Bebeklerde Pişik İçin Vazelin | rnc8.org

Bebeklerde Pişik İçin Vazelin

Bebeklerde Pişik İçin Vazelin

Vazelin Pişik

Vazelin pişiğe iyi gelir mi sorusunun net cevabı evet hemde çok iyi gelmektedir. Bebeklerde pişik için vazelin pişik kremleri arasında en iyisidir. Kullanım kolaylığı ve pişiği tamamen geçirdiği için özellikle bebeklerde pişik sorununu geçiren en etkili kremdir. Sadece bebek pişiklerinde değil yetişkinlerde de tüm pişik sorunlarında kullanılabilir. Vazelin yara ve yanık tedavilerinde kullanılan kremlerin içerisinde bulunan ve tedavi edici özelliği olan bir kremdir. Bir çok güzellik kreminin içerisinde de bu özelliği ile mevcuttur. Cildi besler ve antiseptik özelliği ile tedavi eder.
Özellikle son yıllarda bebeklerin kullanımı için üretilen vazelinin içeriğin B5 ve E vitamini ile zenginleştirilmiştir. Bebeklerin ayak, el, popo, yüz ve tüm vücudun da gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır. Vazelin tüm Dünya'nın yüzyıllardır  kullandığı en etkili  yara kremi ve bir çok kremin de ana maddesidir. Kadınların kırışık önleyici kremlerinin içeriğinde bile kullanılmaktadır. Sivilce problemleri için dahi kullanılan vazelin pişik tedavisinde  de çok etkilidir.
Vazelin Pişiğe İyi Gelir mi?

Vazelin Pişiğe İyi Gelir mi?

Pişik bebekler için özellikle çok can sıkıcı bir durumdur. Bir çok anne bebeği pişik olduğunda ne yapağını bilmez ve ne kullanırsa kullansın tam anlamı ile çözüm bulamaz. Bebek kaka yaptığında hemen altı değiştirilir. Islak mendille silinse bile annelerin içi rahat etmediği için su ile yıkanır. Ne yarsanız yapın gene de bebeklerde pişik olur. Bunun nedeni nedir?
Aslında pişik bebek kakasından dolayı oluşmaktadır. Bebeğimizin hassas cildi kaka içerisindeki asitler tarafından hasar görmekte ve pişik denilen yaralar oluşmaktadır. Bebek kaka yaptığı zaman kaka içerisinde bulunan mantar ve asitler deriye yerleşirler. Pişik önleyici kremler buraya sürüldüğünde deriyi tedavi ederler. Fakat bebeğiniz yeniden kaka yaptığı zaman deri bu mantarları ve asitleri yeniden aldığı için pişik hemen aktif hale gelir. Sürülen pişik kremlerinin de bu yüzden etkisi bebek kaka yapana kadar sürebilir.

Bebeklerde Pişik İçin Vazelin

Bebeklerde pişik için vazelin pişik tedavisinde yarayı iyileştiren en etkili kremdir. Yara tedavi edici özelliği ve antiseptik özelliği ile yarayı iyileştirir. Daha da önemlisi ve diğer kremlerin yapamadığı şey ise vazelin pişiği önler. Bu tüm kremlerden vazelini ayıran noktadır. Vazelin pişiği nasıl önler?
Vazelin mineral yağlardan oluşur ve sürüldüğü yerde deri tarafından çekilir. Bunun yanında deride bir yağ tabakası oluşturur. Bu çok ince yağ tabakası deri ile kaka arasında bir set gibidir. Bu mineral yağlardan oluşan tabaka sayesinde kaka içerisindeki asitler ve mantarlar deriye değemezler ve yeniden pişiği aktif hale getiremezler. Bu nedenle de pişik oluşturamazlar. Vazelin bu özelliği ile pişik önleyici en iyi kremdir. Vazelin içerisindeki mineral yağlar suda erimezler ve okside olmadıkları için bebek cildini besler ve tedavi ederken dışarıdan gelen çiş ve kaka bebek poposuna değemez. Sadece popoda oluşan değil tüm cildinde oluşan pişikler için de kullanılır. Vazelinin bebekler için üretilenini kullanabileceğiniz gibi normal olarak satılan orijinal olanını da kullanabilirsiniz.
Pişik olan yer su ile iyice temizlenir ve bebeklerde pişik için vazelin sürülür. Bebek kaka yaptığında kaka temizlenir ve cilt temizken gene vazelin sürülerek bu yağ tabakasının bebeğin cildinde olması sağlanır. Hem yara iyileşir hemde bu sayede bebeğin cildi kaka ile temas etmez. Bebek pişiğine kesin çözüm bu şekilde sağlanır. Tüm cildi için aynı yöntem uygulanır.
Vazelin Egzama

Vazelin Egzama

Bebeklerin bir çoğunda genetik olarak egzamaya yatkınlık mevcuttur. Araştırmalar da vazelinin genetik olarak egzamaya yatkınlığı olan bebek cildine sürüldüğünde egzamanın aktif hale gelemediğini ortaya çıkarmıştır. Bebeklerde vazelin sürülmeden önce çıkan egzama şikayetlerinde ise vazelin sürülmelidir. Egzamanın vazelin sürüldüğünde gün geçtikçe kaybolduğu ve yeniden pasif duruma geldiği gözlenmiştir. Bebek derisi çok hassastır. Egzama bebek derisini pul pul döker ve bebek cildinde kaşıntıya yol açar. Bu nedenle genetik yapınızda egzama var ise bebeğinizi bu hastalıktan korumak için vazelin kullanabilirsiniz. Vazelin sürerek egzamalı deriyi iyileştirdiğiniz gibi egzamanın yeniden pasif hale geçmesini de sağlayabilirsiniz. Sadece bebekler için değil büyükler için de kullanılabilir. Bebeklerde pişik için vazelin kullanıldığı gibi egzaman ve mantar sorunu için de kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok