi Ağrıları Nerelere Vurur

Boyun düzleşmesi genelde çok uzun bir sürede yavaş yavaş ilerler. Fark edilmesi aslında çok kolaydır. Boyun bölgesinde oluşan ağrılar ve duruş bozukluğu belirtileri arasındadır. Tedavisi yapılmayan boyun düzleşmesi ilerler ve fıtık, kireçlenme gibi bir çok soruna da neden olur. Boyun düzleşmesi sonucu ellerde his kaybı ve uyuşma ise ileri boyun düzleşmesi belirtilerindendir. Boyun omuru çok hassas bir yapıya sahip olup beyne giden kan damarlarının geçtiği merkezdir. Burada oluşan rahatsızlıklar, baskılar sonucu beyne yeterli kan gitmemesine neden olur. Birden bire değil ama uzun zaman sonucu beyin rahatsızlıkları oluşmasına neden olur. Özellikle unutkanlık ve şiddetli  baş ağrısı gibi şikayetler zamanla oluşmaktadır. Nörolojik rahatsızlıkların yanında kulak çınlaması, duymama gibi kulak bölgesinde de rahatsızlıklar oluşmasına neden olur. Mide, karaciğer, böbrek ve kabızlık gibi bağırsak sorunlarının da ilerlemiş dönemlerde başlamasının nedeni boyun düzleşmesi rahatsızlığıdır. Peki boyun düzleşmesi ağrıları nerelere vurur?
Boyun Düzleşmesi Baş Döndürür mü?

Boyun Düzleşmesi Baş Ağrısı Yapar mı?

Özellikle baş ağrısı boyun düzleşmesi ağrılarının en çok görüldüğü ağrılardandır. Bu ağrı şekli enseden başa doğru vuran ve bir türlü geçmeyen ağrılardır. Düzleşme sonucunda diskler sinirlere baskı yapar ve bu baskı yer değiştirmediği sürece ağrı devam eder. Kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar ağrıların bir müddet geçmesini sağlarlar ama ilaçların etkisi geçtiğinde sorun yeniden başlar. Mutlaka rahatsızlığın tedavisi ağrıların geçmesi için şarttır. Boyun düzleşmesi ağrılarının geçmesinde en etkili yol fizik tedavi ve boyun düzleşmesi egzersizleridir.
Boyun Düzleşmesi Baş Ağrısı Yaparmı?

Boyun Düzleşmesi Baş Döndürür mü?

Boyun düzleşmesi ilk zamanlarda değil ama ilerledikçe baş dönmesi ve denge kaybı gibi sorunlar yaşanmasına neden olur. Yürürken düz yürüyememe, zihinde bulanıklık, sersemlik gibi sorunların kaynaklanmasına neden olur. 
Boyun Düzleşmesi Sırt Ağrısı Yaparmı?

Boyun Düzleşmesi Sırt Ağrısı Yapar mı?

Boyun düzleşmesi boyna yakın olarak sırtta ciddi ağrılar yaşanmasına nedendir. Sırt ağrıları çok oturulduğunda, aşağı doğru çok bakıldığında çok daha şiddetli ağrır. Sırtın sağ yada sol yada her iki tarafında da yoğun ağrıların nedenidir. Özellikle hareketsiz yada çok ayakta kalmak gibi nedenlerle bu ağrılar daha da şiddetlenir. Omurlar ve diskler omur iliğe baskı yapar ve omur ilik içindeki sinirler bu durumdan kötü etkilenirler. Boyun düzleşmesinin tedavilerinden olan su terapisi denen  Hidroterapi tedavisi bu ağrıların geçmesinde çok faydalıdır. Boyun bölgesi sıcak tutulmalı, rüzgardan ve soğuktan korunmalıdır. Yoğun ağrıların yaşandığı dönemlerde kas gevşetici kremlerle boyun ve sırt bölgesi ovularak masaj yapılmalıdır. Her gün mutlaka boyun düzleşmesi egzersizleri yaparak boyun kasları ve omurlar esnetilmelidir.
Boyun Düzleşmesi Kol Ağrısı Yapar mı

Boyun Düzleşmesi Kol Ağrısı Yapar mı?

