Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır? | rnc8.org

Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır?

Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır?

Bağırsak Temizliği Nedir?

Bağırsak temizliği nasıl yapılır, bağırsak temizliğinin faydaları nelerdir, bağırsak temizliği yapmamıza gerek var mı çok merak edilmektedir. Bağırsak detoksu da denen temizlik, nasıl yapılır ve faydaları nelerdir?
Midede öğütülen besinler bağırsaklarda sindirilir ve emilerek vitamin ve mineralleri alınır. Katı hale getirilerek vücuttan atılır. Yediğimiz yağlı yiyecekler bağırsaklarda çabuk ilerlemez ve mukus üretirler. Bir müddet sonra mukusun ağırlığı ile bağırsaklara yapışarak burada kalırlar. Bağırsak temizliği denen şey de bu maddelerin dışarı atılımını sağlamaktır. Bunu yapmak aslında çok kolay ve çok faydalıdır. En önemlisi vücut içerisindeki fazla atık maddeden kurtulmuş olunur. Kilo verilir ve bağırsakların çok daha iyi işlevlerinin yapılması sağlanır.
Bağırsak temizliğinin senede en az iki kez yapılması vücut sağlığı açısından son derece önemlidir. Vücudun lavaboları gibi düşündüğümüz bağırsaklar temizlenerek çok daha iyi çalışırlar. Vücuttan fazla toksinin de atılımını sağlayan bu işlem aynı zamanda bağırsakların yediğimiz gıdaların vitaminleri çok daha iyi almasını sağlar. Bu temizlik en az 1 hafta yapılmalıdır. Daha uzun yapabilen kişilerde etkisi çok daha iyi olur.
Bağırsak Temizliği Kilo Verdirir mi?

Bağırsak Temizliği Kilo Verdirir mi?

Bağırsaklarda biriken atıkların atılması otomatik olarak kilo vermeye sebeptir. Bazı kişilerde bir ile iki kilo verdirirken bazı kilolu kişilerde bu ağırlık 5-6 kiloya bile erişmektedir. Yoğun atık biriken bağırsaklarda emilim istenildiği gibi olmadığı için kişi son derece sağlıksızdır. Yediği besinlerin vitaminini alamayan vücut bir çok hastalığa daha elverişlidir. Halsiz ve bitkin olur ve yedikleri kişiye yaramaz. Ne kadar rejim yaparsa yapsın bu rejimler, işe yaramaz. Bunun nedeni ise bağırsakları kaplayan mukus, toksinler ve atıklardır. Hele ki bazı kişilerde olan tenya, kurt, bakteriler ve parazitler bu temizlikle birlikte atılır ve bağırsaklar rahatlarlar.

Bağırsak Temizliği Ne Kadar Kilo Verdirir?

Bağırsak temizliği ciddi kilo vermeye sebeptir. Bir kişi bu temizlikle en az bir iki kilo verir. Bazı kişilerde ise çok daha fazla kilo verilir. Bu temizlik zaten bir detokstur ve vücuda sağlık katar. Verilen kilo miktarı kişiden kişiye ve buradaki yoğunluğun miktarına göre değişir. Bağırsak detoksuna başlamadan önce kilonuzu aç karna ölçün ve bitirdikten sonra yeniden ölçün. Farka inanamayacaksınız.Aynı zamanda toksinlerden kurtulduğunuz için yapacağınız diyetlerde çok daha çabuk kilo vereceksiniz.Gerçi bu detoksu hayat tarzının  haline getirseniz rejim gibi bir ihtiyacınız da kalmayacaktır.
Bağırsak Temizliği Nedir?

Bağırsak Temizliği Nasıl Yapılır?

