Yumurta ile Zayıflamak | rnc8.org

Yumurta ile Zayıflamak

Yumurta ile Zayıflamak

Yumurta içeriğinde zengin besin değerleri var. Yumurta bu besin değerleri ile ciddi bir tokluk hissi yaratıyor. İçeriğinde yer alan zengin protein ise en bilineni. Protein vücut kaslarına ve metabolizmaya katkı sağlayarak gelişimi hızlandırırken beyin gelişimini de sağlar.

Yumurtanın sarı ve beyaz kısmında farklı besin değerleri var. Sarı kısmında yağ değeri yüksektir. Beyaz kısmında ise protein değeri ağırlıktadır. Yumurta folik asit vitamini açısından da zengin bir besin değeri taşıyor. Ayrıca yumurtada bulunan A, C vitaminleri ve demir yüksek değerde bulunan besinlerden sadece birkaçı.
Yumurta ile Zayıflamak
Zayıflamak için sabahları 2-3 tane haşlanmış yumurta ile güne başlıyoruz. Evet yanlış duymadınız 2 tane ile diyet listesine başlayıp ilerleyen hafta sayıyı 3’e çıkarıyoruz. Yumurta zengin mineral, vitamin, besin değeri ihtiyacı gördüğünden günün diğer kısımlarında vücut geliştirme çalışmalarından faydalanacağız. Çünkü yediğimiz ve aldığımız besinleri enerji vasıtasıyla harcamamız gerekecek.

Yumurta ile zayıflamanın temel esprisi “spor”. Spor yaparak ve az yiyerek vücudu fit hale getireceğiz. Zayıflarken harika bir vücuda sahip olduğunuzu hissedince bu işe bayılacaksınız.

Sabahları 2-3 yumurta ile beraber protein değeri yüksek süt ürünleri (peynir dahil) tüketebilirsiniz. Kahvaltından yarım saat sonra, öğle yemeğinden 1 saat sonra, akşam yemeğinden 1 saat sonra dumbell ya da alternatif ağırlıklarla kol, göğüs ve bacak egzersizleri mutlaka yapılmalı. Bu saatler dışında da hafif egzersizler olabilir.

Öğle ve akşam yemeklerinde yine proteince zengin et ürünleri, nohut gibi besinlerle beslenin. Tüketeceğiniz fazla ekmek, şeker, tuz kilo vermenizi engelleyen sebepler arasında. Bunlardan kaçının. Yumurta yiyerek zayıflamak sabah kahvaltısı ve düzenli ağırlık çalışmaları ile çok zevkli. İradenize hakim olarak ağır yemeklerden kaçının ve mutlu bir vücuda kavuşun.

Hiç yorum yok