Kol bölgesine giden tüm sinirler boyundan geçmektedir. Ellerin, parmakların hareketleri bu sinirlere bağlıdır. Kolda uyuşma, karıncalanma ve parmaklarda his kaybı yaşanmasına neden olur. Düzleşme zamanla ilerlediği için eğer tedavisi yapılmaz ise bu his kaybı, uyuşma çok daha ilerler ve son çare olarak ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyat kararı çok zor verilen bir karar olup genelde doktorlar öncelikle fizik tedavi ile bunu iyileştirmeye çalışırlar. Ellerde yaşanan his kaybı ile elimize aldığımız eşyaları kaldıramaz ve düşürürüz. Kola vuran ağrı şiddetlenir, bazen kolda yanmalar olur. Ağrı kesici kremler ile boyun bölgesi bol miktarda ovulmalı ve mutlaka boyun düzleşmesi ilerlemeden tedavi olunmalıdır. Tedavide boyun düzleşmesi tam olarak geçmese de ilerlemesi durdurulur. Yapılan egzersizler ile hasta çok daha rahat ve ağrısız bir hayat sürebilir. Fizik tedavi yöntemleri ile hastalardaki his kaybı, ağrı ve uyuşma gibi şikayetler giderilirken çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Boyun Düzleşmesi Kulak Ağrısı Yaparmı

Boyun Düzleşmesi Kulak Ağrısı Yapar mı

Boyun düzleşmesi başlarda önemsenmeyen fakat ilerlediğinde de baş edilmesi zor bir hastalıktır. Boyun düzleşmesi çok şiddetli kulak ağrılarına da neden olur. Boyun bölgesi ve yakın tüm organlar bu düzleşmeden etkilenir. Boyun kasları düzleşme neticesinde ağrılardan dolayı gerilerek ilerleyen dönemlerde kemiksi bir hal alır. Boyunlarda oluşan kulunç denen durumda bundan dolayı yaşanmaktadır. Kulaklarda sadece ağrı değil duymama sorununa da neden olur. Baş olması gereken yerde değildir ve bu zamanla olduğu için tahribatta zamanla oluşur. Ağrılar başladığında ise düzleşme çoktan ilerlemiştir.
Boyun Düzleşmesi Mide Bulantısı Yaparmı?

Boyun Düzleşmesi Kulak Çınlaması Yapar mı?

Kulaklarda yavaş yavaş bir çınlama sesi başlar ve doktora gidildiğinde kulak yapısında bir sorun görülmez. Ancak boyun düzleşmesi ciddi kulak çınlaması yapmaktadır. Sadece kulak çınlaması değil bir çok organın da bozulmasına neden olur. Boyun için yapılan tedavi sonrasında kulak çınlamasında bir rahatlama sağlanır.

Boyun Düzleşmesi Mide Bulantısı Yapar mı?

Baş dönmesi, mide bulantısı, zihin karışıklığı, kendini bir işe verememe, konsantrasyon eksikliği gibi bir çok sorun yaşanmasına neden olur. Mide sorunlarının başlıcaları ise midede şişkinlik, kabızlık, nefes alamama, sindirim sisteminde bozulmalar ve gaz sancılarıdır. Bağırsak sisteminin bozulmasına da neden olmaktadır. Mide bulantısının çok olduğu dönemlerde öncelikle boyunu rahatlatacak egzersizler yapılmalıdır. Boyun esnetilmeli ve sinirlere oluşan baskı azaltılmalıdır. Boyun sonrasında kas gevşeticilerle ovularak sıcak tutulmalıdır. Sıcak su ile banyo yapmak boyun kaslarının gevşemesine yardımcı olmaktadır.

Hiç yorum yok