Mobilya Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler | rnc8.org

Mobilya Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobilya Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobilya seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Yeni evlenecek çiftler ya da evini yenilemeyi düşünenler için bu yazımızda mobilya alışverişinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler sunacağız. Kusursuz bir ev dekorasyonu oluşturmak istiyorsanız ve eşyalarınızın uzun yıllar kullanışlılık sağlaması amacıyla doğru seçimler yapmakta zorlanıyorsanız işte sizlere işinizi kolaylaştıracak altın öneriler;

Ahşap mobilya seçimi

Ahşap mobilya seçerken son dönemlerin en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan durdurucu ve sürgülü sistemli dolapları tercih edebilirsiniz. Eğer kapaklı dolaplar düşünüyorsanız kapakların kapanması sırasında sorun yaratmamasına dikkat edin. Dolabınızı çekmeceli modellerden düşünüyorsanız da çekmece raylarının açılış ve kapanışta sorun yaratmamasını dikkate alın. Çekmeceli dolaplarda da durdurucu bulunan modeller son derece kullanışlıdır. Ahşap mobilyanızı seçerken herhangi bir yerinde kıymık, çıkıntı gibi zarar verici hasarların olmamasına da göz gezdirin.

Kumaşlı mobilya seçimi

Özellikle koltuk ve kanepe gibi kumaşlı mobilyaları seçerken de dikkatli davranmak gerekiyor. Bu tarz mobilyalarınızı seçerken almadan önce mutlaka oturarak rahatlığını kontrol edin. Mobilya iskeletinin sağlamlığını ve kumaşların kalitesini de dikkate alın. Kumaşlı koltuk ve kanepe seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da zeminden biraz yüksek modelleri seçmektir. Çünkü temizlik aşamasında da zorluk yaratmayan modeller seçmek önemlidir. Temizlik açısından dikkat edilecek bir diğer nokta ise çıkarılabilir ve yıkanılabilir özellikteki mobilyaları seçmektir.

Mobilya seçiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında öneriler sunduk. Mobilya alışverişinizi önerilerimizi dikkate alarak yaptığınızda memnuniyetiniz artacaktır.

Hiç yorum yok