Diyet Listesinde Bunlar Mutlaka Olmalı | rnc8.org

Diyet Listesinde Bunlar Mutlaka Olmalı

diyet listesinde bunlar mutlaka olmalı
Sağlıklı zayıflamak ve kilolarından en iyi şekilde isteyen her kadının diyet listesinde yer alması gereken yiyeceklerin bir listesine bu yazımızda yer veriyoruz. Yağların yakılmasına yardımcı olan bu besinler hem tok tutucu hem de yağ yakıcı özellikleri ile fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaklardır.

Diyet listesinde olması gereken yiyeceklerin listesi

Ceviz, Badem ve Fındık
Badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişler karın bölgesinin yağlarının yakılmasına yardımcı olur ve kişiye tokluk hissi verir. Açlık hissettiğinizde avcunuzun içi kadar çerez yemeniz önerilir.

Yulaf
Yulaf kan şekerini düşüren ve kahvaltı için en güzel gıdadır. İçerdiği yüksek miktarda lif midede şişer ve saatlerce tokluk hissi verir. Yulaf her damak tadına hitap etmiyor, bundan dolayı içine elma gibi şekeri düşük olan mevsim meyveleri katarak lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Böğürtlen, Çilek ve Frenk Üzümü
Çilek, böğürtlen ve Frenk üzümü gibi kırmızı meyvelerin küçük porsiyonlarında yüklü miktarda lif vardır. Ancak bu meyveler, meyve suyu haline geldiklerinde maalesef içeriği yüksek miktarda şekerle dolu oluyor. Bu nedenle sıkarak meyve sularını değil, meyvenin kendisini tüketmeye çalışın.

Elma Sirkesi
Diyet listesinde mutlaka olması gereken besinlerden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesi metabolizmayı hızlandırır. Dolayısıyla yağları eriterek zayıflamaya yardımcı olur.

Zeytinyağı
Diyet yapın veya yapmayın insan vücudunun yağa ihtiyacı vardır. Yemeklerinizde ve salatalarınızda zeytinyağı gibi doğal bitki yağlarını tercih edebilirsiniz. Zeytinyağı kötü huylu kolesterolü düşürüyor ve tokluk hissi verir.

Baklagiller
Baklagiller içeriklerinde oldukça düşük kalori içeren besinlerdir. İçeriklerinde bulunan yüksek protein ve lif değerleri sayesinde zayıflamayı kolaylaştırırlar. Haftada bir kez baklagiller tüketirseniz, vücudunuzu doymuş yağlardan kurtarıp yüksek miktarda lif kabul etmiş olursunuz. Baklagiller sınıfından olan bitkilerin bileşimi cildi gençleştirip ve saçların dökülmesine engel olan maddeler açısından zengindirler.

Tam Tahıllı Besinler
Karbonhidrat sağlık için çok yararlı maddedir. Makarna, pirinç ve ekmek gibi karbonhidratlı yiyecekler tüketmek istediğinizde mutlaka lif miktarı yüksek olan tam tahıllı olanlarını tercih edin. Tokluk hissi veren tam tahıllı besinler açlık hissini öldürür.

Hiç yorum yok