Yeşil Çayın Zararları | rnc8.org

Yeşil Çayın Zararları

yeşil çayın zararları
Sağlık uzmanları, yeşil çayın yüksek tansiyonlu hastalara zarar verebileceği konusunda uyarıyor. Japon bilim adamlarının en son araştırması, yeşil çayın Nadolol gibi tansiyon ilaçlarının etkisini azalttığını gösteriyor. Yapılan testlerde, tansiyon ilacı kullanan ve aynı zamanda yeşil çay içen kişilerin kanında, ilacın etkisinin önemli ölçüde azaldığı tespit edildi.

Yeşil Çay İlaçların Etkisini Azaltıyor

Uzmanlar yeşil çayın zararlarından birininde, bazı bitki çaylarının ve greyfurt gibi meyvelerin, kimi ilaçların etkisini azalttığını söyleyerek uyarıda bulundular. Bu ilaçlardan biri de, “beta bloker” içeren tansiyon hapları. İçilen yeşil çay, bağırsakların içindeki zarda yer alan ve ilacın hücrelere taşınmasını sağlayan dokuyu olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlara göre iki bardak yeşil çay bu etkiyi göstermeye yetiyor. Diğer bütün çayların aynı etkiyi gösterip göstermediği henüz bilinmiyor.


Yeşil Çay Nasıl İçilmeli

Aslında yeşil çayın sağlığa birçok yönden yararlı etkileri olduğu biliniyor. Yeşil çay, az işlenmiş olduğu için daha yüksek oranda antioksidan içeriyor. Uzmanlar, yeşil çay içmek isteyen hastalara, çay ile ilaç alımı arasında en az dört saatlik bir süre bırakmalarını tavsiye ediyor.

Hiç yorum yok