Uzun Süre Oturmak Kalp Krizi Riskini Artırıyor | rnc8.org

Uzun Süre Oturmak Kalp Krizi Riskini Artırıyor

Kalp Krizi Riski

Kalp Krizi Riski Azaltma

Toplantı odasında, sınıfta, kursta, ofiste uzun süre oturmak sıkıcıdır. Yanı sıra uzmanlar uzun süre oturmanın ölümcül olabileceği gibi çarpıcı bir açıklama yapmışlar.

Bilim adamlarının yaptığı çalışmalara göre uzun süre oturmak aşırı kilo alımı ve kalp krizi riskini artırabiliyor. Çalışmanın bir diğer şok edici bulgusu da düzenli spor yapmanın bu riskleri azaltmadığı yönünde.

2009 yılında Kanada’da 17,000 kişi 12 yıl boyunca gözlemlenmiş. Daha uzun süre oturmak zorunda kalan kişilerin ölüm riskinin daha kısa süre oturanlara oranla daha yüksek olduğu görülmüş. Düzenli spor yapmanın uzun süre oturma koşulları altında belirgin olumlu bir etkisi de bulunmadığı açıklanmış.

Avustralya’da 6 yıl gözlemlenen yaklaşık 9,000 kişinin günlük TV izleme süreleri ve ölüm riskleri arasındaki ilişki araştırılmış. Günlük 4 saatten fazla TV izleyenlerin %46′sının ölüm risklerinin daha yüksek olduğu bulunmuş. Ayrıca bu oranın % 80′inin, günde 2 saat ya da daha az TV izleyenlerle karşılaştırıldığında kalp ile ilgili hastalıklar nedeni ile öldüğü saptanmış.

İsviçre Spor ve Sağlık Bilimi Enstitüsü, 4 saat oturma sonrasında vücudun zararlı sinyaller gönderdiğini saptamış.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) düzenli egzersizi tavsiye ediyorken, bu egzersizlerin günün değişik saatlerine yayılması gerektiğini de hatırlatıyor.

Kısacası, bu yazıyı okuduktan sonra ‘ayağa kalkın’ ve bu haberi diğer arkadaşlarınızla paylaşmak için yanlarına gidin.

Hiç yorum yok