Yıpranmış Saçlar İçin Öneriler | rnc8.org

Yıpranmış Saçlar İçin Öneriler

Yıpranmış Saçlar İçin Öneriler

Saçlarımız birçok işleme maruz kalır haliyle saçımız yıpranır. Boya, fön gibi saçları yoran ve yıpranmasına sebep olan bu uygulamalar vazgeçilmezimiz olsa da aynı zamanda canlılığını yitirmemesini ve dolgun görünümünü de kaybetmemesini isteriz ama ne yazık ki ya boya fön gibi uygulamalardan yada saçlarımızın yıpranmamasından fedakarlık etmek zorunda kalırız. O kadar kimyasal madde kullanıldığı zaman ve sürekli yüksek ısıya maruz kaldığından saçlarımız cansızlaşır ve bu durum canımızı sıkar. Ünlülerin bunu nasıl başardığı ise sır gibi saklanır ve haliyle bizlerde de merak uyandırır. Yıpranmış saçlar için ne gibi çözümler üretilebilir sizler için araştırdık.
Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan keratin bakımları saçları eski canlılığına kavuşturduğunu hatta ünlülerinde kuaförlerinin bu işlemi çok sık kullandığını söyleyebiliriz. Genellikle kuaförlerde yapılan bu onarım işlemi, birçok firmanın çıkardığı ürünle evde yapılma imkânı sunuyor. Kuaförlere göre daha cüzi fiyatlara yapacağınız bu bakım gerçekten saçlarınızı boyasanız da fön çektirseniz de kırıkların onarılmasında çok etkili diyebiliriz ama dikkat edilmesi gereken en önemli husus doğru marka seçimi ve uygulama. Bir diğer evde kolaylıkla yapabileceğiniz uygulama ise doğal maskeler. Birkaç tane etkili maskeyi sizlerle paylaşacağız.
Yıpranmış Saçlar için Öneriler

Mayonez Maskesi

İçerisindeki yumurta ile saç tellerini nemlendirecek bir besin olan mayonezi saç uzunluğunuza göre saçlarınıza yedirip uygulayabilirsiniz. İçerisine isterseniz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. 1 saat kadar saçlarınızda bekletin ve haftada 3 kere uygulamanız mümkün fakat saçlarınızı mayonezden iyice arındırmanız için güzelce durulamanız şart.

Avokado ve yoğurt maskesi

Yarım avokado ve bir kâse kadar yoğurdu blenderde çekip ya da yoğurdun içerisinde iyice ezip saçlarınıza uygulayabilirsiniz.  20 dakika gibi bir süre beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada 3 kere yapmanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok