Sigarayı Bırakmanın Beş Yolu | rnc8.org

Sigarayı Bırakmanın Beş Yolu

İngiltere Sağlık Kurumu NHS, sigarayı bırakmayı çok fazla isteyenler için beş maddelik bir liste hazırladı.
sigarayı bırakmanın beş yolu

İşte sigarayı bırakma konusunda uzmanların tavsiyeleri

1. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sigarayı Bıraktırma Poliklinikleri vede Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan mutlaka destek alın. Bu konuda bir uzmandan destek almak, sigarayı bırakma olasılığınız tam dört kat artıyor.

2. Sigarayı bırakma sebeplerinizi bir kağıda yazın ve her zaman görebileceğiniz bir yere yapıştırın.

Yaşınızın veya kaç yıldır sigara kullandığınızın hiç önemi yok, sigarayı bırakır bırakmaz kendinizi çok daha fazla sağlıklı ve kesinlikle zinde hissedeceksiniz. Hatta sigarayı bırakmanın ciddi faydalarını, neredeyse anında hissetmeye başlayacaksınız.

Kalbiniz, kısa zamanda vücudunuza çok daha kolay şekilde ve daha fazla kan pompalamaya başlayacak. Bu da daha fazla oksijen ve sağlık anlamına geliyor. Sigarayı bıraktığınızda nefes alış verişinizin çok daha iyileştiğini,hatta daha az nezle ve gribe yakalandığınızı ve çok daha rahat spor ve egzersiz yapabildiğinizi göreceksiniz.

3. Sigara içmediğiniz zamanları hatırlayın.

Daha önce sigara içmemek için ne yapıyordunuz? Kendi tecrübelerinizden faydalanmaya çalışın.

4. Bıraktığınız sigaraların parasıyla kendinize güzel hediyeler alın.

Her gün içtiğiniz sigaranın yıllık toplam sigaranın size maliyetini hiç hesaplamak aklınıza geldi mi? Ne kadar fazla para tasarruf ettiğinizi görünce inanamayacaksınız. Düşünün ki, günde 20 sigara içiyorsanız, bu yılda 7300 sigara eder.

Buna göre, en ucuz sigara markasını kullansanız bile sigaraya her yıl 2190 TL harcıyorsunuz demektir. Bu para size, harika bir yaz tatili yaşatabilir.

5. Sigarayı bıraktıktan sonra da bu dört maddeyi aklınızda tutmaya çalışın.

Sigara aklınıza geldikçe bunu erteleyin. Bol su için, kendinizi farklı iş ve eğlencelerle oyalayın ve derin nefes alın. Uzmanlar, sigarayı bırakmanın olumlu etkilerinin neredeyse anında hissedilebildiğine, bu etkilerin uzun soluklu yani sürekli olacağını ve çok geniş kapsamlı olduğuna dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok