Peditus Grip Soğuk algınlığı Şurubu | rnc8.org

Peditus Grip Soğuk algınlığı Şurubu


Çocuklarda Grip ve Soğuk algınlığı İlacı Peditus

Hastalıklar her zaman zor, acı verici ve dolayısıyla keyif kaçırıcıdır. Özellikle bebek ve çocukların hastalanması yalnızca onları değil, anne ve babaları da psikolojik olarak olumsuz etkiler. Sürekli hareket halinde ve mikroplara çok açık olan bebekler ve çocuklar, anne ve babaları tarafından ne kadar dikkat edilse de çok kolay hastalanabiliyor. Özellikle hava koşullarının çok sık değiştiği ve salgınların arttığı dönemlerde çocukları nezle ve gripten korumak bir hayli zorlaşıyor. Hem çocukları hem de yetişkinleri bu hastalıkların yol açtığı semptomlardan kurtaracak olan Peditus şurup, çocuk doktorları ve aile hekimleri tarafından sık reçetelenen ilaçlar arasındadır.  Peki Peditus Şurup Nedir? Detaylı bakalım.
peditus grip soğuk algınlığı şurubu

Çocuklar için Peditus

Bu şurup nezle, grip ve alerjik astım gibi üst solunum hastalıklarının yol açtığı eklem ağrısı, baş ağrısı, ateş, öksürük, burun tıkanıklığı, balgam gibi sorunları tedavi edici etkilere sahiptir.
İlacın çocuklar önerilen kullanım dozu 3 yaşına kadar günde 3 kez yarım ölçek, 3 ile 6 yaş arasında günde 3 kez 1 ölçek, 6 yaş ve üzerinde her 4 saatte bir 1 ölçek şeklindedir.

Yetişkinler için Peditus

Yaygın olarak çocuklar için kullanılsa da yetişkinlerde de hızlı iyileşme sağladığı söylenen de aynı Peditus şuruptur. Elbette hangi yaşa kullanıldığına göre kullanım dozu ve sıklığı farklılık göstermektedir. Yetişkinlerde günde 4 saatte bir 2 ölçek şeklindedir. Yüksek ateşin 3 günün üzerinde sürmesi tehlikeli olabilir. Bu ilacın kullanımında da 3 günden uzun ve 39.5 derecenin üzerindeki ateşli hallerde ve aksi belirtilmediği takdirde ateşsiz halde 5 günden sonra kullanıma devam edilmemesi gerekmektedir.
Nedense halk arasında şurupların diğer ilaçlar kadar ciddi olumsuz etkileri olamayacağı, daha az etkili olduğu gibi düşünceler vardır. Ancak iğne, tablet ya da şurup fark etmeksizin tüm ilaçların doktor kontrolünde kullanılması başka ilaç ve hastalıklarla etkileşim ihtimalinden ötürü çok önemlidir.

Peditus Yan Etkileri

Peditus şurubun ciddi yan etkileri arasında kalp çarpıntısı gibi rahatsızlıkları tetiklemesi, özellikle küçük çocuklarda kullanımda daha hassas olmayı gerektirmektedir. Ayrıca şiddetli böbrek ve karaciğer yetmezliği veya işlev bozukluğu, koroner arter hastalığı, yüksek tansiyon hastalığı olan kişilerin kullanması da sakıncalıdır. Küçük çocuklarda yaratabileceği bu tarz sorunlardan ötürü doktorlar arasında şurubun kullanımıyla ilgili fikir ayrılıklarının yaşandığı bilinmektedir.
Peditus, doktorun belirttiği süre boyunca doğru bir şekilde kullanıldığında, boğazda tahriş ve öksürüğü, yüksek ateşi, balgamın yumuşatılmasını gibi etkilerin yanında alerjik burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı şikayetlerini kısa sürede iyileştiren bir şuruptur.  

Peditus Fiyatı

100 ml’lik cam şişedeki Peditus şurup, SGK tarafından karşılanan 6.13 TL’lik fiyatıyla satışa sunulmaktadır. Peditus muadili ilaçlar da 5-7 TL arasında değişen fiyatlarla satılmaktadır. Bunlardan bazıları Actidem şurup, Aferin Plus şurup, Benil şurup, Brodil şurup gibi sıralanan yaklaşık 70’e yakın muadili bulunmaktadır.

Hiç yorum yok