Saçların Parlaklığı için Kullanılabilecek Yağlar | rnc8.org

Saçların Parlaklığı için Kullanılabilecek Yağlar

Saçların Parlaklığı için Kullanılabilecek Yağlar

Saçların parlaması, canlı görünmesi için Birçok yağ tercih edilebilir. Örneğin jajoba yağı, melissa yağı ve Hindistan cevizi yağı parlaklık için çok sık kullanılan yağ türlerindendir ayrıca bu yağların yanında çok az miktarda sarımsak yağı katarak saçlarınızın beslenmesini hacimli görülmesini sağlayabilirsiniz. Bu yağların kullanımı ise; birkaç damla jajoba yağı veya melissa yağını bir miktar zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz bu karışımı saçlarınızın dip kısımlarına sürüp başınıza bone takın ve bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin. Bu işlemi haftada bir uyguladığınızda saçlarınızdaki canlılığı ve parlaklığı fark edebilirsiniz. Dilerseniz birden fazla yağ karıştırarak bu işlemi yapabilirsiniz.
Saçların Parlaklığı için Kullanılabilecek Yağlar

Saç Köklerini Güçlendirmek için Kullanılabilecek Yağlar

Saç köklerini güçlendirmek için birçok yağ önerilebilir. Bunlar biberiye yağı, civanperçemi yağı, limon yağı, çuha çiçeği yağı, maydanoz yağı ve şeftali yağı şeklinde sayılabilir. Bu yağları zeytinyağı ile ve birbiriyle karıştırarak sonuç almanız daha kolay olacaktır. Her bir yağdan birer damla koymanız yeterli olacaktır. Ayrıca bir damla saf elma sirkesi de karışımın içerisine tercihen koyulabilir. 30 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır.


Saç Yağlanmasını Engellemek için Yağlar

Saçların fazla yağlanmaması için yıkarken ılık su kullanılması sıcak su tercih edilmemesi önerilir. Saçların yağlanmasını önleyen bakım yağları olarak nane yağı, fesleğen yağı ve çuha çiçeği yağını tercih edebilirsiniz. Saç diplerine haftada bir kez 30 dakika bekleterek uygulayabilirsiniz. Ertesi gün dışarı çıkmayacaksanız iyice durulamamanız öneriliyor çünkü yağın saç diplerine nüfuz ederek beslenmesi çok önemli. Aktarlardan ve eczanelerden kolayca temin edebileceğiniz bu yağları gönül rahatlığı ile evde uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok