Saçların Yavaş Uzamasının Nedenleri | rnc8.org

Saçların Yavaş Uzamasının Nedenleri

Saçların Yavaş Uzamasının Nedenleri

Birçok hanımın şikâyetlerinin arasında saçlarının cansız olması ve hemen uzamaması yer alır. Gerçekten de bazı kişilerin saçları kolay kolay uzamaz. Normalde bir ayda 2 cm uzaması gereken saçlarımızın bazıları için 1 cm bile uzamazken bazıları içinse 2 cm’den fazla uzadığı bile görülmüştür. Bu duruma sebep olan birçok etmen vardır.

En temel sorun beslenme alışkanlığıdır. Eğer protein ve A, B ve E vitaminleri vücudunuzda eksik ise bu uzama süresi normal seviyenin üzerine çıkabilir. Öncelikli olarak beslenme alışkanlığımızı düzeltmeliyiz çünkü saçları ayda 2 cm üzerinde uzayan insanlarda bu vitamin ve protein oranı normal insanınkine göre daha fazla olduğu gözlemlenmiştir diyebiliriz. Gelelim bu saç uzaması için neler yapabiliriz sorusuna.
Saçların Yavaş Uzamasının Nedenleri
Vitamin ve mineraller içeren yiyecekler tüketin. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasında en büyük role sahiptirler. Vücudunuzdaki vitamin ve mineral eksikliği hemen etkisinin saçlarınızda gösterecektir. Proteinleri de eksik etmeyin. Yine saç uzamasına yardımcı olacak bir diğer etmen olarak karşımıza çıkmaktadır. Yumurta, süt, yoğurt gibi yiyecekleri sıkça tüketerek uzamasına katkı sağlayabilirsiniz. Ama ne kadar yediğinize içtiğinize dikkat etseniz de stresten uzak durmanızda çok önemli bir husus çünkü stres saçların köklerinin zayıflamasının, dökülmelerin ve saçlarda uzamayı durduran bir etkisi vardır. Hatta kelleşmeye kadar götürebilmektedir.

Streste uzak durmak bu anlamda çok önemlidir. Son olarak saçlarınızı ayda 2-3 kere boyuyorsanız ve ayda bir kere uçlarından aldırmıyorsanız bu sebeplerde uzamasında engel teşkil edeceklerdir. Bu yüzden boya kullanımını azaltmanızda ve düzenli olarak saç uçlarınızdan 1-2 cm aldırmanızda fayda var. Eğer saç boyama olayını bu şekilde devam ettirirseniz ilerde saç dökülmesine ve hatta erken yaşta beyazlamalara sebep olacaktır.

Hiç yorum yok