Vajinismus Nasıl Teşhis Edilir ? | rnc8.org

Vajinismus Nasıl Teşhis Edilir ?

Vajinismus problemine rastlayan hastaların çoğunun kafasında hemen vajinismus muyum sorusu belirmektedir. Acaba evlenmeden önce mi veya sonra mı bu rahatsızlığı yaşadım benzer biçimde sorular genel anlamda hanımların beyninde dolaşmaktadır. Genel itibari ile şuur altında bulunan kaygılardan kaynaklı psikolojik bir problemdir. Elbet bunların yanında vajinadan kaynaklı bazı engeller de olabilir.
Vajinismus
Vajinismus tedavisine başlamadan önce teşhis çok önemlidir. Çünkü hastalığın teşhis edilmesi sonucunda başarı oranı artmaktadır. Ülkemizdeki vajinismus problemi %90 oranında endişe ve kaygılardan meydana gelmektedir. Bu sebeplerden dolayı fert cinsel ilişkiye her süre soğuk bakar ve bir türlü cinsel birleşmeye izin vermez. Cinsel ilişki gerçekleşeceği zaman o sırada hanım paniğe kapılıp eğer eşini itmesi durumunda vajinismusun ilk belirtisi ortaya çıkmaktadır. Bu tür sorunları yaşayan kadınlar kesinlikle web aracılığı ile araştırma yapmaları gerekir. Vajinismus probleminde %10’luk bir oran ise kızlık zarı ve vajina yapısından kaynaklanır. Kesinlikle uzman bir jinekolog tarafından değerlendirme yapılması oldukça önemlidir.

Vajinismus Teşhisi Nedir?

Vajinismus teşhisi için en önemli madde bir jinekolog tarafınca değerlendirme yapılmasıdır. Bu jinekologun alanında uzman, tecrübeli ve deneyimli olması son aşama önemli olup bütün her şey bu değerlendirmeden sonra ortaya çıkmaktadır. Jinekolog teşhis de bulunurken bununla beraber aynı zamanda iyi mi bir tedavi yöntemi uygulanacağı mevzusunda bilgi verebilir. Vajinismus rahatsızlığında başarıya ulaşmak için bu teşhis olmazsa olmazdır. Vajinismus problemi belirtileri hisseden birey tedavi merkezi araştırması yapması gerekir. Tedavi araştırması yaparken cinsel problemler için uzman bir profesyonelden bilgi alması önemlidir.

Hiç yorum yok