Mhrs Randevu Alma İşlemleri | rnc8.org

Mhrs Randevu Alma İşlemleri

Mhrs Randevu Sistemi

İnternet teknolojilerinin ve kullanımın artmasıyla hayatımıza birçok yenilik dahil edildi. Dahil edilen yeniliklerin en büyük faydası insanlar dokunmuştur. Gerek insan nüfusunun artması gerekse kurumların sağladığı olanakların artması İnternet üzerinden yapılacak olan işlemler konusunda yön belirleyici bir unsur haline gelmiştir. Son yıllarda bu ihtiyacın sağlık üzerinden kaynaklı olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı harekete geçmiş ve Mhrs sistemini devreye sokarak hizmete sunmuştur.
Mhrs Randevu Alma İşlemleri

Mhrs Nedir?

Mhrs, bir kısaltma olmakla birlikte açılımı Merkezi Hastane Randevu Sistemidir. İnsanların sağlık ihtiyaçlarının yükseldiği şu dönemde, hastaların hastanelere bir akını söz konusuydu. Söz konusu olan bu durum, birçok olumsuz olayın yaşanmasına neden olmuş ve neredeyse işin boyutu ölümlere kadar gitmiştir. Bu bağlamda hastanelerdeki yoğunluktan dolayı acil hastalara bakılamamaktadır, sıra kavgaları yaşanmakta, doktor, hemşire ve diğer hastane personelleri işlerinin gereğini yerine getiremez hale gelmişti.

Düğmeye basan Sağlık Bakanlığı, bilgisayar yazılım mühendislerinin ve bilgisayar teknikerlerinin tasarlamış olduğu Merkezi Hastane Randevu Sistemini kullanıma açmış, her hastaya ayrı gün ve saatlerde doktor randevusu verilmesine olanak sağlamıştır. Merkezi Hastane Randevu Sistemini kullanan hastalar diledikleri ilde diledikleri hastane ve aile hekiminden randevu alabilmektedirler.

Mhrs Sistemine Nasıl Kayıt Olunur?

Mhrs randevu alma işlemleri yapılabilmesi için merkezi Hastane Randevu Sistemi'ni kullanabilmek için hastaların üyelik oluşturmaları gerekmektedir. Üyelik oluşturmak için internet arama motoru sağlayıcınıza www.mhrs.gov.tr ya da www.hastanerandevu.gov.tr adreslerini yazdıktan sonra karşınıza çıkan sayfada yeni üye butonunu tıklayıp aktif hale getirin. Açılan üyelik sayfası üç aşamadan oluşmaktadır.

1. Kimlik bilgileri; Bu alanda T.C kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, cinsiyet, anne ve baba adları bulunmaktadır. Tüm bilgilerin doğru ve açık bir şekilde yazılması zorunludur. Çünkü sistem kayıtlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğünden aldığı bilgilerle, kimlik bilgilerinizin eşleştirilmesini sağlamaktadır.
2. İletişim bilgileri; Bu bölümde sizinle iletişime geçilecek bilgiler yer alır. Cep telefonu numarası, sabit telefon numarası, mail adresi gibi doldurulması gereken alanlar bulunur.
3. Üyelik kayıt aşaması; Son aşamadır. Bu alanda, kullanıcıların Merkezi Hastane Randevu Sistemi girişinde T.C kimlik numaralarıyla birlikte kullanılması gereken şifrenin belirlenmesi yer alır. Belirlenen şifre yazılır ve şifrenin doğrulanması için başka bir sekmede bir kez daha yazılması istenir. Son olarak kayıt et sekmesi tıklanarak onay sürecine dahil olunur. Mail adresinize gelen aktivasyon kodunuzu açtıktan sonra, randevu almaya başlayabilirsiniz.

Mhrs Sisteminden Nasıl Randevu Alınır?

Üyelik ve aktivasyon işlemi gerçekleştirildikten sonra randevu al sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Açılan sayfada sizden T.C. kimlik numaranızın ve üyelik yaparken belirlemiş olduğunuz şifrenin yazılması istenir. İstenen bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra, sisteme girişiniz sağlanmış olur. Sistemden randevu almak için sırasıyla il, ilçe, hastalığınıza ait uzmanlık alanını seçtikten sonra randevu ara sekmesine tıklayın. Sağ tarafta doktor ad ve soyadları, boş olduğu tarih ve saatler ve poliklinik ya da hastanelerin listesi çıkar. Size uygun olanları seçtikten sonra, randevuyu kaydet alanına tıklayarak randevunuzun sisteme kaydolmasını sağlayabilirsiniz.

Mhrs Sisteminden Alınan Randevu Nasıl Takip Edilir?

Sistem üzerinden almış olduğunuz randevuların saat, tarih, poliklinik yeri ve doktor bilgileri telefonunuza ve mail adresinize ayrı ayrı gönderilir. Bu sayede kolayca takip edebilirsiniz.

Mhrs Sisteminden Alınan Randevu Nasıl İptal Edilir?

Mhrs üzerinden almış olduğunuz doktor ve hastane randevularınızı saat ve zamanı gelmeden önce iptal edebilme hakkınız vardır. Bu sayede hem başkalarına hakkınıza devretmiş, hem de sistemi boşuna meşgul etmemiş olursunuz. Öncelikle randevu sistemine giriş yapmanız daha sonra randevularım sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Randevularım sayfasına giriş yaptıktan sonra, randevunuzun altında bulunan randevuyu iptal et butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok