Bel Fıtığına Yürüyüş İyi Gelir Mi? | rnc8.org

Bel Fıtığına Yürüyüş İyi Gelir Mi?

bel fıtığına yürüyüş iyi gelir mi

Bel Fıtığı Olan Yürüyüş Yapabilir Mi?

Bel fıtığına yürüyüş iyi gelir mi, Bel fıtığı olan yürüyüş yapabilir mi gibi sorular fıtık rahatsızlığı çeken bir çok kişi tarafından sorulur. Bel ağrıları çeken kişiler çok ayakta kalamaz, çok ağır sporlar yapamazlar. Bel fıtığı çok ağrılı olan bir hastalıktır. Özellikle tutulma dönemleri insan kilitlenerek hareket bile edemez. Bu ağrıyı çekmeyen kişiler ağrının şiddetini anlayamazlar.
Bel fıtığı bel omurları arasındaki disklerin zarar görerek dışa doğru taşmasına denmektedir. Bu disklerin zarar görerek sinirlere baskı yapması sonucu ise yoğun ağrılar oluşur.  Bel fıtığının başlıca nedeni ise strestir. Sinirlendiğimiz, üzüldüğümüz zaman sinirler gerilir ve yapılan en ufacık işler bile fıtık oluşumuna neden olabilir. Ağır kaldırmak, beli zorlamak zamanla buradaki omurların tahribatına neden olur. Bir çok insan da bel fıtığı vardır. Uzun yıllar bu ağrılarla yaşayan kişiler ise artık bacak sinirlerine baskı sonucu eğer güç kaybı yaşıyorlar ise ameliyat olarak kurtulmaktadır. Ameliyatla artık fıtık çok kısa sürede alınsa da ameliyat sonrası da bel kaslarını kuvvetlendirmek ve kendinizi çok iyi korumak zorundasınız. Ameliyat noktasına gelmemiş fıtıklar için ise yapılabilecek en iyi şey bel kaslarını kuvvetlendirmektir. Bel kasları omurları saran dokudur ve kaslar ne kadar kuvvetli olursa bel o kadar kuvvetli olur. Bu nedenle bel fıtığı için bel kaslarını kuvvetlendirecek egzersizler yapmak şarttır. Bel fıtığı olan yürüyüş yapabilir mi soru su tam bu noktada cevaplanıyor. İyi gelmez olur mu hiç? Bel fıtığına en iyi gelen egzersiz hafif yürüyüşlerdir.
Bel Fıtığı Olan Yürüyüş Yapabilir Mi?

Bel Fıtığına Yürüyüş İyi Gelir Mi?

Bel fıtığına yürüyüş iyi gelir mi sorusu başlıklı yazımızda en iyi gelen spor yürüyüştür demeliyiz. Yüzme ve plates de bel fıtığı hastaları için önerilmektedir. Özellikle su içerisinde kalmak bile bel omurlarının arasının açılmasına neden olur. Bu da kişinin rahatlaması demektir. Ama her kez yüzmeye gidemeyebilir. Yürüyüş ise hepimizin çok rahatlıkla  yapabileceği bir egzersizdir. Hafif kendimizi yormadan yürümek bel fıtığına çok iyi gelir. Bu yürüyüşü soğuk havalarda, klimalı ortamlarda yapılmamalıdır. Bel sıcak tutulmalıdır. Çünkü soğuk ve klimalı ortamlar bel kaslarında gerilmeye ve dolayısı ile ağrıya neden olur. Yürürken rüzgardan ve soğuktan beli koruyarak hafif tempoda yürüyüşler yapmalısınız.
Her gün düzenli yapılan yürüyüşler ile ağrıdan kurtulmanız mümkündür. Yapılan germe ve esnetme hareketleri ile ise bel kaslarının kuvvetlenmesi de sağlanabilir. Kendinizi stresten ve sıkıntıdan uzak tutmanız aslında bel fıtığı tedavisi için en önemli şeydir. Bel ağrıları stresli iken çok daha fazla olur. Sinirler gerildiği için fıtık çok daha ağrı yapar. Ağır kaldırmamak ve kendini yormamak da alınacak önlemler arasındadır.

Hiç yorum yok