Bağırsak temizliği kilo verdirmenin yanında vücuda sağlık kazandırmaktadır. Bağırsakların yiyecekleri sindirmesi için son derece önemli bir uygulamadır. Bu uygulamayı çok ağır yapanlar sadece su içerler fakat bu ağır bir detokstur ve vücudun sağlığı için uygun değildir. Bol sebze ve meyve yemeli ve bunların suyunu sıkarak tüketmelisiniz.
  • İshal olacağınız için vücudunuzun bol suya ihtiyacı olacaktır. Öncelikle bağırsak detoksunda bol su içilmektedir.
  • Sabah kalkınca sıcak su içilir ve içerisine isteğe bağlı elma sirkesi yada limon suyu sıkılır. Tatlandırmak için çok az bal konabilir.
  • Maydanoz, ıspanak, dere otu gibi sebzelerin suyu katı meyve sıkacaklarında sıkılmalı ve istenildiği kadar içilmelidir. 
  • Sebzeleri ister çiğ ister pişmiş yiyebilirsiniz. Pişirirken içerisine yağ kesinlikle konmamalıdır. Pirinç, bulgur gibi tahıllar eklememelisiniz.
  • Un, et, şeker, yağ, süt ve süt ürünleri yani hayvansal gıdalar alınmamalıdır, protein, karbon hidrat içeren hazır gıdalar, makarna gibi yiyecekler asla yenmemelidir. 
  • Akşam 6'dan sonra su harici hiç bir şey yenmemelidir. Gün içerisinde istediğiniz kadar sebze ve meyve yiyebilirsiniz. 
  • Bitki çayları bol tüketebilirsiniz. Özellikle müshil içerikli papatya çayı, rezene gibi çayları bol bol için.
  • Susam yağı doğal müshil olduğu için gün içerisinde bir kaşık içebilirsiniz.
  • Antibiyotik içeren bitkileri çay olarak demleyerek için. Bunlar kekik, ada çayı, zerdeçal gibidir ve hasta olmanızı önlerken bağırsaklardaki iltihaplanmaları da giderir.
  • Bol zerdeçal ve zencefil tüketebilirsiniz. Bu ikisi de metabolizmayı hızlandırır, bağırsaklar için faydalıdır ve bağırsak detoksu için son derece önemlidir. Tozunu, tazesini ve çayını her şekilde tüketebilirsiniz.
  • Keten tohumunu istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Ezilmiş olarak alın yada kendiniz ezebilirsiniz. Ezilmiş keten tohumu çok daha faydalıdır. Buda kaynatıp suyunu ve kendini yiyebilirsiniz yada çiğ tüketebilirsiniz.
  • Bağırsakları çalıştırmak için her gün mutlaka yürüyüş yapın. Bu yürüyüş karın kaslarını çalıştırmaktadır ve bağırsaklar için son derece faydalıdır.
  • Bol limon tüketebilirsiniz, suyunu içebilirsiniz. Özellikle C vitamini ihtiyacınızı limondan alabilirsiniz.
  • Elma sirkesi bol tüketilir ve elma bol bol yenir. Özellikle sabahları aç karna sıcak su içerisine elma sirkesi katılarak içilir.
  • Deniz tuzu bağırsaklardan atık maddelerin atılmasını sağlar. Sabahları bir bardak sıcak su içerisine bir yemek kaşığı deniz tuzu koyun ve için. Tansiyon, kalp ve böbrek hastaları deniz tuzunu yapmamalıdır. Midesi bulananlar elma sirkeli yada limon suyu katılan sıcak su yapabilir.
  • Bol kavrulmamış kabak çekirdeği yenmelidir. Kabak çekirdeği kavrulmamış olmak şartı ile parazit, kurt ve bakterileri vücuttan atar.
    Bağırsak Temizliğinin Faydaları

Bağırsak Temizliğinin Faydaları

  • Bağırsakları bakterilerden, toksinlerden ve atık pisliklerden temizler, 
  • Bağırsakları atıklardan, enfeksiyonlardan, kurt ve parazitlerden temizlediği için yediğimiz gıdaların vitamin ve minarelerin emilimini çok daha sağlıklı yapar.
  • Uyku düzenini sağlar ve çok daha verimli uyku uyumanızı sağlar,
  • Beyin fonksiyonlarının çok daha iyi çalışmasını sağlar,
  • Mide ve iç organlar için faydalıdır,
  • Kolon kanseri olma riskini azaltır,
  • Enerjinizi yükseltir, 
  • İlaç kullanımlarında bağırsak yeterli miktarda emilim yapamadığı için ilaçın etkisi tam olarak alınmaz. İlaçlar bağırsak temizliğinden sonra çok daha etkili işe yararlar.
  • Halsizlik şikayetini ortadan kaldırır,
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar,
  • Hastalıklarla çok daha iyi mücadeleyi sağlar,
  • Vücuttaki kan dolaşımının çok daha iyi olmasını sağlarken pH değerinin korunmasına yardımcı olur,
  • Bazı kadınlarda kolon içerisindeki biriken atıklar rahime baskı yaptığı için döllenme gerçekleşemez. Rahime uygulanan baskıyı azalttığı için hamilelik şansını yükseltir.
  • Bağırsaklar vücudun en önemli organıdır ve sağlıklı bir vücut sağlıklı bağırsakların olması ile mümkündür. Bu nedenle vücut sağlığı için bağırsak temizliği mutlaka gereklidir.


Bağırsak Temizliğine Yardımcı Ürünler

Bağırsak temizliğine yardımcı bir kaç tane ürün vardır. Bu ürünleri eczanelerden ve aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu ürünler yardımı ile bağırsakların çok daha iyi temizlenmesi sağlanır.

Lavman
Lavman bağırsaklara sıkılan bir ilaçtır ve bağırsak boşalmasını sağlar. Bağırsak temizliği için son derece faydalıdır. Lavmanın uzman kişiler kontrolünde yapılması gereklidir.

Müshil
Müshil bağırsakların çok daha çabuk temizlenmesini sağlayan çok yardımcı bir ilaçtır. İlk etapta kullanılabilir. Çok olmamak kaydı ile ilk başta yardımcı olabilir. Sonrasında kullanımına gerek yoktur. Yapacağınız bağırsak detoksu çok daha faydalı olacaktır.

Bağırsak Temizliği Kapsülleri
Bağırsak temizliği için üretilen kapsüller ağız yolu ile içilir ve çok faydalıdır. İlk etapta içilebilir. Sonrasında bağırsak detoksu yeterlidir.

Bitkisel Çaylar
Rezene, papatya çayı gibi bağırsak temizliği yapan çaylar bol bol içilmelidir. Bu çayların yanında antibakteriyel zerdeçal, kekik, zencefil, lavanta, ada çayı gibi çaylar da bol bol tüketilmelidir. Bol su içilmeli ve vücut asla susuz kalmamalıdır.

Bağırsak detoksuna başlamadan sabah aç karna kilonuzu ölçün ve bağırsak temizliği bitiminde de kilonuzu ölçün ve verdiğiniz kiloya inanamayacaksınız. Lütfen bağırsak detoksu sonrası verdiğiniz kiloyu, yorumlarınızı ve gözlemlerinizi makalemizin altında bulunan  yorum gönder kısmına yazınız.

Hiç yorum yok